Lärdom av Charlie Hebdo: USA och allierade bör sluta stödja extremister

publicerad 13 januari 2015
- K. Reporter
ron paul

ron paulÄr en möjlig väg att gå för ett säkrare samhälle att USA och dess allierade slutar stödja extremister? Det frågar den populäre och kritiske före detta amrikanske presidentkandiaten Ron Paul. USA:s och dess allierades aggressiva mellanösternpolitik får negativa konsekvenser.

Politiken har radikaliserat tusentals och gjort oss mindre säkra. Endast en icke-interventionspolitik kan minska risken för en ny attack.

Om islamisk extremism har fått ett uppsving är den amerikanska och den franska regeringen bägge delansvariga. USA och Frankrike har ägnat nästan fyra år till att träna och utbilda utlänska krigare för att infiltrera Syrien och få bort Assad.

När det gäller Paris, var de två terroristerna på ”vår sida”. De kan till och med ha använt franska eller amerikanska vapen.

En annan läxa från attentatet mot Charlie Hebdo är att övervakningssamhället som byggts upp sedan den 11 september är bra på att övervaka, avlyssna och trakassera oss övriga, men inte särskilt bra på att stoppa terrorister, menar Ron Paul.

Another lesson from the attack is that the surveillance state that has arisen since 9/11 is very good at following, listening to, and harassing the rest of us but is not very good at stopping terrorists.

Läs hela Ron Pauls artikel: “Lessons from Paris 

Text: K. Reporter


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *