NewsVoice startar en journalistskola för undersökande medborgarjournalister

publicerad 5 januari 2015
- av Torbjörn Sassersson red.

journalistskolaNewsVoice startar idag en journalistskola för bloggare, undersökande medborgarjournalister samt fallna policyskribenter inom gammelmedia som vill ha tillbaka sin hederlighet. Syftet är att hjälpa till att återföra journalisterna till sin rätta roll i samhället. Vi börjar med att titta närmare på de 10 centrala elementen och yrkesetiken. Debatten är också en viktig del av denna skola.

Målet med NewsVoice Journalistskola [själstudier och distansbaserad] är även att stimulera en ny generation av undersökande medborgarjournalister som kan visa vägen för de fallna “presstituerade” policyskribenterna som blir allt fler inom gammelmedia. Kanske även skolan kommer att bjuda på några skrivtekniska tips.

Journalistskolan består av lektioner i form av upplysande artiklar. Lektionerna är självklart gratis.

Senaste lektionen: Journalismens tio centrala element, nio yrkesetiska regler och problemet med ”presstitution”