Äntligen – Grexit är nära – Grekland snart befriat från bankmaffian?

publicerad 8 april 2015
- av Torbjörn Sassersson red.

SvD om GrexitDEBATT. SvD Näringsliv skriver i artikeln "Grexit rycker närmare" om Greklands ekonomiska situation, men har man förstått situationen? Medierna och de experter som anlitas för kommentarer är eniga om att Grekland är en förlorare. SvD:s näringslivsreporter tolkar därför läget på ett förutfattat och negativt sätt.

Sara L Bränström på SvD skriver i ingressen:

"En ovilja till reformer, krav på återbetalning av lån och i kombination med en tom statskassa. Greklands ekonomiska problem kvarstår och utvecklingen i landet rör sig i helt fel riktning. Nu är en grexit nära, menar fler experter som SvD Näringsliv pratat med."

Kanske det snarare är så här situationen borde beskrivas:

En vilja till att inte låta sig bedras av bankernas reformer, en styrka i att motsätta sig krav på återbetalning av bedrägliga lån i kombination med en tom statskassa. Greklands ekonomiska frigörelseprocess från bankmaffian kvarstår och utvecklingen i landet rör sig i helt rätt riktning. Nu är en befriande grexit nära, menar fler experter som SvD Näringsliv inte pratat med.

Sannolikt har Greklands ledning tagit lärdom av Islands frigörelseprocess från bankerna.

Diskutera genom att kommentera nedan.

Text: NewsVoice