“National Academy of Sciences” medger att geoengineering-program testas

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 24 februari 2015
- NewsVoice redaktion
Barium cloud

Barium cloud

GEOENGINEERING. Shepard Ambellas på Intellihub skriver i artikeln: “NAS committee admits in a roundabout way that [cloud seeding] programs exist” från den 23 februari 2015 att en kommitté från National Academy of Sciences indirekt nu medger att geoengineering-projekt existerar, men att de måste hållas på en låg skala.

Text: NewsVoice | Foto: NASA testar att sprida ut ett moln av barium i den övre atmosfären, från rapporten: Barium cloud striations revisited

“According to new reports released by a 22-member committee from the National Academy of Sciences, “full deployment” of geoengineering aerosols to mitigate the earth’s climate and manage solar radiation intake is far too risky and needs to be restricted to “small-scale experiments”, somewhat acknowledging that programs are currently taking place, without going all-the-way.”

Shepard Ambellas påpekar att Intellihub skrivit om de två nära besläktade ämnena cloud seeding och geoengineering i flera år och han noterar att på senare tid har mainstream media i små delsteg börjat att öppna upp ämnet, men utan att sätta in det i ett större perspektiv.

NewsVoice konstaterade den 16 februari 2015 att DN publicerade en artikel rubricerad: ”Forskare: CIA kan försöka militarisera vädret”

ArcanumSkolan 2024

Text: NewsVoice

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *