Är Coca Cola världens farligaste företag?

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 9 april 2015
- NewsVoice redaktion
Lars Bern, feb 2015 - Foto: Torbjörn Sassersson

Lars Bern,  feb 2015 - Foto: Torbjörn SasserssonI tisdagens Svenska Dagblad kan vi läsa att Storföretag pressar regeringen om miljöskatter. De storföretag man pratar om är en grupp populistiska företag som slutit sig samman i något som de kallar Hagainitiativet. Detta är en organisation vars enda syfte är att stärka de medverkande företagens varumärken och image så att de kan sälja mer av sina produkter. Det gör man genom att associera sig med gröna värderingar, det som i andra sammanhang kallas greenwash.

Ett företag som alltid dyker upp i denna typ av sammanhang, där man hänger sig på miljöorganisationer och ägnar sig åt greeenwashing, är världens ledande läskkoncern Coca Cola. Företaget är t.ex. huvudsponsor för kungliga WWF:s årliga Earth Hour jippo.

Coca Cola har i flera decennier tjänat mångmiljardbelopp på en global försäljning av kraftigt sötade drycker. Deras produkter är en av huvudorsakerna till den pandemi av metabol sjuklighet som idag drar fram över hela världen. Redan är en tredjedel av jordens människor överviktiga och en av de viktigaste orsakerna är för mycket socker (WHO har nyligen gått ut med varningar och sänkta rekommendationer för socker). Väldigt stor andel av dessa människor kommer att drabbas av diabetes och andra metabola sjukdomar som ateroskleros, högt blodtryck, cancer, alzheimer m.m.

Läs mer på Lars Berns blogg


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Coca Cola förgiftar vatten vilket leder till att folk blir sjuka men det blir även omöjligt att odla mat och sköta om sina djur. Om du sen försöker göra din röst hörd får du ett besök av coca cola’s dödspatruller.
  Läs på lite om va coca cola har gjort i Indien eller Sydamerika.
  Miljöbrott kanske inte låter så farligt, men tänk på att det direkt leder till svält och död.

 • Håller med Johan. Men det är viktigt att veta att det finns en rad andra lite mindre företag som står för precis samma sak som Monsanto (Sygenta, Bayer, DuPont m.fl.), och att det inte är företagen i sig som är av ondo, utan de krafter som kanaliserar sig genom företag. Om alla ser endast Monsanto, kan ju t.ex. Sygenta träda fram och verka vara ett bättre alternativ, som accepteras – och sedan smyger de in samma agenda som Monsanto. GMO är ett vapen. Studera F.William Engdahl.

 • Coca Cola i all ära men dom tjänar pengar på folk som gör ett medvetet val.
  Ska vi framföra världens största mest ondskefulla företag toppar Monstanto varje gång.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *