Replik till Karin Bojs – Vetenskapsjournalisterna på DN och SvD sitter fast i vaccinindustrins garn

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 24 mars 2015
- NewsVoice redaktion

Vaccin läkare och flicka - Foto: Crestock

REPLIK. Per-Lars Lundström (81 år) anser att han alldeles för sent i livet reagerat på hur vetenskapsjournalisterna i svensk dagspress fastnat i vaccinindustrins grepp. Lundström fick ett mail från USA från en ångestfylld mamma som fruktade för en lag om tvångsvaccinering av både barn och vuxna. Några dagar senare skrev Karin Bojs både okunnigt och fördomsfullt om mässling och vacciner i DN, menar Lundström.

Text: Per-Lars Lundström, civilingenjör, fd medlem i domarkommittén ”Svensk Kvalitet”, Göteborg | Foto: Crestock

Så här skrev min vän i USA:

”Jag vägrade till slut influensavaccin och de sista doserna av barnsjukdomsvaccinerna till barnen, OCH fick skriva på, att man vägrar och inte lyder! Jag har en lång lista på människor och deras barn runt omkring mig, med allergier, juvenile arthritis, Chrons, autism, asperger, learning disabilities, celiac och gluten intolerans, depression (children who cannot even attend school due to this…) ADHD och mediciner för detta…(för att nämna bara det som jag kom på just i skrivande stund).

Man inte vara tyst längre, EFTERSOM Kalifornien och säkert 10 stater till just nu försöker göra vaccinering av barn obligatorisk för ALLA (Lagförslag SB277), även de som hemskolas! 69 doser av 16 vacciner (enligt schemat just nu, men det finns fler “in the pipeline”) innan 18 års ålder. 49 av dessa ges innan 6 år!

Och 1 av 68 har autism nu. 2025 blir det 1 av 2 om trenden fortsätter. 1 av 400 har diabetes. 1 av 30 learning disabilities. Inkomster från vacciner 2005 USD 10 billion, projekterade inkomster 2015 USD 41 billion!”.
Och på federal nivå ligger förslag på obligatorisk vaccinering även av vuxna. Hur ska jag kunna bevisa att jag har haft ALLA barnsjukdomarna! ÅNGEST – det är bara början! Så nu skriver vi “comments” om detta, vilket kan göras fram till 9 mars. Det är bråttom!!”

Karin Bojs och vaccinmyter i DNKarin Bojs kom ut i DN den 14 mars 2015 med artikeln: ”Allt vaccinmotstånd är inte myter”.

Att ”det skulle vara farligare att vaccinera än att inte göra det” som den tyska kvinnan ansåg, är totalt fel när det gäller mässling. Men fanns det då ingenting vettigt i hennes resonemang?

Hon hade faktiskt ett argument till. Det löd: ”Folk ska bli rädda så att läke­medelsföretagen tjänar en massa pengar på vaccin.”

Den uppfattningen är nog mer utbredd bland vaccinmotståndare i?dag än vanföreställningarna om autism från 1998. Även det argumentet är fel, om vi talar om MPR-vaccin, som skyddar mot mässling, röda hund och påssjuka. Det är ett billigt vaccin som räddar väldigt många från dödsfall, hjärnskador och fosterskador. / Karin Bojs

Jag blev skakad av den lättsinniga attityd som hon uppvisade, den ensidighet som hon demonstrerade och över hur hon desinformerar dina läsare om autism och vacciner. Autism handlar om en tragedi av enorma dimensioner.

När den medicinska vetenskapen sviker, reglerande myndigheter sviker och politiker sviker, då är vi beroende av en journalistik med integritet och inte en journalistik som agerar som läkemedelsindustrins megafoner. Jag förstår, bara tänka tanken att det är ett ”medical man made problem” är att skaffa sig mäktiga fiender. Vi vet ju hur det gick för dr Andrew Wakefield!

Därför kan hon inte heller upplysa läsarna om att en högt uppsatt forskare William ThompsonCDC stigit fram och erkänt att CDC sedan länge känt till att MMR-vaccin [trippelvaccin] orsakar autism? Han har bekräftat vad föräldrar till många autistiska barn vet.

Tystnaden om detta är öronbedövande från TV, radio och papperstidningarna.

Autismepidemin

Autismepidemin föranledde CDC (Center for Disease Control) att försöka hitta en gemensam faktor som skulle kunna förklara autismens orsak. En rad förslag presenterades av experterna, gener, etnicitet, gifter, bostadsort, kost, för rent eller för smutsigt i hemmet, för gammal mamma eller pappa mm. Visst är det häpnadsväckande att ingen av de brillianta hjärnorna tänkte på att om allt annat är olika så finns en gemensam faktor för alla amerikanska barn. De har fått 49 vaccindoser när det fyllt 5 år. Och att den stora ökningen kom efter 1990-talet samtidigt tog autismen tog fart.

Orsaken till autism förpassades till genetikskräpkorgen. [1][2]

Man hade kunnat fundera över varför autism inte förekommer grupper som av religiösa skäl vägrar att vaccinera sina barn.

Man hade kunnat fråga sig varför de första 11 upptäckta autistiska fallen i USA på 1930-talet bara återfanns i högutbildade och ekonomiskt starka familjer. De som ansåg sig vara progressiva och dessutom hade råd med vaccinering. Då skyllde man på ”iskalla mödrar” nu skyller man på gener.

Man kunde också ha funderat över hur ett land som USA som vaccinerar sitt folk från vaggan till graven, har en spädbarnsdödligheten som är högst bland de jämförbara 34 mest utvecklade länderna. Nästan 3 gånger så högt som i Sverige och Singapore. Mississippi, som har den högsta vaccinationstäckningen, ett krav för att få börja skolan,har den högsta spädbarnsdödligheten I USA. Förhållandet är 10 döda på 1000 levande barn. [3][4]

Man hade kunnat fundera över att USA lägger ut mer på hälso- och sjukvård per capita än de närmaste 10 största betalarna (Japan, Tyskland, Frankrike, Kina, Storbritannien, Brasilien, Italien, Kanada Spanien, Australien). Ändå ligger amerikanarna sämst till när man mäter hälsa och har en kortare livslängd jämfört med 17 andra industriländer. Ändå tror vi, både i USA och i Sverige, att hälsa kan komma genom en kanyl.

Man hade kunnat fundera över varför i tidigare ovaccinerade invandrargrupper så hårt drabbas av autism när de kommer till USA (eller Sverige för den delen – det kallas svenska sjukan i USA )

Man kunde ha funderat över Gulfkrigsyndromet (GWS), där bara de vaccinerade amerikanska och engelska soldaterna som deltog i kriget uppvisade autistiska symtom. Man hittade otypist RNA i blodet hos sjuka GW-veteraner som tyder på att virala encefalopatier härstammar från RNA-virus och därmed från vacciner. De ovaccinerade franska soldaterna som tjänstgjorde i samma krig drabbades inte av GWS.

Paradoxen

”CDC:s uppgift är att skydda Amerikas folk för faror som hotar hälsa och säkerhet både utifrån och i landet. Oberoende av om sjukdomen bryter ut hemma eller utomlands, är kronisk eller akut, beror på den mänskliga faktorn eller är ett medvetet angrepp så bekämpar CDC sjukdomar och stöder kommuner och enskilda i samma uppgift.” (jmfr Socialstyrelsen, Folkhälsomyndigheten, Läkemedelsverket) .

CDC får finansiellt stöd från läkemedelsindustrin [95% enligt LäkemedelsVärlden] och således av tillverkare av vacciner, som ex. Merck som tillverkar ett trippelvaccin. När det gäller autism förföll det länge som om CDC var den sista instansen som uppmärksammat ökningen av detta allvarliga neuropsykiatriska tillstånd. Trots att föräldrar, läkare, lärare och en hel rad ”kända personligheter” försökt att uppmärksamma CDC på detta.

På 1990- talet kunde man inte längre på CDC förneka existensen. Föräldrarna såg sambandet med vaccin, men det gjorde inte CDC och gör det fortfarande inte.

Det går inte att komma ifrån att antalet barn med autism ökar men de flesta forskare gör sitt bästa för att förneka implikationerna, men även för vetenskapsmän är det plågsamt att överge en bekväm tro för en obehaglig sanning. Media hjälper till.

Förklaringen kan vara att CDC också är den myndighet som skall skydda befolkningen för smittosamma sjukdomar, ansvara för vacciners säkerhet och utforma vaccinationsprogrammet. Således måste man förneka ett samband som absolut inte får finnas.

Man kanske invänder att jag inte kan veta att det är just vaccinerna som är orsaken till ohälsotalet. Nej det vet jag inte och det vet ingen annan heller för man har aldrig gjort någon jämförande studie. Man har heller aldrig prövat vacciners säkerhet eller hur vacciner interagerar med varandra eller med läkemedel. Varför skulle vaccintillverkarna besvära sig med det? Vi erbjuder våra egna och våra barns kroppar ändå till vaccinatörerna utan ställa några frågor. Om vi inte gör det skrämmer myndigheterna och inte minst media oss till det. Vi som avstår blir alltid ifrågasatta precis som i Karin Bojs artikel.

