Holistisk alternativmedicin det enda med goda och realistiska framtidsutsikter

publicerad 3 januari 2015
- Janne Forsström
Läkare - Temabild från Crestock.com

Janne ForsströmI mitt dagliga arbete som terapeut inom alternativmedicinen möter jag allt oftare människor som är trasiga både till kropp och själ… Dessa har ofta genomgått hela skolmedicinens flaskhals av behandlingar utan någon genuin bättring. Istället har deras obalanser blivit än mer kroniska. De har fått piller mot än det ena än det andra och därpå piller mot alla biverkningar, skriver hälsogranskaren Janne Forsström.

Text: Janne Forsström, Helhetsterapeuten

Ofta sker denna utskrivning av piller med ren skrämseltaktik att ”de måste ta sina ordinerade piller för att inte bli sjuka”, men blir oftast i slutänden istället ännu sjukare, men det generar enorma pengar vilket läkemedelsindustrin mycket genialt tänkt ut.

Människor går till läkare i hopp och tro att de ska bli hjälpta med sina problem, men tyvärr så blir verkligheten oftast någonting helt annat. Begreppet genuin hälsa är inte uppfunnet av skolmedicinen utan många gånger blir det istället tvärtom i slutändan – nya symtom och sjukdomar.

Det tillfälliga symtomet som dök upp är kanske som bäst så pass undertryckt och dämpat att det inte märks, men istället så har nya kommit och tagit plats, men räknas som nya av skolmedicinen och de påstås “ha inget med tidigare medicineringar att göra”. Det är genialt för att slippa ta ansvar för det man ställt till med!

 • Är det ett bra hälsotänk att koncentrera sjukvården till att i stort sett enbart arbeta med dämpande och undertryckande behandlingar som bara riktar uppmärksamheten mot symtomet?
 • Är det ett bra hälsotänk att jobba med behandlingar som oftast istället skapar nya symtom och sjukdomar?
 • Är det väl investerade skattepengar att enbart använda den sortens sjukvård?
 • Varför reagerar inte våra politiker (de är ju faktiskt också inblandade i detta!)?

Kvacksalveriet inom skolmedicinen

doktor, läkare

Jag har ganska svårt för att tro att dagens läkarkår uppriktigt vill använda förklaringsmodeller av människan som inte har någon genuin verklighetsförankring. Likaså har jag svårt för att tro att de vill arbeta med behandlingssätt som inte syftar till genuin hälsa. Jag tror mer att det är läkemedelsindustrin som står bakom allt, och som i mer eller mindre omfattning tvingar läkarkåren att arbeta efter deras strategier med farmakologi. Det mesta tyder på det. Girigheten inom läkemedelsindustrin har inga spärrar.

Bild: © Crestock.com

Att ”behandla” med något som på sikt gör patienter sjukare än de var innan är i mina ögon och öron inget annat än rent kvacksalveri!

För varje dag som går utvecklar läkemedelsindustrin nya ”läkemedel” som ofta utmålas med fantastiska effekter som ”botar” allt ifrån fysiska till psykiska åkommor. Det tas fram piller mot än det ena än det andra och de vill få oss att tro att syntetiska piller är lösningen på allt som inte gör våra liv bekväma att leva. De har helt förträngt att vi alla faktiskt är levande människor med själar som alla har sin livsuppgift och funktion här i livet.

När man ”behandlar” med farmakologi så skapas det en ofta lång rad med biverkningar som ger skador i olika grad. När det sedan uppdagas ”att det inte fungerar” så antingen ökar man doseringen eller sätter in annan kraftigare medicinering för att ytterligare förstärka undertryckningen och dämpningen av symtomen.

Cellgifter skrivs ut till både det ena och det andra och barnen allt mer i fokus

Efter ytterligare en tid, när det kanske uppdagas att ”inte heller denna behandling fungerar” så är det nuförtiden inte ovanligt att läkare skriver ut cellgifter, till både det ena och det andra, samt till både gamla och nu även mycket unga människor…

 • Hur kan läkemedelsindustrin ta fram så enormt giftiga ”läkemedel” som cellgifter och sedan föra in dem i sjukvården där de används ”på ett tryggt och säkert sätt”?
 • Hur kan läkare med vetskapen om de ofta extremt grava biverkningar som cellgifter medför skriva ut dem till folk?
 • Vad har man för empati och samvete som läkare när man helt medvetet och öppet skriver ut cellgifter till människor?
 • Varför satsar man inte istället på naturliga biverkningsfria läkemedel som verkligen fungerar efter ofta mångtusenåriga erfarenheter?
 • Varför satsas det likaså inte på naturliga behandlingsalternativ som inte ger skadliga biverkningar som syftar till att göra patienten genuint frisk?

Svaren på dessa frågor är – det går inte att ta patent på naturen och tjäna pengar på den och då är det hela inte intressant längre!

Människor som är friska inbringar inga pengar till pillerindustrin och därför är sådana människor inte intressanta (om de inte går att omvända). Att hitta på och skapa nya diagnoser och sjukdomar är något som det satsas stort på, likaså satsas det även stort på ”förebyggande medicinering mot eventuella sjukdomar som kan uppträda”.

Det handlar om en en mycket väl genomtänkt strategi för att få in nya friska individer i ett ofta livslångt läkemedelsberoende. Det satsas även mycket friskt på kategorin barn, att få in dem så tidigt som möjligt i ett läkemedelsberoende för att kunna maximera sina vinster. Det är framtidens melodi inom läkemedelsindustrin!

Skolmedicinen fyller mycket viktiga funktioner när det gäller stora delar av akutsjukvården, dock kanske inte hela akutsjukvården då även den alternativa komplementära medicinen faktiskt kan bidra med en viktig del av omhändertagandet av vissa akuta åkommor. Det är t.ex. kanske inte alltid befogat och den bästa lösningen att häva i en människa en massa syntetiska piller när naturen kanske har en annan enkel lösning…

Smärttillstånd t.ex. av olika art är ofta mycket tacksamt att behandla med alternativa komplementära behandlingsmetoder som bla akupunktur, zonterapi m.fl.

Det borde ju rimligen vara människans bästa som står först och främst på agendan – inte att tjäna pengar på folks ohälsa!

Likväl som skolmedicinen fyller viktiga funktioner vid de flesta typer av akut sjukvård så fyller alternativ och komplementär medicin mycket viktiga funktioner vid alla sorts former av kroniska sjukdomstillstånd – eftersom det är just där som vi har vår styrka!

Alternativa komplementära medicinska system har ofta många tusen år på nacken, det handlar alltså om mycket lång och väl beprövad erfarenhet! Många tusen år av erfarenheter talar sitt eget tydliga språk. Erfarenhet bevisad direkt ur verkligheten.

Holistisk medicin är framtiden

Holistiska synsätt och förklaringsmodeller av naturen och universums krafter genomsyrar hela de alternativ och komplementärmedicinska systemen vilket borgar för en genuin och väl underbyggd medicinsk sektor som har förmågan att kunna läka ut de flesta obalanser.läkare doktor

 • Varför ser man inte till helheten vid skolmedicinska behandlingar?
 • Är det inte viktigt att man även informerar människor om att det är av stor vikt att ha ett holistiskt tänk i sitt liv för att kunna uppnå genuin hälsa?
 • Varför upplyser man inte människor om vikten av att leva ett balanserat liv med känslor och tankar? Då de har stor inverkan på vårt hälsotillstånd!
 • Varför ser man bara till biokemin och inte till bioenergin i kropp och själ?

Bild: © Crestock.com

Med anledning av detta, som ingen människa (som talar annat än sanning och har kunskaper om) kan förneka så måste man då ställa frågan:

Varför är den alternativa komplementära medicinen fråntagen rätten och förbjuden att behandla sjukdomar som tex cancer, diabetes mm i Sverige? När den är integrerad fungerar den mycket väl som i andra europeiska länder tex i Tyskland som har Europas bästa sjuk- och hälsovård.

 • Vore det inte bra om många tusentals människoliv skulle kunna sparas årligen?
 • Varför ska minst 3000 människor behöva dö och 100 000 skadas av rent slarv inom skolmedicinska behandlingar årligen? (observera offentliga siffror!)
 • Vore det inte bra om den svenska folkhälsan skulle kunna bli avsevärt mycket bättre?
 • Vore det inte bra om samhället skulle kunna bespara mångmiljardbelopp varje år i besparade sjukvårdsutgifter?

