Redaktören Gordon Duff på Veterans Today medger att 40% i tidningen är falsk information

5

Redaktören Gordon Duff medgav 2012 att en stor portion av innehållet på Veterans Today är desinformation. Han menar att det är nödvändigt för att överleva fysiskt som redaktör och för att få ut sann information.

“Även vi [Veterans Today] har kidnappats”… “Och vet du vad? Vem säger att jag har rätt? Ungefär 30% av vad som finns på Veterans Today är [ohörbart] falskt. Ungefär 40% av vad jag skriver, är åtminstone delvis, medvetet falskt, för om jag inte skrev falsk information skulle jag inte leva”… “Jag måste helt enkelt göra så. Allt jag skriver, skriver jag mellan raderna”.

Text: NewsVoice

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

5 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Mayne Sundewall Hopkins
Gäst
22 februari 2015 kl 19:36

Here is your antidote to mainstream media lies

Learn more: http://www.naturalnews.com/048714_mainstream_media_propaganda_lies.html

Birgitta
Birgitta
Gäst
22 februari 2015 kl 16:56

Under 2:a världskriget fick man också skriva mellan raderna för att inte råka illa ut. Ett utmärkt exempel på detta är Wittgensteins filosofiska språkspelsteori som formulerades under censoriska förhållanden. Metoden är mycket raffinerad och rätt använd kan en emancipatorisk text undgå censorernas granskning. Han använder sig av förvetenskapliga kognitiva metoder. Man bör läsa hans verk för att förstå hur hans teori verkar när det undermedvetna sätter igång att avkoda innehållet/meddelandet. Det här kan, än så länge, ingen robot eller robotiserad varelse förstå då de bygger på programmerarens teknikrationalitet. Den förmoderna logiken, som är förkroppsligad och förenad med vår biologi, spränger vetenskapliga rational-choice-modeller.

Man ska inte avfärda Gordons journalistik. Världen är oerhört komplex. Det finns därför ingen journalistik som kan vara helt “sanningsenlig” eftersom kunskapen om världen alltid är positionerad utifrån vissa vinklar som påverkar synfältet.

Andreas Nordström skrev en intressant krönika i gårdagens DN om “hittepå-artiklar” som fått en enorm spridning på nätet. Här utgår han från att det finns en klar gräns för objektiv förmedling. Intresset för hittepå-artiklar sägs bero på att många läsare “vill att uppgifterna ska vara sanna”. Sanningen är kanske att allt fler misstror gammelmedia och även ser deras “nyheter” och “rapporteringar” som en annan form av fejkade nyheter.

Jag tror att det kan vara fruktbart att tala om gradskillnader än om artskillnader mellan “fejkade” nyheter och s k “riktiga” nyheter. DN, SvD och SVT m fl kan ju också vara ganska underhållande i sina försök att presentera hårt vinklade “nyheter” som “sanningar”. NewsVoice har gett flera exempel på hur gammelmedias nyhetsförmedling alltmer knyts till ägarnas världsbild och skapande av denna värld genom bl a nyheter.

http://www.dn.se/kultur-noje/kronikor/andreas-nordstrom-fejkade-nyheter-ar-ofattbart-cyniska-men-ocksa-oerhort-roliga/

Julius
Julius
Gäst
22 februari 2015 kl 12:03

Så ligger till,om han vågar skriva allt rakt ut då kommer han bli dödat av bakgrundsmakten.Det är dagens verklighet med allt politisk korrekthet och rövslickeri.

Mayne Sundewall Hopkins
Reply to  Julius
22 februari 2015 kl 19:42

En länk med (35 st) Media-lögner och under den listan finns en lång lista av länkar med sanningsenliga (hoppas man) nyheter. NewsVoice kunde läggas till den listan! 🙂

Mayne Sundewall Hopkins
Reply to  Mayne Sundewall Hopkins
26 februari 2015 kl 02:21

..ser att jag hade för många länkar så de kom inte med.
Se min kommentar med länk nedan – de många länkarna finns listade där.