”I den utvecklade världen, är risken för att dö i mässling uppskattningsvis 0,1-0,3% vilket kan jämföras med en 0,6% risk och stigande, med uppskattningar på 1-2% av att drabbas av autism.”

Citat från underliggande studie:

What is regressive autism and why does it occur? Is it the consequence of multi-systemic dysfunction affecting the elimination of heavy metals and the ability to regulate neural temperature? N Am J Med Sci. 2009 Jul; 1(2): 28–47. Graham E.Ewing

Text: Per-Lars Lundström (81), civilingenjör, fd medlem i domarkommittén ”Svensk Kvalitet”, Göteborg

Referenser
[1] Genomics and Health – Autism and Family History
[2] Vaccine Injury: The Biological Plausibility of Microbial Predisposition
[3] Mississippi First in Infant Vaccination Rates – Highest Infant Mortalities
[4] Infant mortality rates regressed against number of vaccine doses routinely given: Is there a biochemical or synergistic toxicity? [PubMed]

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Priset på kunskap är mkt högt. Priset på kunskap är att du i nästa ögonblick riskerar att snubbla över ett stycke kunskap – som gör det tvingande nödvändigt att revidera hela den kända världsbilden. Det är priset på kunskap. Få – om ens ngn – är beredda att betala det priset. I all synnerhet inte om just din okunskap är förutsättning för dig att uppbära lön för ditt sk arbete.

 • Otäckingarna är de vanliga, männen som gillar att verka men inte synas … Och säkert finns det ännu värre otäckingar bakom dem. Utsugning, utslagning och utrotning är programmet. David Icke tror att de är utomjordingar. Jag tror människan kan vara tillräckligt galen för att ta livet av sig själv utan hjälp utifrån. Vi är i full färd med det!

  • Förmodligen sker de positiva effekterna av de flesta kemikaliemedicinerna inom ramen för de 30% av placebo som läkarna erkänt som ett faktum. (John Virapen fd VD i Sverige på Eli Lilly hävdar det…)

   • Jag tänker på hur John Virapens avslöjanden har bemötts med största tystnad. Likaså Docent Ralf Sundbergs bok “Forskningsfusket”. Kan någon analysera de matta eller de uteblivna reaktionerna? Det borde ju ha varit en jätteskandal, där jobbet att rensa upp fortfarande skulle pågå för fullt. Varför har inte KU t.ex. tagit upp det i stor omfattning. Eller har man det?
    Tänker på filmen “Insider” som exempel och bygger på verkligt fall. Där ställdes alla tobaksbolagens chefer inför senatsförhör bl.a. Den som avslöjade dem jobbade själv som chef på ett av USA:s största tobaksbolag. Han var kemist och visste att man medvetet hemlighöll vad de stoppade i för kemiska gifter i cigaretterna, allt för att skapa större beroende till nikotinet. Så jag grubblar på varför skandalen verkar ha uteblivit och de medicinska myndigheterna bara viftat bort Virapens och Sundberg avslöjanden, som om ingenting har hänt? Tycker själv det känns skumt. Vad lurar det för otäckingar där ute om myndigheter och ansvariga är skrämda? Är det någon som har koll på det?

    • Ruben! Jag kommer ihåg när jag läste Peter Rost bok Sjuka Pengar för många år sedan , det var den första boken om läkemedelsindustrin jag då läst. Jag var alldeles skakad och trodde att bokens budskap skulle genljuda i hela media. Men tystnaden var öronbedövande. När Peter Rost sedan var sommarpratare så tänkte jag att nu kommer skrällen. Men livet gick vidare som ingenting hänt. Nu är jag luttrad efter att ha läst bok efter bok och senast Götzsches bok om den industrin som styr våra makthavare och media.
     Vad ska det till för att det skall bli någon ändring? Det verkar som om
     de beroende papperstidningarna tyvärr måste dö. Pengarna måste ta slut till sjukvården innan vi fattar vad vi håller på med.

 • Tack för bra artikel!
  Vaccinförespråkarna tar alla metoder och upprepar olika mantran att vaccin räddar så det programmerar människors sinne att tro på vaccin trots verkligheten bevisar något annat.
  För om något är dåligt kan man väl inte sälja det? !
  Det lever läkemedelsbolagen på och kommer undan med död och sjukdom.

  Dessa människor är samvetslösa det måste vi vara medvetna om!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *