Nytt eldklot över USA – Enorm eftersmäll skakade om amerikanarna

publicerad 23 februari 2015
- av NewsVoice

florida_fireball.si

Bara några dagar efter att NASA bekräftar att en meteor passerat den 17 februari över östra USA var det dags igen i helgen. Ett enormt eldklot följt av en ljudbang observerades. Enligt American Meteorological Society (AMS) har 189 personer rapporterat himlafenomenet sedan lördagen den 21 februari 2015.

Ljudbangen var så kraftig att fönstrena skallrade skriver RT.com.

“Windows and walls shook along with a loud pop and boom.” / Lindsey E., Lake City

AMS tror att det var ytterligare en meteor som kom in i atmosfären ovanför sydöstra USA.

“The fact that people heard sonic booms [means] it did survive down to the lower atmosphere," Robert Lunsford, a volunteer with the AMS, told Jacksonville’s WJXT. "So there's a good chance that some small fragments may have reached the ground probably about 50 miles west of Jacksonville.”

Text: NewsVoice