Första människan på Mars kan bli en svenska

publicerad 4 februari 2015
- Henrik G

Jessica Meir - Photo: NASA 2015Redan som barn drömde hon om att bli astronaut. Nu, drygt 30 år senare kanJessica Meir, en svensk-amerikanska, bli den första människan på Mars, skriver Aftonbladet.

Foto: NASA

Meir, som är född i USA med en svensk mamma, har alltid siktat mot stjärnorna. Efter en mastersexamen i rymdforskning var hon en av tio som antogs till Nasas astronautprogram 2008. Fem år senare valdes hon åter ut som en av åtta att utbildas på Johnson Space Center i Texas. Först väntar flera års utbildning på jorden.

Det kommer ta tid innan Jessica Meir kommer ut i rymden. Grundutbildningen är på två år, sedan väntar ytterligare två års utbildning för det rymduppdrag hon kommer få. Det kan vara att resa till internationella rymdstationen eller att vara den första som får åka till Mars.

Källa Aftonbladet


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Mars
Stöd NewsVoice 2024
 • Luktar samma bluff och båg som med månlandningen d.v.s dom kommer spela in allt i en filmstudio och sen få den dumma fårskocken att tro att det hände på riktigt.

 • Nämen Redaktören, va e detta ? Wikipedia !!! det är ju på gränsen till skämmigt att driva en alternativ sajt och fortsätta att gäjtkipa, medvetet eller ej spelar roll.

  Pliiz, gör ett försök framledes att innan artiklar publiceras aktivt uppmana författaren att seriöst Ehh rota i alla kända läger, kontemplera infon och ärligt efter bästa förmåga åskådliggöra ämnet för läsaren så att fler kan ha möjlighet att ta en behövlig semester från den livslånga “boxen” givetvis gäller det dessa få som har anlag för äventyrslusta.

  De som har “rejäla” belägg för dessa påstådda månfärder kan ju lätt som en plätt håva in 1 miljon € hos HEIWACO Anders Björkman en helylle Chalmersknutte, om inte så går det att roa sig till fredagschipsen med att kolla på några Moonlanding Hoax filmer, ett gott skratt förlänger möjligheten att ytterligare bli hypnotiserad på än det ena än det andra.

  Det är så lätt att repetera nåt man hört från titelknuttar eller snabbgoogla och länka vidare i all hast, utan att ordentligt skärskåda temat, för handen på hjärtat så är den mesta sk. kunskapen vi inbillar oss besitta kommer från 3:part och inte av egna funderingar och erfarenheter, men finns viljan till ändring så går det mesta.

  NASA, Never A Straight Answer

 • Van Allen-bältet. Är det detta du menar?

  “De höga strålningsnivåerna i strålningsbältena innebär en risk för elektroniken ombord på rymdfarkoster. Detta är illa nog vid jorden, där man håller satelliter borta från dessa områden i möjligaste mån, men ännu mycket värre vid Jupiter, vars strålningsbälten är mycket starkare än jordens[3] och utgör ett stort problem vid design av rymdfarkoster till jätteplaneten och dess månar.” / Wikipedia

 • Jag hoppades mer på att de skulle skicka t.ex. Fredrik Reinfeldt eller någon annan av hans gelikar. Gör de kapseln rymlig nog kanske hela den svenska regeringen som riksdag kan bli resekamrater, med förhoppningen om att det blir en “one way ticket”.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *