Välbeväpnat Boko Haram har “tagit” tre provinser i Kamerun

publicerad 21 januari 2015
- av Torbjörn Sassersson red.

Kamerun kartaEnligt en väl insatt källa till NewsVoice har tre provinser i Kamerun tagits över av Boko Haram som tränger in i landet från norr. De är mycket väl beväpnade och landets ledning gör nu vad de kan för att stoppa angreppet.

Boko Haram har starka krafter bakom sig som förser dem med vapen. Det finns på det sättet likheter mellan Boko Haram och IS (Islamic State). Boko Haram tränger in från norr, från Tchad, där USA redan har installerat militära baser (bla drönarbaser) precis som i grannlandet Nigeria.

NewsVoice har tdigare varnat för att USA försöker ta över stat efter stat på den Afrikanska kontinenten och de fokuserar på de stater som redan är instabila eller som är möjliga att destabilisera. Undertecknad träffade i höstas en ambassadör från ett afrikanskt land och de är väl medvetna på högsta nivå exakt hur USA opererar för att gå in och ta över.

Misstankar finns att Boko Haram stöds av USA via mellanhänder.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat