Säpo följer NewsVoice och vill bli av med slemhosta med bikarbonat

publicerad 4 januari 2015
- av NewsVoice

”För säkerhets skull finns vi nu på Twitter. Följ oss, för vi följer er”. Så lyder den första tweeten från Säpos officiella Twitter-konto, skriver Aftonbladet. RT.com tar inte tweeten med samma humor. De skriver: ‘We’re following you’: Sweden's security service trolls citizens with sarcastic first tweet.

Text: NewsVoice | Video: Foretagstv.se

Säpo som fram till 31 december 2014 tillhörde Rikspolisstyrelsen (RPS) följer inte bara allmänheten utan även media och kanske även NewsVoice. Idag besökte Rikspolisstyrelsen.se NewsVoice två gånger och i båda fallen läste man: "Jag botade min svåra slemhosta med bikarbonat", enligt Gnuheter.

Vi tackar för att Rikspolisstyrelsen följer NewsVoice och hoppas att hälsan blir bättre på kontoret. Gott nytt bikarbonat-år förresten.

Text: NewsVoice

Fakta om Rikspolisstyrelsen
Rikspolisstyrelsen (RPS) var fram till 31 december 2014 en svensk statlig förvaltningsmyndighet, under Justitiedepartementet. Det mesta av verksamheten vid RPS ingår nu i Polismyndigheten. RPS var central förvaltningsmyndighet för polisväsendet. Till RPS hörde Säkerhetspolisen (Säpo), Rikskriminalpolisen och Polishögskolan.