Krokodiltårar när HD inte fick Guldspaden för artikeldrev mot kolloidalt silver

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 22 mars 2015
- NewsVoice redaktion
Foto från: Ion Silver AB, kolloidalt silver, Anders Sultan

Helsingsborgs-Dagblad-kolloidalt-silverHD gråter krokodiltårar för att tidningen inte fick årets Guldspade efter att ha startat ett mediedrev mot kolloidalt silver och företagaren Anders Sultan som säljer produkten. HD skriver: “Joakim Björck var nominerad för sin granskning av hur preparat falskeligen påstods hjälpa mot cancer. HD har varit nominerad åtta gånger sedan 2005 och vunnit vid två tillfällen.” NewsVoice fick in en kommentar från Anders Sultan.

Det var i oktober 2014 som ett mediedrev startades av HD mot kolloidalt silver och företagsägaren Anders Sultan. I skriverier i Helsingsborgs Dagblad och även Sydsvenskan beskrevs kolloidalt silver (KS) som en bluffmedicin trots att både vetenskap och beprövad erfarenhet visar att KS kan användas för att behandla infektioner, hudproblem och flera andra tillstånd, visar NewsVoice undersökning.

Anders Sultan kommenterar idag HD:s artikel “Nomineringar räckte inte ända fram”:

anders-sultan-etablissemanget-forsoker-forbjuda-silver-i-konsumentprodukter-baserat-pa-troJa, det visar ju vilket klavertramp det var att hänga ut 20.000 gruppmedlemmar i totalt 11 artiklar under hösten och där kalla dem för kvacksalvare och sektmedlemmar och att alla resultat på både sig själva och deras djur var inbillning eller placebo. Ingen ansträngning gjordes för att spegla medlemmarnas synpunkter eller resultat. Kommentarsfunktionerna stängdes av på nätet och censur gjordes av genmälen. Människor svarade med att säga upp sina prenumerationer på tidningen. Låter som gamla Sovjetunionen.

Det var ju för väl att så extremt vinklad journalistik med total avsaknad av research från en inbiten VoF-anhängare med en uppenbar agenda – inte ledde till annat än ett magplask…

Jag har alltid trott att journalister skulle spegla sanningen och göra objektiva reportage? Inget man siktar på i Helsingborg tydligen.

Istället för att Helsingsborgs Dagblad (HD) fick Guldspaden nominerade och röstade svenska folket att Helsingsborgs Dagblad skulle få utmärkelsen Årets Förvillare 2014.

Text: NewsVoice

Relaterat

Lundastudierna på kolloidalt silver missbrukas – Används pseudovetenskap för att slå undan fri konkurrens?

Analys: Jack Werner och P1 demoniserar hälsomedvetna svenskar och kolloidalt silver


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Enligt mitt perspektiv är HD:s artiklar enbart publicerade för att skada rykten för kolloidalt silver, företaget som säljer produkten och företagsägaren. Detta är inte journalistik utan negativ rykteshantering via media.

  Det finns vetenskap och beprövad erfarenhet som visar att kolloidalt är verksamt och ofarligt. Jag trodde det inte själv först, men lite research gjorde att det blev uppenbart.

  Anders Sultan kanske kan förklara mer.

 • Bara för att man inte vann så gjorde ju detta att folk fick upp ögonen för kolloidalt silver och hur farligt det är att konsumera och att den som SÄLJER det är den som ljuger om att det botar sjukdomar. Jag tycker det var jättebra av HD att skriva detta! Så även om de inte vann så är de vinnare i mina ögon. Granskande journalistik är alltid bra!

  • Beträffande Mikaelas felaktiga kommentar: “..att den som SÄLJER det är den som ljuger om att det botar sjukdomar..” kan det vara på sin plats att rätta till detta missförstånd.

   Det är de 20.000 gruppmedlemmarna som berättar om det kolloidala silvrets många fördelar – alltså i n t e säljaren som Mikaela så okunnigt påstår.

   Det är förstås inte lätt att bilda sig en åsikt om man inte har någon som helst kunskap i ämnet. Ingen är väl så dum att de blint litar på artiklar i gammel-media nuförtiden.
   Som med så mycket annat är bästa sättet förstås att förkovra sig själv genom att söka ytterligare kunskap och sedan prova själv. Detta gjorde jag och fast jag från början tyckte att “det låter ju f ö r bra för att..” dröjde det inte länge förrän jag också upptäckte fördelarna med KS.

   Jag kan sanningsenligt säga att varken min man eller jag har varit förkylda eller haft magsjuka eller annat “sjukt” sedan KS kom i huset – inte minsta snuva!!
   Dessutom vill jag tillägga att eftersom jag bor i UK är det ingen i Sverige som “tjänar en krona” på mitt användande av KS – så det så!

   Det den obildade HD-“JOURNALISTEN” LJUGER om beträffande kolloidalt silver är allt annat än undersökande journalistik!!

   Det torde finnas få människor i Sverige med den kunskap Anders Sultan har beträffande KS och heder åt honom som stått rakryggad hela tiden trots alla påhopp! Jag hoppas att hans KS-försäljning har ökat betydligt under den här tiden ..i takt med att HDs prenumeranter minskat! 😉

 • Bra fråga. det har blivit försenat på grund av svårighet att få ihop en panel som består av folk som inte har för nära koppling till de som nominerats. Utdelningen ska ske under april.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *