Sitter Stefan Löfven och Margot Wallström i det militära industriella komplexets klor?

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 12 mars 2015
- NewsVoice redaktion

Lars Bern - Foto: Torbjörn Sassersson,  NewsVoice.seDen 17 januari 1961 när president Dwight D. Eisenhower avgick höll han ett av sina viktigaste tal där han varnade för det växande inflytande som utövas av det militärindustriella komplexet dvs vapenindustrin och deras handgångna generaler inom USA:s krigsmakt.

Text: Lars Bern

Den 7 mars i år skriver den välkända tyska tidskriften Der Spiegel en artikel med titeln: “Berlin Alarmed by Aggressive NATO Stance on Ukraine”. Tidningen avslöjar att NATO:s Europeiska befälhavare General Philip Breedlove av allt att döma sprider desinformation om ryska trupprörelser i och omkring östra Ukraina i syfte att skapa en opinion för en NATO-intervention.

Uppgifterna om att Ryssland sänt in vapen och trupper i östra Ukraina efter överenskommelsen i Kiev om eldupphör, som även figurerat i notoriskt opålitliga svenska medier, stämmer inte med de observationer som bl.a. den tyska säkerhetstjänsten BND gjort.

Låt mig påminna om hur USA på liknande sätt ogenerat spred grov desinformation om massförstörelsevapen i Irak före sin och Storbritanniens illegitima invasion av Irak för 12 år sedan. Det var motbjudande att åse hur USA:s dåvarande utrikesminister och tidigare överbefälhavare Colin Powell satt i FN:s säkerhetsråd och ljög hela världen i ansiktet. Den totala katastrof och destabilisering av världsfreden som den invasionen ställt till med, har vi ännu inte sett slutet på.

General Breedlove är en välkänd krigshök och typisk representant för de militärindustriella intressen som Eisenhover så klokt varnade världen för. Breedloves påståenden om ryska trupprörelser och truppsammandragningar upprör den tyska regeringen.

I Europa och speciellt Tyskland finns starka intressen av en fredlig samexistens med Ryssland, medan man kan misstänka att USA:s militär och vapenindustri sett med oro på avspänningen i Europa. Kraftigt minskande militärutgifter slår naturligtvis hårt mot vapenindustrin i USA och de amerikanska generalerna har givetvis befarat att en fredligare värld efter det kalla kriget, även skall leda till neddragningar inom USA:s enorma krigsmakt. Ett Europa där EU och Ryssland närmar sig varandra och integrerar sina ekonomier är givetvis även ett stort hot mot USA:s maktställning i världen.

Läs hela artikeln på Lars Berns blogg

Se även Berns artikel: “Fredsprojektet EU havererar snart!” från den 11 mars 2015

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Löfven är bilderberg minion. En svag människa som tar order från transnationella krafter. Samma gubbe som Obama i Amerika.

  För mera info om detta: Alex Jones show: Daniel Estulin, varning: starka åsikter. Svenska politiskt korrekta personer ska inte lyssna, ni kommer att kissa på er.
  Detta är för oss patrioter som bryr oss om det område vi lever i.
  http://www.dailymotion.com/video/x2hxrbs

  Verkligheten.

 • Hörde igår via internationell media att Löfven nu initialt erbjudit 100.000.000 USD (ca 1 miljard SEK) i lån till Kiev-sidan vid hans besök i det splittrade landet, läste även om detta i dagens AB.

  Saxat från AB.

  “Därtill skrivs ett avtal på som ger Ukraina [Kiev] ett fortsatt stöd på 220 miljoner kronor om året i sju år framåt.”

  Stöd? Är det detsamma som ett bidrag? Eftersom man inte omnämner det som ett lån. Man undrar litet var pengarna kommer ifrån.

  Man undrar ju även om det är NÅGOT krav kopplat till det uttalade “stödet” eller om det är okej att fortsätta med att både mobilisera och agitera under tiden, vilket sker just nu.

  Löfven har i och med detta satt Sverige i en prekär situation som kan bestå långt efter hans egen mandat-period är över. Löfven har inte heller gjort något uttalande i Svensk media angående detta, vi Svenskar får tydligen vänta till sist..

  • Så märkligt. Det är som när Tyskland fick sin Despot i Stövlar, Mario Nett och pengarna snart regnade in i landet. Sverige (bankvärlden) ger alltså utan att blinka extremismen i Ukraina kanske inte sitt bästa men mesta stöd men låter i hemlandet investeringarna och ymnighetshornen vara tills vi har en bättre fascist på statsministerposten… Har inte bankväsendet större moral än IKEA?. Att synas utan att verka..

 • Hus i helvete har i deras sinnen en annan mening. Kris i helvete. Kanske vill allmakten över liv och död lierad med varenda förtryckare, åtminstone de värsta, alltid få sista ordet. Osäkrat är bäst. Vi får väl se. Jag har ingen lust att bli sannspådd.

  Med tanke på hur reg. Persson svassade för alla förtryckare och alliansen uppvisade en otrolig uppfinningsrikedom och förmåga från att lösa alla administrativa problem till att samtidigt veta ingenting, så ska vi kanske förvänta oss en rekyl. Veta ingenting var ju mantrat för NUON och säga ingenting inför KU, men i nyhetssändning spotta på mattan… Kriget mot arbetsrätten gick förvånansvärt bra med större delen industrin som ivrig påhejare.. Det är ju inget svårt att se vem står förtryckarna närmast i alla väder..

 • UZA är det i särklass största hotet mot oss alla. Ett reellt hot mot den demokrati som finns kvar i Europa och i de nordiska länderna. Att vi nu har den amerikanska slaktmaskinen på andra sidan Östersjön borde vara en varning för oss alla. Freden här är nu starkt hotad av den amerikanska terroristrepubliken som bombar bort alla som står i vägen för deras framfart i jakten på rikedomar och makt.

 • Löfven är ett lika stort skämt som resten av cirkusen. Innan han åkte på Bilderbergmötet sa han “att han skulle säga till dem” och när han sen kom tillbaka efter mötet hade han tunghäfta. Han är ju inte det vassaste verktyget i verktygslådan och min tanke är “svetsare bliv vid din svetsloppa”.

 • Löfven har väl varit i Ukraina. Sök på “löfven det opåverkade sinnet” för en beskrivning i ämnet.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *