Varför ifrågasätter ingen de påstådda motiven till attentatet mot Charlie Hebdo?

publicerad 15 januari 2015
- av K. Reporter
Franska tidningen Charlie Hebdo - Bild: Charliehebdo.fr

CHARLIE-HEBDOAmerikanska och västliga tongivande medier lät bli att objektivt beskriva viktiga händelser i samband med terrordåden i Paris. 

Text: K. Reporter | Bild: Charlie Hebdos hemsida

Paul Craig Roberts, tidigare redaktör för Wall Street Journal, konstaterar att det finns många väsentliga uppgifter och frågeställningar som västmedia undvikit att rapportera om.

“The Charlie Hebdo affair has many of the characteristics of a false flag operation. The attack on the cartoonists’ office was a disciplined professional attack of the kind associated with highly trained special forces; yet the suspects who were later corralled and killed seemed bumbling and unprofessional. It is like two different sets of people.”

Inte en enda av dem rapporterade om att en av de först utpekade terroristerna, Hamid Mourad, självmant anmälde sig till polisen eftersom han hade vattentätt alibi.

“Some media merely reported Mourad’s surrender in a headline with no coverage in the report. The list that I googled includes the Washington Post (January 7 by Griff Witte and Anthony Faiola); Die Welt (Germany) “One suspect has turned himself in to police in connection with Wednesday’s massacre at the offices of Parisian satirical magazine, Charlie Hebdo;” ABC News (January 7) “Youngest suspect in Charlie Hebdo Attack turns himself in;” CNN (January 8) “Citing sources, the Agence France Presse news agency reported that an 18-year-old suspect in the attack had surrendered to police.””

Pul Craig Roberts sätter också frågetecken om det påstådda motivet för attentatet:

Paul Craig Roberts“Varför skulle muslimer vare mer upprörda över satirteckningar i en tidning i Paris än över de hundratusentals muslimer som dödats av Washington och dess lakejer från Frankrike och NATO i sju länder under de senaste 14 åren?”

Läs mer på InfoWars

Text: K. Reporter


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Människor som tänker i andra banor, har ett alternativt svar eller sökande efter svar blir hånade av “vanlig” media.
  Artikel i Dagens Nyheter idag som talar sitt tydliga härskarspråk med rubriken: “Konspirationsteorier efter terrorattentatet” och artikeln är undertecknad av Nathalie Besèr/TT.
  Här är ett citat ur artikeln: “Den gemensamma nämnaren för alla konspirationsteorier är att de spelar på människors rädslor och okunskap. Teorierna tar upp det avvikande och blåser upp det utan att gå djupare och granska alla vinklar för att se om det skulle finnas en förklaring, säger Torbjörn Jerlerup, som skrivit om konspirationer för den antirasistiska sajten Motargument.”

 • Så hur illa tror ni det bli för oss i eu nu efter denna false flag? Böter för att yttra sina åsikter på nätet, en varning eller kanske arrest?

  17 people people get killed in France, supposedly over a question of free speech, and the first thing that governments of the world want to do is use that event to take away free speech on the internet.
  http://m.youtube.com/#/watch?v=J0dkqK1pGqE

  “France’s 9/11” is more accurately France’s latest Operation Gladio. As noted by Paul Craig Roberts, there is a reason why the Charlie Hebdo attacks took place when it did.
  http://www.globalresearch.ca/je-suis-cia/5425118

 • B Maris skulle snart vittna i rättsprocesser mot Italienska banker.. Att maskera det mordet som ett terrorangrepp mot Charlie Hebdo med “religiösa” förtecken passar ju det gamla temat “ensam galning” med sällskap av religiöst grumligt vansinne. En bilolycka hade ju verkat genomskinlig..

  • Dessutom var Bernard Maris för skuldavskrivning. Påminner om Herrhausen som mördades av ett cia-understött attentat – i över tio år skyllt på Baader Meinhof.

   • Det där om B M lät intressant. Den svenska wikin verkar skriven i ett annat århundrade minst.. Så de skulle belastas och hanteras.. De hade ju rätt om alla gamla seriösa nazister som då var välbeställda industriägare, politiker, som om ingenting hänt.

    Maris var en varm anhängare av Keynes. Då blir man inte populär bland rovdjuren, valparna och dinosaurierna.. Tänk vilket välstånd deras girighet skulle generera… Vi skulle kunna ligga i hängmattorna 🙂

 • Apropå hemska mobil frekvenser, vibrational universe, vår naturliga kontakt med naturen och jordens frekvens 7.83Hz. Bra att nämna också en bra livsinvestering kan vara att lära sig någon form av meditation, då bl.a. sänks hjärnfrekvensen. Du kan med träning enkelt lära dig vara på 10-14Hz, mycket hälsosamt, och senare bemästra och välja själv vilken frekvens du vill “vara” på. Befinner du dig i en kärleksfrekvens så biter inget.. (hoppas jag:) När man blir van rätt vibrationer blir man uppmärksam på fel tankar mm. Som trevlig bieffekt kan du få ett utvidgat/högre medvetande, där lösningarna finns. Det finns även ett helt tyst “rum” inom oss där inte ens ingenting finns. Ett mkt befriande rum.

 • Det är många som ifrågasätter motiven. Och att det rörde sig om falsk flagg är mycket sannolikt. Både Usa Nato och Israel har egna motiv.
  Netanyahu ville före attentatet att europeiska judar skulle utvandra till Israel.
  Det blev så.
  På 50-talet utförde israeliska agenter terroristattacker på judar i Irak och lät araber få skulden för att skrämma judar att utvandra till Israel. En flygbladskampanj hjälpte till.
  Nu har de hela världens medier till hjälp.
  Det finns fler exempel på israeliska falsk flagg attacker mot judar men då vanligen för att skada arabländer tex Syrien och Iran. För att hindra kärnkraftssamarbete mellan dessa och Argentina sprängde israels agenter sin egen ambassad i Buenos Aires 1992 och lät Iran få skulden. Analogt med ytterligare en byggnad där 1994.

  Att Netanyahu skulle vara beredd att offra några judiska liv för att få europas judar att flytta till Israel är alltså inte unikt ens i Israels korta historia.
  Cia och Nato har ytterligare motiv.

 • Det är en satirtidning som ända sedan starten har ägnat sig åt att häckla och håna representanter för makt och olika företeelser i samhället, inklusive religion, och politiskt ser sig tidningen som tillhörande vänstern. Men sedan 11 september-händelserna så har satiren mot islam och muslimer varit särskilt kraftfull.

  Jag tror inte att dådet handlar om teckningarna i sig, utan i grunden handlar det om att öka islamofobin i samhället, öka förtrycket och diskriminering av muslimer för att ge mer makt åt militanta grupper som IS och Al-Qaida. Ju mer trycket ökar mot muslimer i samhället, ju mer de exkluderas och blir ovälkomna så ökar det lockelsen, särskilt för unga muslimer som inte har hopp om framtiden, att söka sig till militanta grupper som lovar att försvara dem och kämpa för deras rättigheter med våld. Jag ser detta som en del i en rekryteringskampanj för IS.

  Min analys är att dådet planerades professionellt utifrån vad som kan väcka mest anstöt och uppröra flest människor, att slå till mot en populär satirtidning och därmed slå till mot journalister och press, det skulle få annan press och media att reagera och slå upp det stort och därmed öka rädslorna för muslimer i samhället. Vilket jag tror är vad som sker och händer nu.

  I grunden ser jag det som hämnd mot väst. Al-Qaida och IS är båda resultat av Gulfkriget och USA:s invasion av Irak under 90-talet. Ledarna i IS var tidigare officerare i Saddam Husseins armé. Detta visar än en gång att våld inte löser våld, att hat ger hat och att krig föder och göder krig.

  • All-Qaida och IS är inte ett resultat av en invasion. Skapades, tränas och stöds, även idag, av CIA & NATO. Flera uppgifter finns om att både Osama och Anwar jobbade för CIA efter 9/11.

   • Då har vi olika åsikter där, jag anser att de är resultatet av Gulfkriget och USA:s invasion av Irak. Ledarna för IS var tidigare officerare i Husseins armé och såg sin chans när den USA-stödda nya regeringen började beskjuta fredliga demonstranter som protesterade mot regeringens exkluderande politik där minoritetsgrupper i landet förföljdes. IS kapitaliserade på de politiska motsättningar som fanns (och finns) i Irak och därmed fick de nya rekryter och de fick makt. När de slog till mot den USA-stödda regeringen i Irak så kom de över amerikansk stridsmateriel (som stridsvagnar och andra vapen), som den Irakiska regeringen hade fått från USA, och detta har sedan använts av IS för att överta makten av flera irakiska städer och de har även slagit till i Syrien i sin strävan att skapa en ny stat.

    I kriget mellan Irak och Iran så var USA en allierad till Irak och Irak fick där militärt stöd och utbildning av USA, så i den aspekten så tränades IS-ledarna av USA eftersom de var officerare i Iraks armé. Men sedan störtade ju Nato och CIA Hussein för att invadera Irak och överta makten över oljekällorna. Men på den tiden fanns inte IS.

    Jag tror inte alls på att CIA och Nato utbildar och stöder Al-Qaida och IS idag, utan det är rörelser som har skapats som hämnd mot USA, Nato och CIA. Om vi tittar på motiv, så ser jag inget som skulle motivera USA och Nato till att skapa en terrorrörelse för att bygga en ny stat i mellanöstern som skulle utgöra ytterligare ett hot mot Israel – särskilt om vi betänker att Israel är USA:s allierad.

    Jag ser det inte som rimligt att Nato och CIA stödjer Al-Qaida och IS eftersom jag anser att USA inte har något att vinna på det, bara något att förlora. IS försöker ju överta oljekällorna i området från USA-företag, det är inte rimligt för mig att USA skulle stödja rörelser som förstör för USA ekonomiskt, politiskt och i manskap.

    • ISIS and The CIA What You Need To Know!
     https://www.youtube.com/watch?v=3-Rm-8Irg7E

     U.S. trained Islamists who joined ISIS
     Secret Jordan base was site of covert aid to insurgents targeting Assad
     http://www.wnd.com/2014/06/officials-u-s-trained-isis-at-secret-base-in-jordan/#ihj0xza7M6EloIxr.99

     EU Admits To Buying ISIS Oil Thus Arming Them
     https://www.youtube.com/watch?v=54OLF2rDSpo

     Who Is REALLY Behind ISIS?
     https://www.youtube.com/watch?v=8LSIwvE0Nvo

     Hillary Clinton: We Created Al-Qaeda
     https://www.youtube.com/watch?v=rSBCAiTfAS0

     Finns flera olika källor, artiklar m.m. Både alternativ- och massmedia rapporterar om att NATO och CIA skapade, stödjer och tränar IS.
     Obama har själv sagt att de stödjer IS och Al-Qaida i Syrien. Visserligen försökte han släta över det hela med att säga det bara var “non-leathal aid”.
     De har även själva (USA) sagt att det var dom som skapade och tränade Al-Qaida, vad mer behöver du?

    • Raphael
     Detta med att stödja extremister är business as usual för anglosaxarna. Britterna hade Karl Marx under sina vingar och en hel ‘zoo’ av revolutionärer för att skapa kaos i konkurrentländerna i Europa. Analogt nu.

    • Jocke säger “NATO och CIA skapade, stödjer och tränar IS”. Är det samma aktörer som tränar de “upptill 20 sovande terrorceller” som, enligt dagens DN, ligger och lurar i Europa? För att makthavarna ska kunna rulla ut sina olika Orwellianska agendor behöver de ju ha en massa olika lurifaxar, som efter order uppifrån, skapar kaos här och var.

     Bader Meinhof var f ö också en skapad lurifaxgrupp på sin tid.

    • @Birgitta
     Det intressant det där med folk i väst som börjar strida eller utföra olika dåd för olika terror grupper.
     Man är en tokig foliehatt som leker med tanken att CIA med alla sina tillgångar kan hjärntvätta folk till att utföra terrordåd, men det är samtidigt vanligt vett att nån religösledare kan hjärntvätta människor till att utföra hemskheter.

     Kan nog tänkas att en ny våg av Gladio liknande operationer i EU kommer att blossa upp.
     Lite konstigt känns det iaf att vi ska tro att människor som hatar usa så mycket använder sig av amerikanska tält i sinna träningsläger: http://m.youtube.com/watch?v=HWRurKlurYc

    • @Jocke
     Ja, det finns ingen ände på tokiga foliehattars föreställningar och skrattretande påståenden om hjärntvätt av folk.

     Hur som helst så ligger tanken på ett “vibrational universe” eller “vibrational reality” till grund för elektromagnetisk teknik som bl a mobilsändare. Tankar och idéer kan nu överföras till olika målgrupper genom “copy paste” av sk “vibrational signatures”. Biokemiska virusattacker behöver t ex inte vara fysiska i droppform utan kan numera även överföras i digital form. Inte undra på att de vill förtäta antalet mobilmaster, smarta elmätare, routrar i hemmen, lysdioder i alla utrymmen m m, m m.

     Jorden, Gaia, har en puls på 7.83 Hz som får oss att må bra. Mobiltelefoner däremot sänder på 435 MHz, vilket håller oss fångna i den ekonomiska maktens medvetandenivå. “400-450 MHz is the window to human consciousness because it is our present day reality’s background frequency”.

     Brukar vakna när jag hör och känner av elektromagnetisk ommodulering under småtimmarna, dvs vargtimmen kl 03-05 när vi är som mest sårbara. Också kallad “djävulens timme” eftersom antal dödsfall ökar dramatiskt under denna tidpunkt bl a genom hjärtsvikt….. Har SCB data på antalet dödsfall korrelerat till ekonomisk konjunktur?

     Läs mer om styrning av medvetanden genom elektromagnetisk strålning:
     http://www.bibliotecapleyades.net/scalar_tech/esp_scalartech04.htm

    • “Jag ser det inte som rimligt att Nato och CIA stödjer Al-Qaida och IS eftersom jag anser att USA inte har något att vinna på det, bara något att förlora. IS försöker ju överta oljekällorna i området från USA-företag, det är inte rimligt för mig att USA skulle stödja rörelser som förstör för USA ekonomiskt, politiskt och i manskap.”

     Vad annat än en ökad hotbild skulle tvinga fram ökade militära resurser till Irak? Vad annat än en fredspristagare i rollen som president blir en utmaning att tvingas göra det han inte vill? Morden på journalister, hjälparbetare, fotografer handlade ju om att tvinga Obama ge med sig. Dessutom ett konkret hot mot alla reportage som inte kontrolleras av militära intressen. Det enda de behövde göra var att sänka ribban..

     Hur kunde man förnedra Carter i över ett år? Hur kunde den hemliga operationen att frita gisslan hamna i bakhåll? Hur kunde frigivningen av gisslan fördröjas tills Skådespelaren Reagans tillträde.. Dessutom sålde Oliver North vapen till Iran i kriget mot Irak… Han erkände sittande stolt i sin militärmundering.. Vi ska väl inte missa det faktum att kriget var en möjligheter att bli av med stora grupper oppositionella på bägge sidor.. CIA påstår att de inget visste om kuppen i Iran… Så vi ska tro att den stigande kritiken mot Shahen inte skulle ge maktens vinnare möjligheten att vara förberedd för att behålla greppet? (Det har ett namn. COG Continuity Of Government). Sett till hur det blev kom greppet att bli hårdare. Salman Rushdie avslöjade hur lite religion det var hos makthavarna och mycket riktigt kunde de inte hota med annat än vad Shahens terrorregim kanske skulle fått gjort illa kvickt..
     ……………….

     I fråga om falseflag för att påverka val och politik.

     http://japanfocus.org/-Peter_Dale-Scott/3835

     http://www.globalresearch.ca/systemic-destabilization-as-a-strategy-of-tension-911-the-jfk-assassination-and-the-oklahoma-city-bombing/5305884

 • Rolf,skriv in bara Charlie Hebdo i sökaren så du kan hitta flera karikaturer s.k. satir.Om någon undrar vad satir är kan slå upp i N.E. sen ska ni se vad satir betyder.Det är hån mot andra och i C.H.fall många gånger mot muslimska och kristna välden och sällsynta fall mot judendomen och visa privatpersoner.Och detta kallar våra politiker för yttrandefrihet,att håna olika religionen det är helt OK. men prata om Gaza och massmorden där.det är inte OK,det är inte politisk korrekt.

  • Där håller jag inte med dig, svensk media har många gånger rapporterat om Gaza och visat upp åsikter från olika sidor av konflikter med kritik av såväl Hamas som den israeliska staten. Det har varit på TV, i radio och i tidningar många gånger under förra året. Här har vi ett exempel där den förra regeringen var kritisk mot Israels agerande i konflikten.
   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=493&artikel=5926989

   Men vi bör minnas att mediautrymmet är begränsat, det finns många krig och konflikter världen över och allt får inte utrymme. Talar vi om massmord så tycker jag att konflikten i Kongo har varit underrepresenterat, det har skrivits och debatterats mycket om Gaza och konflikten mellan Hamas och den israeliska staten och mer än om inbördeskriget i Kongo trots att Kongo är ett större krig, ett krig som jag tror är rätt okänt för de flesta i det här landet. Men kanske det ligger för långt bort för många och att det är därför som det inte ses som lika viktigt att rapportera om…

   • @Raphael Mabo

    Problemet med Israel inducerade konflikter och krigshandlingar är att de tar chansen att orkestrera det när vi ska fira jul, ta semester eller att andra konflikter i världen ska minska intresset, möjligheten och utrymme för att beskriva våldet mot folket i tex Gaza.

    Det kanske inte var en slump heller att fartyget Rachel Corrie aldrig kom iväg.. Namnet är en påminnelse om Israels grymhet, ursinniga och ursinniga våld mot allt som demonstrerar mänskliga rättigheter för tex palestinier.

 • Finns det någon som vet vad denna satirtidning skrivit om? Har de skändat och smutskastat muslimer och andra folkgrupper? Är dådet förklarligt utifrån dessa funderingar? “Arga katter får rivet skinn”.

 • Varför ??? Därför att allt media ägs av bankster och de tillåter inte någon kritiskt fråga.Det som jag tyckte att det var mycket oroande att 40 statsmän gick hand i hand för att stödja “yttrandefriheten” Detta hyckleri x 40 är skrämmande eftersom det är bara bullshit att det finns yttrandefrihet.Dagen efter de aresterade den franska komikern Dieudonné om jag mins bra till namnet eftersom han skojade att jag känner mig som Charlie Coulibaly.Kallar dessa pajaser till ledare att det finns yttrandefrfihet i västvärlden? Eller någon förösöker bara yttra sig antisemitiskt,då ska de personen räkna med svåra represalier eller t.o.m. fängelse i flera västländer.Vi lever i en farlig värld idag när våra ledare lyder inte folket istället de lyder USA och dess bankster elit.

 • Jag har läst i utländsk press att Charlie Hebdo ägs av familjen Rotschild.
  Är det någon som har mer information så är jag intresserad av att få veta mer .

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *