Äntligen – Grexit är nära – Grekland snart befriat från bankmaffian?

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 8 april 2015
- Torbjörn Sassersson

SvD om GrexitDEBATT. SvD Näringsliv skriver i artikeln “Grexit rycker närmare” om Greklands ekonomiska situation, men har man förstått situationen? Medierna och de experter som anlitas för kommentarer är eniga om att Grekland är en förlorare. SvD:s näringslivsreporter tolkar därför läget på ett förutfattat och negativt sätt.

Sara L Bränström på SvD skriver i ingressen:

“En ovilja till reformer, krav på återbetalning av lån och i kombination med en tom statskassa. Greklands ekonomiska problem kvarstår och utvecklingen i landet rör sig i helt fel riktning. Nu är en grexit nära, menar fler experter som SvD Näringsliv pratat med.”

Kanske det snarare är så här situationen borde beskrivas:

En vilja till att inte låta sig bedras av bankernas reformer, en styrka i att motsätta sig krav på återbetalning av bedrägliga lån i kombination med en tom statskassa. Greklands ekonomiska frigörelseprocess från bankmaffian kvarstår och utvecklingen i landet rör sig i helt rätt riktning. Nu är en befriande grexit nära, menar fler experter som SvD Näringsliv inte pratat med.

Sannolikt har Greklands ledning tagit lärdom av Islands frigörelseprocess från bankerna.

ArcanumSkolan 2024

Diskutera genom att kommentera nedan.

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Det är nu hög tid att reformera det globala banksystemet. Den hänsynslösa rövarkapitalismen fördärvar miljön och människorna och alla är förlorare i detta pyramidspel.
  Låt staten sköta banksystemet. Marknaden klarar inte av att sköta sig, den är för girig och våldsam.

  • Staten löser ju ut bankerna med skattemedel, så det är ju inte så långsökt att tro att det finns mer kopplingar mellan stat och bank än man skulle önska. Det finns ingen marknad i den mening som du försöker ge gestaltning av. Staten sköter styrningen med skatter, moms, bidrag, subventioner, regleringar och annat. Vi har sannolikt inte haft marknadsekonomi på över 100 år.

 • Är Sverige mindre skuldsatt och bedraget än andra länder, Julius? Är svenskarna det? Vill de ens leva utan skulder, dvs utan kreditkort? Bara köpa vad de behöver och har råd med?
  Inte är det lätt att kliva av, varken för Grekland eller Sverige. Men Islands exempel imponerar och inspirerar. Trots locket som gammelmedia lagt på.

 • Jag vill börja med att säga att vi inte ska ropa hej än. Greklands ekonomiminister Varoufakis sa i sitt besök för några dagar sedan hos Lagard i Usa att Grekland kommer att återbetala sina skulder i helhet.
  Regeringen och Premiärminister Tsipras befinner sig i valet och kvalet om vilken väg de ska gå. Grekland befinner sig i en kraftig recession och skulden växer stadigt. Landet har en stor arbetslöshet och företag går ständigt i konkurs.
  Hur vi än vrider och vänder på detta så tror jag nog att enda utvägen är att gå ur Euron och gärna ur EU för att slippa denna diktatoriska styrning, devalvera och sakta arbeta sig ur krisen. Som alla förstår så går det inte att låna sig ur krisen.

  • Precis. “Som alla förstår så går det inte att låna sig ur krisen.” Det borde vara uppenbart för alla skuldsatta med lån, vare sig de är privatpersoner, företag eller “länder”, (som är företag, agerar som och är benämnda så som). Det måste vara andra mekanismer som styr. Mutade “förtroendevalda”… eller hotade? När ska mänskligheten bryta sig loss från sina moderna slavdrivare?

 • Hoppas att flera skuldsatta/bedragna länder av bankmaffian förstår detta och börjar följa Islands och Greklands exempel.

 • Har väntat länge på att detta ska ske. Island är ett föredömme som aldrig når ut i mainstream media, rädslan för att fler länder inser detta är enorm hos eliten! Låt dom skälva!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *