Unga, ambitiösa, naturvetande, skeptiska män – framtidens beslutsfattare och ledare?

19

Alex Berezow,   C-Span 2012Kasta föräldrar som inte vaccinerar sina barn i fängelse, tycker grundaren av sajten RealClearScience.com som även är skribent på USA TODAY. I sin artikel “Jail ‘anti-vax’ parents” i tidningen är hans åsikt just det, “Parents who do not vaccinate their children should go to jail”. Det är inte bara i Sverige som vi ser skeptikerorganens unga män dyka upp i medierna. Det är en internationell företeelse.

Text och analys: Torbjörn Sassersson | Bild: Faksimil från C-Span

Ofta handlar det om relativt unga män – kanske födda på 80-talet – som gör snabba karriärer genom att torgföra skarpa argument som de större industrierna gillar. De som tar ton av egen kraft självrekryterar sig eller de uppmärksammas för sina korrekta snusförnuftiga åsikter och om de för fram sig själva på ett bra sätt.

Kanske de har några kontakter inom universitetsvärlden och kanske de skrivit en bok. Då blir de inte sällan rekryterade av lättimponerade tidningsredaktioner. Några år senare är de vetenskapschefer och professionella tyckare i TV-soffor med fullt understöd av etablissemanget. De kan i det läget tycka saker om ämnen de inte ens är kunniga inom.

It is time to end this insanity. Though jail sounds drastic, it could be the only way to send a strong message about the deadly consequences of failing to vaccinate children. / Alex Berezow

De gemensamma nämnarna för dessa unga män – förmodligen ensamstående barn – är att de ofta är materialister, ateister, rättspositivister, IT-skolade naturvetare och inte sällan rena besserwissers.

De tror på storindustrins lösningar, på stat och myndighet och de föraktar ofta den enskilda individens rätt och förmåga att ta egna kvalificerade beslut om tex hälsa och medicin. De är inte intresserade av kultur och tycker att psykologi är pseudovetenskap.

Dessa unga män är ambitiösa och de vill styra upp samhället efter tämligen svartvita kriterier. De gillar även att arbeta i grupp och de är då måna om att inta en viss position eller rang inom denna grupp. De siktar på högre positioner som viktiga beslutsfattare i samhället och de vill arbeta nära makten.

Om det dyker upp en trevlig, duktig och korrekt man med dessa kvaliteter. Var på din vakt. Han vill vaccinera dig med både åsikter och kvicksilverhaltig tiomersal.

Text och analys: Torbjörn Sassersson

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

19 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Helen
Helen
Gäst
3 februari 2015 kl 11:04

“Unga, ambitiösa, naturvetande, skeptiska män.”

Det låter precis som miljöpartiet 2015. Bevare mig väl…

Red
Red
Gäst
Reply to  Helen
3 februari 2015 kl 11:43

Ha, jo, jag vet. Har hört det från flera håll. Miljöpartiet har i och med dessa nyförvärv satt in målet att bli ett med etablissemanget. Det industrin vill, vill även MP.

zecharia
zecharia
Gäst
1 februari 2015 kl 23:44

En fullblodsegoist som vill upp…. trampar gärna ner andra på vägen dit.
för kallades de för jesuiter – ändamålet helgar medlen.

Rozalinda
Rozalinda
Gäst
Reply to  zecharia
3 februari 2015 kl 16:08

Inte bara egoist, utan en person som inte kan tänka klart och inte är förmögen att dra slutsatser av tidigare forskning och empiriska belägg för olika vacciners skadliga inverkan, inte minst med tanke på det farliga kvicksilvrets skadeinverkan på hjärnan och inre organ. Har aldrig begripit varför kvicksilvret används i vacciner med tanke på dokumenterad forskning om dess förödande farlighets grad. Redan på 1800-talet påtalade prof. Alfred Stock kvicksilvrets massiva skadeverkan

Karri
Gäst
31 januari 2015 kl 18:04

5:30 in i sändning:
http://sverigesradio.se/sida/sok.aspx?q=mässling&programid=4540

När jag var liten hade “alla” mässlingen”. Nu har 100 människor i U.S. denna näst intill helt ofarliga åkomma – sägs det. Svensk media sänder larmrapporter. (jag undrar när förkylning blir nästa dödliga sjukdom som skall vaccas emot …?)

Inte konstigt att jag normalt sett inte tar del av detta, av media fabricerade hittepå.

anders
anders
Gäst
Reply to  Karri
2 februari 2015 kl 14:20

Vad skiljer influensa från förkylning?

Karri
Gäst
31 januari 2015 kl 17:27

Ekot idag: (lyssnade faktiskt på lite radio i mitt lilla torp)

“ovaccinerade barn skall inte vistas med vaccinerade” …? Några fall av mässling i u.s. sätter skräck i människor tydligen – eller man gör vad man kan via media för att uppnå skräck-status på en Orwelliansk ickefråga.

Vad är man rädd för? Att de ovaccinerade skall smitta de vaccinerade.

Nu ser vi kanske UNESCOs resultat i de nyutexaminerade, duktigaste och nyttigaste idioterna någonsin. Och jag anar att det blir värre med tiden.

Raphael Mabo
29 januari 2015 kl 20:24

Jag upplever att dagens naturvetenskap inom den akademiska världen kommer allt längre bort från vetenskapens grundsats – nämligen att vetenskap handlar om sannolikheter och inte om absoluta definitiva sanningar satta i sten. Jag ser även en förstärkning av det reduktionistiska synsättet där man söker en “minsta gemensam nämnare” och data som är enkla, generaliserande och därmed fungerande att kvantifiera och databearbeta, vilket blir negativt för människor som inte är enkla biologiska maskiner utan komplexa individer. Detta synsätt inom naturvetenskapen har även färgat av sig på psykologin och psykiatrin där människor reduceras till enkla databitar i mallar och formulär för att passa in i grafer för diagnosticering. I grund och botten är detta ett matematisk och mekanistiskt synsätt som utgår från en binär digitaliserad värld och samhälle.

Jag ser detta som en effekt av en minskad satsning på humaniora, samhällsvetenskap och kultur i skolorna, att utbildningssektorns resurser alltmer fokuserar på att se naturvetenskap och matematik som själva definitionen av vetenskap och där andra vetenskapliga synsätt bedöms som inte lika vetenskapliga.

Människans hjärnor behöver stimulans och kultivering, och jag tror på att för att bli kompletta och hela människor så behöver vi även kultur, humaniora och samhällsvetenskap, vi behöver filosofi, vi behöver kulturella uttryck, aktiviteter, konst, musik, dans och så vidare. Detta behövs även för en utvecklad medkänsla, empati och sinnlighet – jag tror på mer av kroppsmedvetande istället för ensidigt fokus på intellektuell abstraktion.

Eiwa
Eiwa
Gäst
29 januari 2015 kl 16:40

Den här attityden är inte alls ovanlig även här i Sverige ( kanske inte fängelse men att man är ett knäpphuvud om man vägrar vaccination). Har själv råkat ut för det när jag funderade på om jag verkligen skulle vaccinera min dotter. Läkaren som jag pratade med på vårdcentralen var inte nådig. Jag blev i princip idiotförklarad.
Samma gällde ju svininfluensavaccinet. Vem minns inte hur man blev betraktad när man tackade nej och de flesta i ens omgivning tog vaccinet.
Det är med sorg i själen jag ser de barn som har fått narkolepsi.

Else
Else
Gäst
29 januari 2015 kl 12:56

“It is time to end this insanity. Though jail sounds drastic, it could be the only way to send a strong message about the deadly consequences of failing to vaccinate children.”

Den starkaste signalen om dödliga konsekvenser vore döden, men de ovaccinerade barnen dör ju inte. Då vill man kasta (de olydiga) föräldrarna i fängelse som “signal” i stället och använder ett tomt hot (den dödliga konsekvensen) som argument för att dölja samt rättfärdiga sin maktlystnad.
Snacka om “insanity”!

bloggerkarl
Gäst
Reply to  Else
29 januari 2015 kl 14:03

ja, är det nån som ska fängslas så är det ju Berezow. släng in honom i Charles Mansons cell medans det fortfarande finns tid säger jag.

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
29 januari 2015 kl 11:31

En av länkarna från realclearscience går till en artikel om att konspirationsteorier om oljan kan vara på rätt spår. Jag väntade mig något i stil med abiotic origin of oil, men artikeln handlade om att Usa kanske kämpar mot ISIS för att de är intresserade av Iraks olja…

bloggerkarl
Gäst
29 januari 2015 kl 11:22

wow. USA går i bräschen för galenskap (sen hur länge?) genom att låta publicera den här lille otäckingens text.

bilden som målas upp är alltså att vanliga naturliga människor som inte har blivit förgiftade utgör ett hot mot de som har blivit förgiftade.

“Put simply, no person has the right to threaten the safety of his community. Like drunken drivers, the unvaccinated pose an imminent danger to others.
[…]

Anti-vaccine parents are turning their children into little walking time bombs. They ought to be charged for endangering their children and others.”

ren paranoia.

Red
Red
Gäst
29 januari 2015 kl 11:19

Jag tror säkert Berezow är en sympatisk person. Han fick klä skott för ett fenomen. Hoppas han inte blir sur på mig.

Birgitta
Birgitta
Gäst
29 januari 2015 kl 11:16

Mycket bra analys. Kan även empatisstörning inkluderas bland de gemensamma nämnarna?

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
Reply to  Birgitta
29 januari 2015 kl 11:33

Snarare överspecialisering resulterande i självöverskattning.

anders
anders
Gäst
Reply to  Birgitta
1 februari 2015 kl 18:54

Kanske finns det lite sanning i denna intervju.
http://truthserumnews.com/category/religion/

Och, ja, självöverskattning är en del av solopsism. Och specialiseringen är kanske ett resultat, och inte en orsak.

anders
anders
Gäst
29 januari 2015 kl 10:40

Det finns både filosofiska och teologiska element i den världssyn som förs fram i dessa sammanhang:
https://authenticmentoring.wordpress.com/2014/09/27/mark-passio-discusses-satanic-ideology-in-our-culture/

Pål BergströmD
29 januari 2015 kl 10:37

Träffsäkert och sant.