Frankrike: Tvångsmedicinera dina barn med vaccin eller gå i fängelse

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 12 mars 2015
- NewsVoice redaktion

Tvångsvaccinering i Frankrike 20 mars 2015
CANAL SECOND OPINION. Vaccinera era barn, annars riskerar ni två års fängelse och 30 000 euro i böter! Dessa hårda ord uttalas i fransk media just nu där ett aktuellt fall av vaccinationsvägran diskuteras offentligt. Det franska författningsrådet har ärendet på sitt bord i dagarna.

Det är paret Marc och Samia Larère som skapar rubrikerna i den franska vaccindebatten. Paret säger sig vara anhängare av alternativ medicin och vägrar därför vaccinera sina två barn på 15 månader och 3 år. Föräldrarna hävdar att vacciner gör mer skada än nytta då vacciner innehåller giftiga ämnen som kvicksilver och aluminium. Parets advokat hävdar att man har rätt till sin egen hälsa och det inte finns vetenskapliga bevis för att vacciner fungerar.

Läs mer på Canal 2nd Opinion

Relaterat

Le Monde: Författningsrådet kommer att besluta den 20 mars 2015 om vaccinering bör bli obligatoriskt

Le Point: Föräldrar inför rätta för att vägra att vaccinera sina barn

France TV: Yonne que risquent les parents auxerrois qui refusent de faire vacciner leur enfantuxer?

Le Figaro: Obligation de vaccination : les Sages vont trancher


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq