Välbeväpnat Boko Haram har “tagit” tre provinser i Kamerun

5

Kamerun kartaEnligt en väl insatt källa till NewsVoice har tre provinser i Kamerun tagits över av Boko Haram som tränger in i landet från norr. De är mycket väl beväpnade och landets ledning gör nu vad de kan för att stoppa angreppet.

Boko Haram har starka krafter bakom sig som förser dem med vapen. Det finns på det sättet likheter mellan Boko Haram och IS (Islamic State). Boko Haram tränger in från norr, från Tchad, där USA redan har installerat militära baser (bla drönarbaser) precis som i grannlandet Nigeria.

NewsVoice har tdigare varnat för att USA försöker ta över stat efter stat på den Afrikanska kontinenten och de fokuserar på de stater som redan är instabila eller som är möjliga att destabilisera. Undertecknad träffade i höstas en ambassadör från ett afrikanskt land och de är väl medvetna på högsta nivå exakt hur USA opererar för att gå in och ta över.

Misstankar finns att Boko Haram stöds av USA via mellanhänder.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

5 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Red
Red
Gäst
31 januari 2015 kl 09:22

DN: Över 120 Boko Haram-krigare döda i strider i Kamerun

AFP meddelar att tolv tchadiska soldater sårades när väpnade män ur Boko Harams styrkor överföll dem i Fotokoltrakten i torsdags och fredags.

Tchads armé har kring 400 soldater i Kamerun för att delta i striderna mot BH, som Afrikanska unionen betraktar som ett växande hot i hela området, skriver DN.se.

Boko Haram har en hemmabas i norra Nigeria och de har utfört flera väpnade attacker i Kamerun, rapporterar bbc.com.

Akere
Akere
Gäst
24 januari 2015 kl 20:25

This is NOT true. Boko haram can not capture 3 provinces. By the way, the name province was changed to regions. So I would suggest that the writer should update his knowledge about Cameroon.

Red
Red
Gäst
Reply to  Akere
24 januari 2015 kl 22:10

Det stämmer att det kallas regioner sedan 2008, men folk fortsätter att använda det gamla begreppet provins. Tre regioner i norra Kamerun är tagna av Boko. Tyvärr. Källan är säker.

hellbrynje
hellbrynje
Gäst
21 januari 2015 kl 21:53

USA vaknade sent och insåg inte att Kina tagit över “land efter land” förrän – fast alla andra såg det. När har Newsvoice “varnat” för det, eller skrivit om det?

Slog USA sig till ro efter att Sovjet kollapsat, och att det inflytande Sovjet då hade för att få till olika regimer i Afrika också försvann?

Det sista som borde få hända, fast redan hänt… är att korrupta regimer i Afrika (folk och stammar), ges möjligheten att för egen vinning sälja ut naturen och de resurser som finns där till Kinamaffian. De är alla kriminella, fast kineserna är värst.