Metro är Sveriges överlägset största tidning men tappade 1% 2014 i jämförelse med 2013

0
499
metro ledande tidning 2014
Källa: Metro

Under det tredje kvartalet 2014 hade Metro sammanlagt 1, 2 miljoner läsare per dag av pappersupplagan, enligt en mätning utförd av Orvesto Konsument.

Det betyder att Metro stabiliserar sin position som Sveriges överlägset största tidning, säger Kristoffer Rengfors, TF Chefredaktör i en artikel på Metro.

Aftonbladet, som är landets näst största tidning med 703000 läsare, tappade 10%, uppger Metro. Metro tappade 1 procent i jämförelse med samma period 2013.

Metro hade 2014 mer än tre gånger fler läsare än SvD.

”Jag är helt övertygad om att de digitala satsningar vi gjort med bland annat den flerfaldigt prisbelönta ”Viralgranskaren” även har lyft kvalitén på vår papperstidning och gjort den ännu mer relevant för den unga urbana målgrupp som alltid har läst Metro, säger Kristoffer Rengfors.”

Vart Metros förlorade läsare år 2014 i jämförelse med 2013 tog vägen framgår ej av Metros artikel.

Text/rewrite: NewsVoice


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här