Resultatet av Charlie Hebdo: miljarder till säkerhetsföretagen och angiverisystem inrättas

publicerad 21 januari 2015
- Torbjörn Sassersson red.
Franska tidningen Charlie Hebdo - Bild: Charliehebdo.fr
Franska tidningen Charlie Hebdo - Bild: Charliehebdo.fr
Franska tidningen Charlie Hebdo – Bild: Charliehebdo.fr

Nu börjar resultatet av attacken mot Charlie Hebdo klarna. Media skriver idag om miljardregn över säkerhetsföretagen i Frankrike och att ett angiverisystem ska inrättas i landet. Nu ska terrorister jagas överallt. “Hela samhället, från skola till socialarbetare, förväntas rapportera suspekta beteenden”, skriver DN.

“Mot extraordinära händelser krävs det extraordinära åtgärder, men dock inga undantagslagar, sa Frankrikes premiärminister Manuel Valls idag vid en presskonferens.”

Frankrikes säkerhetstjänster får fyra extra miljarder kronor de kommande åren och 2 680 nya tjänster ska tillsättas i kampen mot terrorism och för utökad analys som en direkt konsekvens av attentaten mot tidningen Charlie Hebdo och en judisk matbutik i Paris.

Frankrikes premiärminister slår fast att terrorismen som fenomen inte bara begränsas till Frankrikes fattiga förorter.

“Även socialtjänsten förväntas samarbeta för att signalera fall av radikalisering”, skriver DN.

NewsVoice kommentar

 • Det betyder i klartext att alla och envar i Frankrike kan bli föremål för signalspaning och utredningar.
 • Det betyder att Frankrike visar EU hur det ska gå till, vilket i sin tur föranleder att andra länder kommer att följa i Frankrikes strategiska fotspår.
 • Miljardregnet över säkerhetsföretagen visar, enligt principen Qui bono, vilken part i samhället som tjänat mest på attentaten, eftersom hela samhället ska bli en förnyad marknad för säkerhetsföretagens tjänster och för den nya övervakningstekniken pekad mot den enskilde personen, terrorist eller inte.

Referat och kommentar: Torbjörn Sassersson

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Lästips: EuroNews (8 feb 2018): Spanish man fined €480 for photoshopping his face into an image of Christ

  “A court in the southern Spanish city of Jaen has fined a 24-year-old man €480 for an Instagram post showing his face photoshopped onto an image of Christ’s body.
  Daniel Serrano was sentenced for an “attack against religious feelings” for posting the photo in April 2017.”

  http://www.euronews.com/2018/02/08/spanish-man-fined-480-for-photoshopping-his-face-into-an-image-of-christ

 • Ordf för Google sade i torsdags i Davos att internet kommer att försvinna. Anledningen är att det mesta som vi omger oss med och vad vi bär på oss kommer att vara uppkopplade genom sina ip-nr. Förmodar att vi först måste chipas med ett personligt ip-nr som ersätter nationella pnr?

  “Privacy as we knew it in the past is no longer feasible… How we conventionally think of privacy is dead,”

  “It’s not whether this is going to happen, it’s already happening… We live in a surveillance state today.”

  Vi får den värld vi är förtjänta av om vi inte säger nej till smarta produkter och politiker och makthavare som tror de är “smarta”.

  http://rt.com/news/225451-internet-disappear-google-chairman/

 • Detta var mitt 6:e försök att posta en kommentar. De förra bara försvann i etern…
  Har nu tagit bort direktlänken till en video, vilken kan ha spökat. Upphovsmännens andra uppladdningar på youtube har snabbt censurerats pga av (alltför) många visningar.

  Problem, reaction, solution… We create a problem, you react, we together create a solution.

  Se intervju på fransk tv, 44 sek där de talar om de som inte deltog i demonstrationen och som uttrycker tvivlande åsikter om händelsen på nätet. Dessa individer ska identifieras, behandlas och (re)-integreras. Kan denna “franska” sjuka spridas över hela EU och vad menas med “behandling”? Gökboet?

  Borde inte yttrandefriheten istället ha stärkts av Charlie Hebdo-händelsen? Var det inte därför man demonstrerade och ledarna marscherade under söndagen?

  För att komma till videon – Googla: pontiactribune problem, reaction, solution

 • Än mer massövervakning är INTE en lösning utan det är bara en ihålig ursäkt för att kunna fortsätta terrorisera den inhemska befolkningen. De så kallade “terrorbröderna” stod ju redan under övervakning och det om något belyser ju underrättelsetjänstens grava impotens. Underrättelsetjänsten borde börja i rätt ände d.v.s att reda upp i de egna leden av skattefinansierade terrorister. För det är precis vad de är. Tog man bort denna perverterade avart till statlig verksamhet, så skulle 90 procent av all terrorism försvinna i en handvändning. Mossad, CIA, SÄPO, DGSE, FSB etc är bara olika grenar på ett och samma ruttna träd, även om en del grenar är ruttnare än andra.

 • They planted the ID beforehand in what was supposed to be an identical car. Problem is, the second car was a different model, different year. (Veterans today).

 • Snart kan Newsvoice köra en sammanfattning om när valutakris, terrorkrig, chemtrails, kontrollsystem och annat i skandaler inom politik konvergerar i Sammanbrottet för den moderna demokratin. Man har under många år talat om ett pågående paradigmskifte som nu börjar materialiseras. Frågan blir då: Vad händer sedan? Det behöver ju inte vara negativt för att det är nytt. De enda som kan försvara folks rättigheter är folk själva, inte ombud.

  • “De enda som kan försvara folks rättigheter är folk själva, inte ombud.” Är osäker på om detta är så lyckat – man riskerar kanske stämpel som allt för radikal och därmed en av systemets fiender? Systemet verkar genom ombud bl a jurister som, genom mångårig skolning, lärt sig läsa lagar som fan läser bibeln. Lagarna är med avsikt krångligt skrivna så att varje “läsning” av jurister gynnar systemet.

   För att vi ska kunna ange varandra effektivt är det viktigt att vi får Stasi-undervisning så snart som möjligt. Det är också då viktigt att De pekar ut vad som som utgör måttstocken för “normala” värderingar. Man vill ju inte bli utsatt för electrochocker eller hamna i ett interneringsläger för all evig tid för att man har med sig etiska regler som man lärde sig i småskolan.

   Kan man tänka sig att allt som har med ondska, perversioner, pedofili, nekrofili, satanism, krig, eutanasi, eugenik och biotech-kloning av allt levande, hormonstörande och dödliga kemikalier tillsammans med scientismen som den nya sekulära religionen utgör det nya “goda” normala som ett slags “common sense”?

 • Vi vet ju hur det höjda säkerhetsläget fick polisen att gå bärsärk i Londons tunnelbana. Efter ett attentat på en station som ligger närmast och i de arabiska kvarteren… Har någon lyckats förklara terrorns ide bakom det? Inte är det så man värvar anhängare heller…

 • Och jag som brukar kalla Sverige för “Det nya Östtyskland”. Får tydligen ändra på det nu… Så gick det med demokratins bastion som någon för ett tag sedan, i högbröstade toner, skrev skulle försvara folkets rättigheter in i det sista.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *