Kommissarie från franska poliskriminalen begår självmord under utredningen av Charlie Hebdo

publicerad 12 januari 2015
- K. Reporter
Franska tidningen Charlie Hebdo - Bild: Charliehebdo.fr

Poliskommissarie begår självmord mitt under utredningen av terrorbrottet. Det rapporterar flera franska medier. Självmordet ägde rum på polisstationen under natten som följde efter attentatet mellan den 7 och 8 januari 2015.

Helric FredouPoliskommissarie Helric Fredou var enligt Le Nouvel Observateur nummer två i hierarkin inom den regionala franska kriminalpolisen (police judiciaire) i Limoge. Fredou ska ha begått självmord med sitt eget tjänstevapen mitt under den intensiva utredningen av terrorattacken mot Charlie Hebdo. Enligt fransk press arbetade han med fallet.

”Helric Fredou, 45, suffered from depression and experienced burn out. Shortly before committing suicide, he met with the family of a victim of the Charlie Hebdo attack and killed himself preparing the report.” / InfoWars

Kollegorna är chockade. Liknande självmord har begått på samma polisstation påpekar Le Nouvel Observateur.

Rappel: ”en novembre 2013, le numéro 3 du SRPJ de Limoges s’était suicidé dans des conditions similaires, avec son arme de service et dans les locaux de l’Hôtel de Police.” / Le Nouvel Observateur

Text: K. Reporter

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq