Redaktören Gordon Duff på Veterans Today medger att 40% i tidningen är falsk information

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 22 februari 2015
- NewsVoice redaktion

Redaktören Gordon Duff medgav 2012 att en stor portion av innehållet på Veterans Today är desinformation. Han menar att det är nödvändigt för att överleva fysiskt som redaktör och för att få ut sann information.

“Även vi [Veterans Today] har kidnappats”… “Och vet du vad? Vem säger att jag har rätt? Ungefär 30% av vad som finns på Veterans Today är [ohörbart] falskt. Ungefär 40% av vad jag skriver, är åtminstone delvis, medvetet falskt, för om jag inte skrev falsk information skulle jag inte leva”… “Jag måste helt enkelt göra så. Allt jag skriver, skriver jag mellan raderna”.

Text: NewsVoice

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Under 2:a världskriget fick man också skriva mellan raderna för att inte råka illa ut. Ett utmärkt exempel på detta är Wittgensteins filosofiska språkspelsteori som formulerades under censoriska förhållanden. Metoden är mycket raffinerad och rätt använd kan en emancipatorisk text undgå censorernas granskning. Han använder sig av förvetenskapliga kognitiva metoder. Man bör läsa hans verk för att förstå hur hans teori verkar när det undermedvetna sätter igång att avkoda innehållet/meddelandet. Det här kan, än så länge, ingen robot eller robotiserad varelse förstå då de bygger på programmerarens teknikrationalitet. Den förmoderna logiken, som är förkroppsligad och förenad med vår biologi, spränger vetenskapliga rational-choice-modeller.

  Man ska inte avfärda Gordons journalistik. Världen är oerhört komplex. Det finns därför ingen journalistik som kan vara helt “sanningsenlig” eftersom kunskapen om världen alltid är positionerad utifrån vissa vinklar som påverkar synfältet.

  Andreas Nordström skrev en intressant krönika i gårdagens DN om “hittepå-artiklar” som fått en enorm spridning på nätet. Här utgår han från att det finns en klar gräns för objektiv förmedling. Intresset för hittepå-artiklar sägs bero på att många läsare “vill att uppgifterna ska vara sanna”. Sanningen är kanske att allt fler misstror gammelmedia och även ser deras “nyheter” och “rapporteringar” som en annan form av fejkade nyheter.

  Jag tror att det kan vara fruktbart att tala om gradskillnader än om artskillnader mellan “fejkade” nyheter och s k “riktiga” nyheter. DN, SvD och SVT m fl kan ju också vara ganska underhållande i sina försök att presentera hårt vinklade “nyheter” som “sanningar”. NewsVoice har gett flera exempel på hur gammelmedias nyhetsförmedling alltmer knyts till ägarnas världsbild och skapande av denna värld genom bl a nyheter.

  http://www.dn.se/kultur-noje/kronikor/andreas-nordstrom-fejkade-nyheter-ar-ofattbart-cyniska-men-ocksa-oerhort-roliga/

 • Så ligger till,om han vågar skriva allt rakt ut då kommer han bli dödat av bakgrundsmakten.Det är dagens verklighet med allt politisk korrekthet och rövslickeri.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *