Obama: ‘Vi måste vrida armen på länder som inte gör som vi vill att de ska göra”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 11 februari 2015
- NewsVoice redaktion

I en intervju med Vox klargjorde nobelpristagaren i fred, president Barack Obama, att USA anser sig tvunget att ta till med hårdhandskarna när det gäller länder som inte gör som USA vill. USA förlitar sig på sin militära styrka för att uppnå sina mål.

In a broad-ranging interview with Vox, which Obama himself described as a venue “for the brainiac-nerd types,” the US president both denied the efficacy of a purely “realist” foreign policy but also arguing that at times the US, which has a defense budget that exceeds the next 10 countries combined, needed to rely on its military muscle and other levers of power.

Obama: ‘We have to twist arms when countries don’t do what we need them to’

Läs intervjun i Vox

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Obama