Första människan på Mars kan bli en svenska

publicerad 4 februari 2015
- av Henrik G

Jessica Meir - Photo: NASA 2015Redan som barn drömde hon om att bli astronaut. Nu, drygt 30 år senare kanJessica Meir, en svensk-amerikanska, bli den första människan på Mars, skriver Aftonbladet.

Foto: NASA

Meir, som är född i USA med en svensk mamma, har alltid siktat mot stjärnorna. Efter en mastersexamen i rymdforskning var hon en av tio som antogs till Nasas astronautprogram 2008. Fem år senare valdes hon åter ut som en av åtta att utbildas på Johnson Space Center i Texas. Först väntar flera års utbildning på jorden.

Det kommer ta tid innan Jessica Meir kommer ut i rymden. Grundutbildningen är på två år, sedan väntar ytterligare två års utbildning för det rymduppdrag hon kommer få. Det kan vara att resa till internationella rymdstationen eller att vara den första som får åka till Mars.

Källa Aftonbladet