Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Unga, ambitiösa, naturvetande, skeptiska män – framtidens beslutsfattare och ledare?

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 29 januari 2015
- Torbjörn Sassersson

Alex Berezow,   C-Span 2012Kasta föräldrar som inte vaccinerar sina barn i fängelse, tycker grundaren av sajten RealClearScience.com som även är skribent på USA TODAY. I sin artikel “Jail ‘anti-vax’ parents” i tidningen är hans åsikt just det, “Parents who do not vaccinate their children should go to jail”. Det är inte bara i Sverige som vi ser skeptikerorganens unga män dyka upp i medierna. Det är en internationell företeelse.

Text och analys: Torbjörn Sassersson | Bild: Faksimil från C-Span

Ofta handlar det om relativt unga män – kanske födda på 80-talet – som gör snabba karriärer genom att torgföra skarpa argument som de större industrierna gillar. De som tar ton av egen kraft självrekryterar sig eller de uppmärksammas för sina korrekta snusförnuftiga åsikter och om de för fram sig själva på ett bra sätt.

Kanske de har några kontakter inom universitetsvärlden och kanske de skrivit en bok. Då blir de inte sällan rekryterade av lättimponerade tidningsredaktioner. Några år senare är de vetenskapschefer och professionella tyckare i TV-soffor med fullt understöd av etablissemanget. De kan i det läget tycka saker om ämnen de inte ens är kunniga inom.

It is time to end this insanity. Though jail sounds drastic, it could be the only way to send a strong message about the deadly consequences of failing to vaccinate children. / Alex Berezow

De gemensamma nämnarna för dessa unga män – förmodligen ensamstående barn – är att de ofta är materialister, ateister, rättspositivister, IT-skolade naturvetare och inte sällan rena besserwissers.

De tror på storindustrins lösningar, på stat och myndighet och de föraktar ofta den enskilda individens rätt och förmåga att ta egna kvalificerade beslut om tex hälsa och medicin. De är inte intresserade av kultur och tycker att psykologi är pseudovetenskap.

Dessa unga män är ambitiösa och de vill styra upp samhället efter tämligen svartvita kriterier. De gillar även att arbeta i grupp och de är då måna om att inta en viss position eller rang inom denna grupp. De siktar på högre positioner som viktiga beslutsfattare i samhället och de vill arbeta nära makten.

Om det dyker upp en trevlig, duktig och korrekt man med dessa kvaliteter. Var på din vakt. Han vill vaccinera dig med både åsikter och kvicksilverhaltig tiomersal.

Text och analys: Torbjörn Sassersson


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: skeptiker