NewsVoice startar en journalistskola för undersökande medborgarjournalister

publicerad 5 januari 2015
- Torbjörn Sassersson red.

journalistskolaNewsVoice startar idag en journalistskola för bloggare, undersökande medborgarjournalister samt fallna policyskribenter inom gammelmedia som vill ha tillbaka sin hederlighet. Syftet är att hjälpa till att återföra journalisterna till sin rätta roll i samhället. Vi börjar med att titta närmare på de 10 centrala elementen och yrkesetiken. Debatten är också en viktig del av denna skola.

Målet med NewsVoice Journalistskola [själstudier och distansbaserad] är även att stimulera en ny generation av undersökande medborgarjournalister som kan visa vägen för de fallna “presstituerade” policyskribenterna som blir allt fler inom gammelmedia. Kanske även skolan kommer att bjuda på några skrivtekniska tips.

Journalistskolan består av lektioner i form av upplysande artiklar. Lektionerna är självklart gratis.

Senaste lektionen: Journalismens tio centrala element, nio yrkesetiska regler och problemet med ”presstitution”

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

  • Bara ett förtydligande. Journalistskolan utgör dessa artiklar som kategoriserats som “Journalistskola”. De finns ingen lokal, inga möten, ingen examinering. Det är självstudier på distans som gäller.

  • Jag är givetvis jätteintresserad. Att skriva böcker och artiklar är stor skillnad. Jag tror dock att jag blir bättre författare av att ha bra kunskaper om journalistiken. Dessutom vill jag ägna mig åt båda.
    Räkna in mig.

    • mag hog: det finns inga journalister inom gammelmedia – bara cut&pasteare som lydigt följer makten. Inget kontroversiellt får tas upp – se SvD idag där man medger att man ger efter för terrorn. Så din fråga verkar mera kommen ur ett nättroll sponsrat av VoF (skäll lite högre!). Så Newsvoice är idag enda platsen för en journalist att verka på.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *