Toru Bové och hans familj flydde till Sverige på grund av Fukushima-olyckan

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 11 mars 2015
- Torbjörn Sassersson red.
Toru Bové working from home office in Yokohama

Toru Bové i HD 11 mars 2015Toru Bové flydde från Japan med sin familj efter kärnkraftsolyckan i Fukushima den 11 mars 2011. Toru Bové som är både världskänd Greenpeace-aktivist och superbike-förare bor nu i Höganäs, men riskerna med kärnkraft har han inte glömt.

Michael Hansson på HD berättar om Bovés spännande historia i artikeln: “Fukushima ändrade allt för dem”, hur han som aktivist avslöjade fusket med Japans så kallade forskningsjakt på valar. I samband med skandalens efterspel flydde han med sin familj för att undkomma strålningsriskerna efter kärnkraftsolyckan.

NewsVoice nämnde i ledarartikeln: “Fredsaktörer varnar: USA drar in Europa i krig, stor pågående atomkatastrof i Japan…”  om att Japan bedriver påstådd vetenskaplig valjakt, men i verkligheten såldes köttet på svarta marknaden till överklassen för stora pengar. Efter avslöjandet greps Bové och hans kollega “the Tokyo two”. I artikeln: “The Catch” på ABC News i Australien beskriver Mark Willacy hur Toru som då hette Toru Suzuki greps.

NewsVoice kommer att återkomma med mer om Toru Bovés arbete för att upplysa om riskerna med kärnkraft. Han berättar även att medierna är hårt kontrollerade i Japan och att Sverige tar steg i samma riktning mot extrem mediekontroll. Svenskarna vet nästan ingenting om hur stor Fukushima-olyckan egentligen var. Det vill han ändra på. Sverige kan när som helst drabbas av en allvarlig kärnkraftolycka.


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Håller med artikel och kommentar. “Ett kärnkraftverk går inte att försäkra”. Endast de kapitalstarka känner sig fria att med hjälp av sina ekonomiska medel undkomma en katastrof genom att flytta dit dom kan vara säkra. Har misstänkt länge att man inte rapporterar fullt ut hur stor katastrofen egentligen är. Det skulle bli en “bjälke” i ögat på kärnkraftsanhängare, så vem styr media undrar man? Ser fram emot kommande upplysningar av Toru Bové.

  • Enbart statliga företag med folks skattekapital satsar på kärnkraft i sin nuvarande form. Ett kärnkraftverk går inte att försäkra.

  • Håller med artikel och kommentar. “Ett kärnkraftverk går inte att försäkra”. Endast de kapitalstarka känner sig fria att med hjälp av sina ekonomiska medel undkomma en katastrof genom att flytta dit dom kan vara säkra. Har misstänkt länge att man inte rapporterar fullt ut hur stor katastrofen egentligen är. Det skulle bli en “bjälke” i ögat på kärnkraftsanhängare, så vem styr media undrar man? Ser fram emot kommande upplysningar av Toru Bové.

  • Enbart statliga företag med folks skattekapital satsar på kärnkraft i sin nuvarande form. Ett kärnkraftverk går inte att försäkra.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *