Holistisk alternativmedicin det enda med goda och realistiska framtidsutsikter

publicerad 3 januari 2015
- Janne Forsström
Läkare - Temabild från Crestock.com

Janne ForsströmI mitt dagliga arbete som terapeut inom alternativmedicinen möter jag allt oftare människor som är trasiga både till kropp och själ… Dessa har ofta genomgått hela skolmedicinens flaskhals av behandlingar utan någon genuin bättring. Istället har deras obalanser blivit än mer kroniska. De har fått piller mot än det ena än det andra och därpå piller mot alla biverkningar, skriver hälsogranskaren Janne Forsström.

Text: Janne Forsström, Helhetsterapeuten

Ofta sker denna utskrivning av piller med ren skrämseltaktik att ”de måste ta sina ordinerade piller för att inte bli sjuka”, men blir oftast i slutänden istället ännu sjukare, men det generar enorma pengar vilket läkemedelsindustrin mycket genialt tänkt ut.

Människor går till läkare i hopp och tro att de ska bli hjälpta med sina problem, men tyvärr så blir verkligheten oftast någonting helt annat. Begreppet genuin hälsa är inte uppfunnet av skolmedicinen utan många gånger blir det istället tvärtom i slutändan – nya symtom och sjukdomar.

Det tillfälliga symtomet som dök upp är kanske som bäst så pass undertryckt och dämpat att det inte märks, men istället så har nya kommit och tagit plats, men räknas som nya av skolmedicinen och de påstås ”ha inget med tidigare medicineringar att göra”. Det är genialt för att slippa ta ansvar för det man ställt till med!

 • Är det ett bra hälsotänk att koncentrera sjukvården till att i stort sett enbart arbeta med dämpande och undertryckande behandlingar som bara riktar uppmärksamheten mot symtomet?
 • Är det ett bra hälsotänk att jobba med behandlingar som oftast istället skapar nya symtom och sjukdomar?
 • Är det väl investerade skattepengar att enbart använda den sortens sjukvård?
 • Varför reagerar inte våra politiker (de är ju faktiskt också inblandade i detta!)?

Kvacksalveriet inom skolmedicinen

doktor, läkare

Jag har ganska svårt för att tro att dagens läkarkår uppriktigt vill använda förklaringsmodeller av människan som inte har någon genuin verklighetsförankring. Likaså har jag svårt för att tro att de vill arbeta med behandlingssätt som inte syftar till genuin hälsa. Jag tror mer att det är läkemedelsindustrin som står bakom allt, och som i mer eller mindre omfattning tvingar läkarkåren att arbeta efter deras strategier med farmakologi. Det mesta tyder på det. Girigheten inom läkemedelsindustrin har inga spärrar.

Bild: © Crestock.com

Att ”behandla” med något som på sikt gör patienter sjukare än de var innan är i mina ögon och öron inget annat än rent kvacksalveri!

För varje dag som går utvecklar läkemedelsindustrin nya ”läkemedel” som ofta utmålas med fantastiska effekter som ”botar” allt ifrån fysiska till psykiska åkommor. Det tas fram piller mot än det ena än det andra och de vill få oss att tro att syntetiska piller är lösningen på allt som inte gör våra liv bekväma att leva. De har helt förträngt att vi alla faktiskt är levande människor med själar som alla har sin livsuppgift och funktion här i livet.

När man ”behandlar” med farmakologi så skapas det en ofta lång rad med biverkningar som ger skador i olika grad. När det sedan uppdagas ”att det inte fungerar” så antingen ökar man doseringen eller sätter in annan kraftigare medicinering för att ytterligare förstärka undertryckningen och dämpningen av symtomen.

Cellgifter skrivs ut till både det ena och det andra och barnen allt mer i fokus

Efter ytterligare en tid, när det kanske uppdagas att ”inte heller denna behandling fungerar” så är det nuförtiden inte ovanligt att läkare skriver ut cellgifter, till både det ena och det andra, samt till både gamla och nu även mycket unga människor…

 • Hur kan läkemedelsindustrin ta fram så enormt giftiga ”läkemedel” som cellgifter och sedan föra in dem i sjukvården där de används ”på ett tryggt och säkert sätt”?
 • Hur kan läkare med vetskapen om de ofta extremt grava biverkningar som cellgifter medför skriva ut dem till folk?
 • Vad har man för empati och samvete som läkare när man helt medvetet och öppet skriver ut cellgifter till människor?
 • Varför satsar man inte istället på naturliga biverkningsfria läkemedel som verkligen fungerar efter ofta mångtusenåriga erfarenheter?
 • Varför satsas det likaså inte på naturliga behandlingsalternativ som inte ger skadliga biverkningar som syftar till att göra patienten genuint frisk?

Svaren på dessa frågor är – det går inte att ta patent på naturen och tjäna pengar på den och då är det hela inte intressant längre!

Människor som är friska inbringar inga pengar till pillerindustrin och därför är sådana människor inte intressanta (om de inte går att omvända). Att hitta på och skapa nya diagnoser och sjukdomar är något som det satsas stort på, likaså satsas det även stort på ”förebyggande medicinering mot eventuella sjukdomar som kan uppträda”.

Det handlar om en en mycket väl genomtänkt strategi för att få in nya friska individer i ett ofta livslångt läkemedelsberoende. Det satsas även mycket friskt på kategorin barn, att få in dem så tidigt som möjligt i ett läkemedelsberoende för att kunna maximera sina vinster. Det är framtidens melodi inom läkemedelsindustrin!

Skolmedicinen fyller mycket viktiga funktioner när det gäller stora delar av akutsjukvården, dock kanske inte hela akutsjukvården då även den alternativa komplementära medicinen faktiskt kan bidra med en viktig del av omhändertagandet av vissa akuta åkommor. Det är t.ex. kanske inte alltid befogat och den bästa lösningen att häva i en människa en massa syntetiska piller när naturen kanske har en annan enkel lösning…

Smärttillstånd t.ex. av olika art är ofta mycket tacksamt att behandla med alternativa komplementära behandlingsmetoder som bla akupunktur, zonterapi m.fl.

Det borde ju rimligen vara människans bästa som står först och främst på agendan – inte att tjäna pengar på folks ohälsa!

Likväl som skolmedicinen fyller viktiga funktioner vid de flesta typer av akut sjukvård så fyller alternativ och komplementär medicin mycket viktiga funktioner vid alla sorts former av kroniska sjukdomstillstånd – eftersom det är just där som vi har vår styrka!

Alternativa komplementära medicinska system har ofta många tusen år på nacken, det handlar alltså om mycket lång och väl beprövad erfarenhet! Många tusen år av erfarenheter talar sitt eget tydliga språk. Erfarenhet bevisad direkt ur verkligheten.

Holistisk medicin är framtiden

Holistiska synsätt och förklaringsmodeller av naturen och universums krafter genomsyrar hela de alternativ och komplementärmedicinska systemen vilket borgar för en genuin och väl underbyggd medicinsk sektor som har förmågan att kunna läka ut de flesta obalanser.läkare doktor

 • Varför ser man inte till helheten vid skolmedicinska behandlingar?
 • Är det inte viktigt att man även informerar människor om att det är av stor vikt att ha ett holistiskt tänk i sitt liv för att kunna uppnå genuin hälsa?
 • Varför upplyser man inte människor om vikten av att leva ett balanserat liv med känslor och tankar? Då de har stor inverkan på vårt hälsotillstånd!
 • Varför ser man bara till biokemin och inte till bioenergin i kropp och själ?

Bild: © Crestock.com

Med anledning av detta, som ingen människa (som talar annat än sanning och har kunskaper om) kan förneka så måste man då ställa frågan:

Varför är den alternativa komplementära medicinen fråntagen rätten och förbjuden att behandla sjukdomar som tex cancer, diabetes mm i Sverige? När den är integrerad fungerar den mycket väl som i andra europeiska länder tex i Tyskland som har Europas bästa sjuk- och hälsovård.

 • Vore det inte bra om många tusentals människoliv skulle kunna sparas årligen?
 • Varför ska minst 3000 människor behöva dö och 100 000 skadas av rent slarv inom skolmedicinska behandlingar årligen? (observera offentliga siffror!)
 • Vore det inte bra om den svenska folkhälsan skulle kunna bli avsevärt mycket bättre?
 • Vore det inte bra om samhället skulle kunna bespara mångmiljardbelopp varje år i besparade sjukvårdsutgifter?

Ja, man skulle kunna göra en lång, mycket lång frågelista om man skulle räkna upp allt.

Människor kommer ofta till oss inom alternativmedicinen med orden ”nu har jag provat allt och inget hjälper – Du är mitt sista hopp”. Att hjälpa dessa människor bli friska är inte alltid det lättaste på grund av all undertryckande skadlig medicinering som ofta skapat djupa skador på de inre organen i olika degenererande grad. Medicinering under ofta långa tidsperioder skapar obalanser och sjukdomar som kan ligga riktigt djupt och vara svåra och ta mycket lång tid att kunna komma till rätta med.

Hur som helst, efter en tids behandling, som kan variera en del i tid mellan olika patienter, så blir de dock oftast genuint friska även om de kanske inte i början riktigt tror på naturliga alternativa sätt att återskapa hälsa. Detta kanske mycket på grund av att sätten oftast skiljer sig totalt från skolmedicinska behandlingssätt som de flesta är vana vid här i Sverige.

Våra synsätt på kropp och själ är kanske även ofta ganska främmande för människor som inte läst så mycket om t.ex. traditionell kinesisk medicin och ayurvedan m.fl. som ofta ligger till grund för våra tankesätt när vi arbetar med våra olika behandlingar.

Mitt råd (och även många andras också) är att, för att råda bot på vår dåliga folkhälsa och rädda vår samhällsekonomi, måste vi snarast möjligt införliva alternativa och komplementära medicinska behandlingar i dagens hälso- och sjukvård!

Låt inte läkemedelsindustrin få ännu större makt och göra ännu fler människor sjuka! 

Vi har helt enkelt inte råd att vänta längre, det drabbar oss alla allt mer för varje dag vi väntar…

Det är hög tid för skolmedicinen att sluta leka Gud!

Text: Janne Forsström, Helhetsterapeuten


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq