Obama: ‘Vi måste vrida armen på länder som inte gör som vi vill att de ska göra”

publicerad 11 februari 2015
- av NewsVoice

I en intervju med Vox klargjorde nobelpristagaren i fred, president Barack Obama, att USA anser sig tvunget att ta till med hårdhandskarna när det gäller länder som inte gör som USA vill. USA förlitar sig på sin militära styrka för att uppnå sina mål.

In a broad-ranging interview with Vox, which Obama himself described as a venue "for the brainiac-nerd types," the US president both denied the efficacy of a purely “realist” foreign policy but also arguing that at times the US, which has a defense budget that exceeds the next 10 countries combined, needed to rely on its military muscle and other levers of power.

Obama: 'We have to twist arms when countries don't do what we need them to'

Läs intervjun i Vox