Pentagon sänder tio st A10 Thunderbolt och 300 personer från flygvapnet till Tyskland

publicerad 11 februari 2015
- K. Reporter

USA sänder 300 flygvapenanställda och 10 stycken A10 attackplan till Tyskland inför en stor militärövning med NATO i östra Europa. Syftet ska vara att skydda Ukrainas territorium mot utländsk aggression och försvara ukrainare från attacker från ryskstödda separatister.

Text: K. Reporter | I videon ovan syns och hörs A10 Thunderbolt i strid| Foto nedan: US Air Force

The US Air Force dispatched a dozen A-10 Thunderbolt II attack jets and about 300 airmen to Germany as part of a military exercise, which is expected to involve NATO allies in Eastern Europe amid simmering tensions over Ukraine.

USA:s representanthus har nyligen fått föreslaget att 1 miljard dollar ska avsättas för militär hjälp till Ukraina fram till och med år 2017. Om förslaget godkäns kommer USA att förse Ukrainas militär med “training equipment, lethal weapons of a defensive nature, logistics support, supplies and services.”

Ryssland säger att USA:s planer kommer ytterligare att destabilisera området och att västvärlden fortsätter att anklaga Ryssland för stöd till rebellerna utan konkreta bevis.

Läs mer på RT.com

Text: K. Reporter

A-10 Thunderbolt | Photo: US Air Force


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq