TT och SVT värmer upp gammal skåpmat i antikampanj mot elöverkänsliga

publicerad 5 februari 2015
- K. Reporter
ArcanumSkolan

elöverkänsliga får miljoner,   klipp från 2010HUMOR. Viljan att hjälpa den trådlösa industrin med kränkande anti-kampanjer mot de som blir sjuka av strålningen samt största möjliga tystnad om nya rön som visar strålningens skadlighet, verkar vara oändlig på TT och inom Public Service.

Varför uppfinna hjulet när det redan är uppfunnet? Varför koka ny gröt när man kan värma upp den som redan är kokt? Strunt samma om kampanjen blivit lite möglig och luktar illa – folk har så kort minne och journalisterna också. Dessutom har de inte tid att reflektera eller granska.

Så måste man ha resonerat när den senaste antikampanjen i januari 2015 mot människor som blir sjuka av strålning planlades. Varför tex inte återanvända ett hopkok som serverades så sent som veckan före valet 2010?

Det är bara att byta ut en mobilindustrifinansierad expert (Ahlbom) mot en annan i samma grupp (Hillert) och elda på anrättningen med hjälp av skällande barnläkare och IT-folk från VoF och krydda det hela med spöken och tefat i ledarkommentarer i riks- och landsortspress?

Budskapet: Det är okay att förnedra en utsatt grupp i samhället om vi gör det tillsammans:

“Det handlar om en skräck och rädsla som bygger på förväntningar” / SR: “Är elallergi en riktig sjukdom?”, Mats Reimer, barnläkare

“Men medlemmarna i Tefatssjukas riksförbund insisterar ändå att de har symptom, orsakad av skadlig utomjordisk aktivitet. Släng in några skattemiljoner på kontot, Socialstyrelsen.” / “Tefatsnoja i ny skrud” Christian Dahlgren, Corren

“Som alla föräldrar har jag fått frågan om spöken finns. Och som sannolikt alla föräldrar har jag svarat nej. Tänk om vi alla i stället svarat att jo, så kan det nog vara, och börjat rodda runt hemma för att förhindra andarna att hemsöka oss. Då hade vi kanske haft Spököverkänsligas förbund. Och ännu en statsbidragsberättigad handikapporganisation”. / “Inte frisk av björntjänst”, Hanne Kjöller, DN

“Politikerna måste ha kurage att stå emot antivetenskapliga lobbygrupper som Elöverkänsligas Riksförbund och liknande särintressen på kollisionskurs med etablerade vetenskapliga resultat”. / “DN: Elöverkänslighet existerar inte”, Hanno Essén, VoF

Text: K. Reporter

ArcanumSkolan

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *