226 kg tung meteor över New York, Michigan, Ohio

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 21 februari 2015
- NewsVoice redaktion

Boende i Pennsylvania, Ohio, Michigan och New York kunde den 17 februari 2015 se en relativt stor meteor brinna upp i atmosfären. Vikten uppskattades till 500 pound dvs ca 226 kilo. Meteoren bröts sönder någonstans över Keystone State, enligt forskare. Den hade då varit synlig från östkusten till mellanvästern i USA.

Photo: Gerardo Garcia

“A very bright fireball seen over New York, Ohio, and Pennsylvania at 4:45:17 EST this morning, February 17th. It was captured by three NASA cameras. The video came from a NASA camera located at Allegheny Observatory near Pittsburg, PA. The other two cameras are located at Hiram College and Oberlin College, both in northern Ohio.” – NASA’s Marshall Center

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: meteor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *