Sexvalent barnvaccin kommer sannolikt till Sverige – Men är de säkra och kan vi lita på Sanofi?

publicerad 18 februari 2015
- av NewsVoice

Vaccin - Crestock.comDEBATT. Jonas Sandstedt på LäkemedelsVärlden skriver att det sexvalenta barnvaccinet Hexyon från Sanofi bör passa in i svenskt vaccinationsschema, men är vaccinet säkert med tanke på att pentavalenta vaccin visat sig vara skadliga och hur mycket kan vi lita på Sanofi som anklagats och fällts för bedrägerier?

Text: Torbjörn Sassersson | Foto: Crestock.com

Sandstedt förklarar att det Europeiska läkemedelsverkets rådgivande kommitté, CHMP, nu anser att barnvaccinet Hexyon från Sanopfi kan ges till barn som en primärvaccination vid tre och fem månaders ålder samt som en booster-dos vid 12 månader.

Jonas Sandstedt nämner inte i sin artikel något om riskerna med att utsätta spädbarn för så många som 6 smittämnen på en gång. Injicering med femvalenta (pentavalenta) vaccin har visat sig vara mycket skadliga för de barn som reagerat negativt. Det handlar om dödsfall.

Japan avbröt 2011 massvaccineringar med Prevenar-vaccinet som tillverkas av det amerikanska företaget Pfizer och ActHIB-vaccinet från det franska läkemedelsföretaget Sanofi. Upp till 1,5 miljoner barn i Japan hade vaccinerats. Fyra barn dog inom tre dagar efter att de vaccinerats, skriver finska Yle. Barnen var under två år gamla.

The Office of Medical & Scientific Justice (OMSJ) är en privat utredningsbyrå i Kalifornien som specialiserat sig på att utreda medicinska bedrägerier skriver om hur hälsomyndigheterna i Indien efter 54 dödsfall erkände att några av dessa dödsfall kunde härledas till ett vaccin. De hade injicerats med ett pentavalent vaccin.

"Reports indicate that an increasing number of mostly infants are dying not long after receiving the controversial jab, which is said to trigger an immune response to five different diseases in a single vaccine." / Natural News

Vaxtruth rapporterade 2013 att minst 26 barn dog, men långt fler skadats, efter att de vaccinerats med det pentavalenta vaccinet Quinvaxem. Medier rapporterade att barnen fick kraftiga reaktioner som feber, kräkningar och hudproblem.

I Läkemedelsboken 2014 framgår det till och md att det saknas vetenskapliga bevis för att vaccin fungerar.

LäkemedelsVärlden har konstant undvikit att ta upp frågan om riskerna för svensk vård med att göra affärer med läkemedelsbolag involverade i återkommande och organiserad kriminalitet. 

Text: Torbjörn Sassersson

Artiklar om Sanofi

Law 360:  Sanofi Accused Of Fraud In Clinical Trial Of Drug

FCPA Blog: Sanofi fined €28 million in Germany, two former salesmen convicted

Journalism in the Public Interest: Big Pharma’s Big Fines (Sanofi)

Outsourcing-pharma.com: Sanofi slammed by FDA over failure to act on Ketek fraud

NewsVoice: Inte bara GSK mutanklagas i Kina – Nu även Sanofi

NewsVoice: Studie: 18 av 20 av världens största läkemedelsföretag involverade i brottslighet