Ja, man skulle kunna göra en lång, mycket lång frågelista om man skulle räkna upp allt.

Människor kommer ofta till oss inom alternativmedicinen med orden ”nu har jag provat allt och inget hjälper – Du är mitt sista hopp”. Att hjälpa dessa människor bli friska är inte alltid det lättaste på grund av all undertryckande skadlig medicinering som ofta skapat djupa skador på de inre organen i olika degenererande grad. Medicinering under ofta långa tidsperioder skapar obalanser och sjukdomar som kan ligga riktigt djupt och vara svåra och ta mycket lång tid att kunna komma till rätta med.

Hur som helst, efter en tids behandling, som kan variera en del i tid mellan olika patienter, så blir de dock oftast genuint friska även om de kanske inte i början riktigt tror på naturliga alternativa sätt att återskapa hälsa. Detta kanske mycket på grund av att sätten oftast skiljer sig totalt från skolmedicinska behandlingssätt som de flesta är vana vid här i Sverige.

Våra synsätt på kropp och själ är kanske även ofta ganska främmande för människor som inte läst så mycket om t.ex. traditionell kinesisk medicin och ayurvedan m.fl. som ofta ligger till grund för våra tankesätt när vi arbetar med våra olika behandlingar.

Mitt råd (och även många andras också) är att, för att råda bot på vår dåliga folkhälsa och rädda vår samhällsekonomi, måste vi snarast möjligt införliva alternativa och komplementära medicinska behandlingar i dagens hälso- och sjukvård!

Låt inte läkemedelsindustrin få ännu större makt och göra ännu fler människor sjuka! 

Vi har helt enkelt inte råd att vänta längre, det drabbar oss alla allt mer för varje dag vi väntar…

Det är hög tid för skolmedicinen att sluta leka Gud!

Text: Janne Forsström, Helhetsterapeuten


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Håller på att äta mat från dr sebis mat lista hållit på i 96 dagar mitt höga blodtryck borta slängde bort enapraniltabletterna efter 5 dagar har ätit ssri-medicin i 28 år slängde bort dem efter 5 dagar. Morsan äter också denna mat, hennes gikt är botad hennes blodtryck boooooorta. Men alla jag pratar med är så indoktronerade i den moderna läkekonsten att dem tror detta är omöjligt. Men lita inte på mig ta reda på all fakta själv den finns på youtube.

 • Först vill jag säga att exemplet med aporna är lysande. Exakt så ser vårt system ut.
  Det är med sorg man konstaterar att dagens utbildning av läkare helt har tappat den holistiska aspekten. När Hippokrates lade grunden till läkekonsten så var nog hans tanke om hur läkeriet ska gå till en helt annan än hur det ser ut idag.

  Några rader från Hippokrates Ed säger allt.

  “Efter förmåga och omdöme skall jag vidtaga dietetiska anordningar till gagn för de sjuka, och vad som kan skada eller göra dem ont skall jag söka avvärja. Jag skall icke ge någon gift, om man ber mig därom, ej heller råda någon till dylikt: ej heller skall jag ge någon kvinna fosterfördrivande medel. I renhet och fromhet vill jag tillbringa mitt liv och utöva min konst”

  Idag skriver läkarna ut mediciner för glatta livet starkt påhejade av läkemedelsbolagen.
  Det är en ekonomisk win win situation för läkarna och dessa starkt vinstdrivna bolag.

  Förlorarna är patienterna som inte har förmågan att ifrågasätta och bedöma den situation som läkarna sätter dem i . Sorgligt.

 • I artikel frågas det varför läkarna inte reagerar. Här vill jag påminna om apa nummer hundra!

  Det gjordes en undersökning bland apor, där man placerade bananer på en stege. När en apa ville få en banan och klättrade upp på stegen så har samtliga apor i rummet fått kalldusch. I denna undersökning har man ständigt bytt en apa som inte visste att alla får en kalldusch när man klättrar efter bananer.

  Efter ungefär tredje apa började de andra aporna slå på den som klättrade upp. Eftersom alla apor blev duschade så förstod den apa som blev slagen varför detta skedde.

  När man närmade sig nummer hundra så har aporna börjat slå den nyinsatta ovetande apa när hon närmade sig stege. Denna apa hade inte en chans att förstå varför denna aggressivitet, varför hon är slagen för att hon aldrig kom så långt att hon utlöste kalldusch så hon kände sig orättvis behandlad. När så apan nummer hundra kom in i rummet så försökte hon inte ens att gå till stege och hämta bananer hon ignorerade bananer istället automatisk.

  Våra samhällen är byggda med system. I dessa system beter sig människor som aporna. De som trotsar systemet kommer att sluta som Dr. Enby t.ex.

  Därför kommer aldrig någon som är i systemet att reagera

  Det enda som hjälper är MEDVETENHET att vi ALLA ÄR EN! Det man gör mot andra gör man mot sig själv. Så länge vi accepterar fördelning i samhälle som styr människor, så länge det existerar vi och dem så kommer systemet att fungera vidare och förblinda människor under karriärens och pengarnas ok.

 • Min åsikt är att en sjukdom bildas alltid i människan själv p.g.a. känslomässiga obalanser. Det finns inget som heter hot utifrån vilket vill skolmedicinen få oss att tro vilket vacciner bevisar så väl. En människa i en total balans kan inte bli sjuk.

  Vanliga mediciner förtrycker symptom så som det alldeles riktig påpekas här. Symptom som är den uttryck som kroppen använder för att tala om för människan att det existerar något inom kroppssystem som inte är bearbetad och som förorsakar detta symptom. En människa borde alltid se kroppen som sin vän och fråga kroppen, vad det är den vill säga till mig som jag inte ser. Löser man den inre konflikt inom sig själv så upphör sjukdomen att existera.

  Kroppen är det yttersta synliga uttrycket för Anden. Andens naturliga tillvaro är skapandekraft, livsglädje, passion av upplevelser. Så länge man lever efter detta så bildas det en ström av energi som gynnar en naturlig tillvaro utan sjukdomar.

  Emellan Anden och den synliga kroppen, finns det själen, energikropp som består av känslokropp och den mentala kroppen o.s.v.

  Allt detta måste vara i balans.

  Piller förtrycker symptomen och därmed kroppens språk som vill tala om att något är fel. Detta leder ofta till ännu värre problem…

  Hur olika känslotillstånd ter sig i energi kroppen kan man se på följande länk: http://ivansbj.blogspot.se/2014/12/teal-swan-att-laka-den-emotionella.html

 • Janne Forsström har rätt, skolmedicinen hjälper nästan aldrig patienten till bättre hälsa, utan tvärtom oftast allt djupare ner i svår ohälsa. Däremot kan man med holistisk, individanpassad behandling hjälpa de flesta sjuka att bli friska. Problemet är att läkemedelsindustrin och skolmedicinen, och deras omfattande nätverk av agenter på alla nivåer i världens samhällen, lägger ner oerhört mycket energi på, att göra alla dessa alternativa metoder så otillgängliga som möjligt. Den dag vi kan komma i åtnjutande av alla alternativmedicinska metoder som finns idag och all kunskap om hur livsstilen påverkar vår hälsa, kommer så gott som all sjukdom att försvinna. Inte minst tack vare att människor då slipper bli förgiftade med läkemedelsindustripreparat.

 • Principiellt håller jag med om det Forsström skriver. Tror att ett stort (system)fel ligger i läkarutbildningen. Det holistiska tänkandet finns inte med från början. Och sedan tror jag att de flesta läkare inte vågar stå upp mot systemet, även om de skulle vilja. Men jag tror det kommer fler unga läkarstudenter med en annan syn, och då kan det kanske bli en viss kursändring.
  För varje nytt fall av patient som blivit hjälpt och botad av alternativmedicinen så fylls vågskålen på för en balanserad debatt om sjukvård. Vetenskap i all ära, men när industrin kapar begreppet och besudlar det med fusk och korruption så urvattnas dess trovärdighet, och kunskapen om det sipprar förr eller senare ner till de bredare folklagren, och då kan vi kanske få ett större tryck uppåt mot politiker att höja blicken ovanför den egna karriären och plånboken.
  Jag har flera exempel från min egen familj som visar på skolmedicinens misslyckande och alternativens lyckande läkning.
  Stor heder åt Newsvoice som bidrar till att sprida alternativ kunskap.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *