200-300 ensamkommande flyktingbarn lever på gatan i Stockholm – tvingas in i prostitution och knarkhandel

publicerad 18 mars 2015
- av NewsVoice
Marika Markovits, 26 feb 2015. Foto: Aftonbladet TV
Marika Markovits, 26 feb 2015. Foto: Aftonbladet TV
Marika Markovits, 26 feb 2015. Foto: Aftonbladet TV

Över 800 av de ensamkommande flyktingbarnen har sedan 2010 försvunnit spårlöst eller rör sig i utkanten av samhället. Många utnyttjas för att sälja droger eller sexuella tjänster, enligt Stadsmissionen. Kännedom om dessa barn har funnits i många år, men allmänheten är oinformerad och myndigheterna pekar på varandra. 

Marika Markovits direktör på Stadsmissionen - Pressfoto: Björn Wilde“Generellt sett så vet vi att barn som lever hemlösa ofta utsätts för kriminalitet på olika sätt både sexuella övergrepp, att tvingas att sälja sex” … “vi vet även att de kan bli kurirer för att sälja knark…”, säger Marika Markovits direktör på Statsmissionen i Stockholm.

Pressfoto: Björn Wilde

Det finns ingen svensk myndighet som anser att de har ansvar för dessa barn säger journalisten och författaren Katia Wagner som tillsammans med Jens Mikkelsen skrivit boken “De förlorade barnen”. Dessa myndigheter är Polisen, Socialtjänsten och Migrationsverket och “de pekar hela tiden på varandra”. Wagner (hemsida) säger att dessa barn flackar mellan Schengenländerna.

 Katia Wagner - Foto: Nikolas Werngren“Och de befinner sig i väldigt riskfyllda miljöer”. … “Det finns ju samlingsplatser i de flesta europeiska städer” … “dit söker sig också vuxna som inte vill dem väl och de barn som vi spårade och hittade, de hittade vi i människohandeln. Vi hittade en kille som med våld och hot tvingades sälja droger, som var övervakad i Oslo, som var försvunnen från Sverige.”

Foto: Nikolas Werngren

Marika Markovits säger att barnen behöver en trygg miljö och vuxna att lita på.

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Många av dessa ensamkommande “barn” har ett begynnande håravfall och en extremt kraftig skäggväxt. Uppvisar man dessa två ålderstecken har man passerat sin barndom för mycket länge sedan. Sen är det säkert invandrare av samma eller närliggande nationalitet som utnyttjar dessa “barn” till droghandel och prostitution. Precis på samma sätt som romer utnyttjar andra romer inom det organiserade tiggeriet. Inte fan är det någon ‘Lasse Olsson’ eller typ ‘Peter Gustavsson’ som tvingar in dessa “barn” i vare sig droghandel eller prostitution lika lite som det är det är dessa som knivhotar till sig tiggarnas hoptiggda penning. Detta är bara ytterligare en tyngd av många som ska lasta det redan nedtyngda svenska kollektiva ‘världssamvetet’.

  Dessa ensamkommande “barn” har alltid personal tillhands och varje barn kostar ca 2000-3000 kr dygnet, samtidigt som våra gamla ligger och självdör i sin egen piss och skit p.g.a. näringsbrist och bristande tillsyn. Hemvårdspersonalen har inte ens tid att prata med gamlingarna då de är kraftigt underbemannade. Likaså har antalet fattigpensionärer ökat katastrofalt. http://www.svt.se/nyheter/inrikes/fattigpensionarer-en-vaxande-grupp precis som t.ex. psykiatrin har dragit ned så att de sjuka tvingats ut på gatan. http://www.svt.se/ug/tva-av-tre-vardplatser-borta-i-sverige

  Allt detta hänger ju ihop även om det inte belastar exakt samma konton är det ändå ett resultat av en allt mer krympande kaka som ska räcka till allt fler. När t.ex. en tiggare råkar få lite vatten på sig blir det ett ramaskri och ett antal hjärntvättade svenskar anordnar via Facebook en lite större spontandemonstration. Men när någon stackars gamling svultit ihjäl blir det på sin höjd en liten tidningsnotis där ingen bryr sig. Men eftersom våra gamlingar inte är någon politisk korrekt grupp vi blivit tillsagda att bry oss om, är det ju ingen som bryr sig. Människor med ett sådant selektivt samvete är ena djävla hycklare som borde skämmas, om de nu hade haft vett på det.

 • Jag vill uppmärksamma ITCCS arbete http://itccs.org . Denna organisation kämpar länge mot handeln med barn och med bevis som håller inför en domstol har höga dignitärer blivit dömda som t.ex. påvar, kungahus, höga politiker o.s.v.

  Handeln med människor och rättslöshet är viktiga instrument för våra makthavare för att ha bränsle i form av människooffer, rädsla och skräck.

  Den som förstår att all liv på jorden är energi, förstår även vikten av att världen ser ut som den gör med oskyddade människor, människooffer, våld, krig och hat. Detta håller mänskligheten på en energinivå som gör att de är lätta att manipulera.

  Det som förbryllar mig mest av allt är att våra människorättsorganisationer/barnorganisationer inte uppmärksammar ITCCS arbete offentligt och för en offentlig diskussion. En sådan diskussion skulle trycka makthavarna mot väggen.
  Snarare är det så att det inte är så viktig med att tvätta vår smutsiga byk. Vad spelar det för roll att det ligger 10 tusentals lik som bragds om livet vid religiösa skolor? Vad spelar det för roll att Sverige våldför sig på sin egen befolkning i form av mind Control, gifter, hemliga experiment och att det finns tusentals offer från förr som inte fick ordentlig upprättelse? Övergrepp pågår ännu men de har bytt form.

  Så länge som vi verkligen inte börjar med oss själva så länge kommer det inte att förändras någonting heller. Det mesta kommer att bli artiklar skrivna av frustrerade människor som ser en bit av verkligheten för att sedan falla i glömska.

  Det jag menar är att så länge vi inte förstår riktiga orsaker till krig, hemlöshet, misär, tiggeri, fattigdom, brist på mat o.s.v., så länge kommer vi inte att förstå ensamkommande flyktingbarn och mekanismer bakom dessa strömmar…

  • Varför undrar du detta?
   Nyheterna beskriver politikernas fasta handlag ganska bra.

   Det enda raka är att göra det som är rätt, på egen hand.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *