Erik Enby intervjuas om okända organismer i blodet – Göteborgsposten 15 aug 1983

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 13 april 2015
- NewsVoice redaktion
Dr Erik Enby - Foto: Frank Palm, GP, 1983-08-15

Dr Erik Enby intervjuades redan den 15 augusti 1983 om hans fynd av okända mikroorganismer i blodet. Det visar på Erik Enbys långa studie av blod genom mikroskopering. Enbys teori är att flera svåra och kroniska sjukdomar som tex cancer, psoriasis, reumatism och MS kan förklaras av att blodet infekterats av mikrosvampar, bakterier och virus.

Artikeln publicerades i Göteborgsposten. Reporter var Allan Fredriksson och fotograf Frank Palm.

Erik Enby intervjuas om okända maskar/organismer i blodet - Göteborgsposten 15 aug 1983


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Linda. Jag tror inte det finns någon som har alla svar på våra frågor, tror att man får lyssna skeptiskt på allt som sägs (även om man inte gillar det som sägs eller tror på det kan detta öppna dörren för något annat), låt paradigmen spela ut varandra till “din” sanning.
  Ska berätta att jag själv kan sitta hela helger och leta efter information om ett ämne, som leder mig runt på internets gråzoner/alternativ-hälsa/media så långt bort från mainstream som det är möjligt, när dagen närmar sig sitt slut befinner jag mig inte alls där jag förväntade mig att vara, det är då jag upptäckt det bästa.

  Detta är ett riktigt grävande, jag tror man får gå bakvägen och fråga sig hur han/hon kommit fram till paradigmet och vilka metoder som används, på så sätt kan man får en klarare bild av sanningen, också ställa frågan varför och hur det kommer sig att vederbörande ställer sig så som han gör i frågan, försöka gå bakvägen till tanken som lett fram till paradigmen.

  Ska erkänna att jag inte sett hela Markus Rothkranz -> https://www.youtube.com/watch?v=_gLyDsmndrk, kollade nu i början, intressant =) varför dem kommit fram till detta vet jag inte, får kolla mer i helgen.

 • therm, det var en del motstridig information mellan Markus Rothkranz och Tyrone Magnus. Kan inte tillräckligt mycket om detta men ska läsa på mer. Intressant i alla fall!

 • Tack allihop för era bidrag!

  Så roligt att ni vill dela med er av allt ni hittat av kunskap som vägleder till hälsa och livsglädje!
  Jag var faktiskt lite rädd, vågade knappt gå till sidan för att läsa vad ni skriver, nu skäms jag och det känns underbart med ert fina stöd och underbara ord och tips om egna erfarenheter, kunskap och tankar. Tack! alla underbara =)

  Vi kan så mycket mer än vi tror. Tack och lov!

  Jag ska läsa om allt ni skrivit och klistrat in, och lära mig så jag kan hjälpa till att skingra illusionerna som döljer vår sanna kapacitet!
  Hurra för livets läkekraft =)!

 • Tack therm för bra länkar. Jag har två av Hulda Clarks böcker och använder hennes zapper regelbundet ..igen – efter en påminnelse från en vän som fick mig att inse att den ska inte ligga i en låda! Det finns så mycket man kan göra själv för att hålla sig frisk ..att ibland glömmer man bort vilka hjälpmedel man har i sina gömmor. Swedish Bitters e’ inte heller dumt! 🙂

 • Tack therm, ska kolla på dina länkar. MMS har jag provat, men kände som Eva, klarade inte av varken lukt eller smak. Går hellre naturörternas väg och förebygger med bra kost och detoxer. Bra tråd med mycket matnyttigt! MSM har jag provat, utrensande och bra, och Kolloidallt silver har jag alltid hemma för katastrofer, och när jag bara inte får bli sjuk. Och Swedish Bitters. Dessa kommer man långt med.
  🙂

 • Så roligt vad tråden har utveklats till =)
  Värdefull information ni har bidragit till.

  Vill gärna dela med mig utav mer =)

  Dr Hulda Clark och hennes många böcker http://www.whale.to/cancer/clark.pdf (nerladdningsbar pdf)
  Intervju med Hulda Clark -> https://www.youtube.com/watch?v=blnhMmbGpG4
  Dr Robert Morse (har stor kunskap) som jag också har lyssnat till en del lyfter upp hennes upptäckter, om att varje levande organism som lever inom oss, både goda och onda har sin unika frekvens, genom att zappa sig själv med samma frekvens så slår man ut denna organism.
  I Malaysia (tror jag det var) botar alternativ läkare HIV patienter med kolloidalt silver för att sedan använda en syncrometer som renar kroppens blod, likt en zapper. Läs gärna om bob becks upptäckter också, liknande hulda clarks.

  Vill också nämna oxygen theraphy.

  Markus Rothkranz -> https://www.youtube.com/watch?v=_gLyDsmndrk
  Markus pratar om cancer och ozone/oxygen therapy.

  Ed McCabe -> https://www.youtube.com/watch?v=uJ5yecZ0gD4
  Pratar om oxygen theraphy, väldigt intressant, även hans bok som heter “flood your body with oxygen theraphy”.

  Tyrone Markus -> https://www.youtube.com/watch?v=N18_YSRDCOQ
  Pratar om väteperoxide, hans personliga erfarenheter.

  Kan vara bra att känna till att syre=o2, ozone=o3, vatten=h2o och väteperoxide=h2o2

 • Åh vilken fantastisk tråd med fantastisk information……TACK! 🙂

  Först vill jag ge dig Eva en STOR tröstekram, för allt du har varit igenom av nonchalans från sjuk-vården. Förstår mycket väl hur tufft det har varit för dig. Men som man säger, inget nytt under stjärnorna vad den instansen gäller.
  Sen måste jag säga att jag känner stor glädje över ditt “jäklar anamma” som förde dig vidare på kunskapens väg, när det gäller din hälsa. Och kan tillägga att jag känner igen mig själv i dig. Har fått kämpat för mig själv och mina närmaste i en halv livstid, när det gäller konfrontationer med sjuk-vården. Har haft otaliga upprörande och hårda diskussioner med likgiltiga läkare som hellre skrev ut symtomdämpande kemisk medicin med farliga biverkningar, än tog reda på den verkliga orsaken.

  Det ledde mig till samma spår som du, jag började plöja igenom böcker, tidskrifter och videor som gav mig kunskap. Jag lärde mig att “lyssna” till min kropp. Kort sagt, jag blev min egen bästa läkare. Jag upptäckte att “tankens kraft” är mäktigare än vi tror och att kroppen har en enorm förmåga till läkning, om den får lite hjälp i rätt riktning.
  Hela moder jord är full av läkande och hälsobringande örter, vi behöver inga kemiska och giftiga mediciner som förstör och bryter ner våra fantastiska kroppars eget läkesystem. Dessa fördärvliga mediciner finna enbart för att läkemedelsjättarna tillsammans med alla som investerat pengar i dom, ska kunna håva in miljarder, flera gånger om, på sjuka människors hemska lidande. Statistiken visar att miljontals människor dör årligen, världen utöver pga dessa giftiga mediciner och vaccineringar inte att förglömma.

  Vi har tillgång till urbefolkningens kunskap, som lever i och med naturen. Meditation och alternativ behandling, örter och naturlig föda och tillskott från naturen. Där finns många möjligheter, när kroppen kommer i obalans. Och aldrig att förglömma……kropp och själ hör ihop….alltid!!

  Forskning som görs är bra, men varför används den sällan till människors bästa? Varför förmörkas god forskning om orsak och bot av sjukdomar? Svaret är givet, det är makt och pengar som styr. Antalet forskare är få i förhållande till mängden, som vågar trotsa “pengaimperiet”. En av dessa är Dr Erik Enby, som jag verkligen beundrar och uppskattar för sin forskning. Artikeln ovan, är mycket intressant och väldigt belysande….tack för den!

  I tråden nämns Kolloidalt Silver och MSM som är två naturmedel som jag prisar högt i skyn. Något som alla borde ha hemma. Jag tar dom dagligen samt rikliga mängder av D3-vitamin tillsammans med K2-vitamin, Magnesiumcitrat tillsammans med B6-vitamin, samt stora doser av C.vitamin + en del andra mineral och vitamin tillskott. En god naturlig kost, befriad från kemiska giftiga besprutningar och fri från GMO och andra tillsatser är också en mycket viktig detalj. Listan kan göras lång, men det är upp till var och en att pröva sig fram, ta del av andras erfarenheter och inskaffa sig kunskap om det man behöver. 🙂

 • Kan ingen insatt individ peka på en hur-göra för att detoxa?
  För den som inget vet i sakfrågan är det en djungel. Hur gör man, vad för medel använder man etc….
  En liten manual kanske?

 • Hej Eva! Jag har läst en hel del om att detoxa och om parasiter, och om att vi alla har dem. Något jag inte ville tro, jag som är så renlig av mig. 😉 Men, jag har ju husdjur och jag har ätit mycket sushi i mina dagar… Jag har nu gått en dryg vecka på en detoxdiet samt tagit detoxpulver och, utan att gå in på detaljer… jag hade parasiter. Känns himla bra att hålla på och bli av med dem. Ska hålla på i 6 veckor så att alla försvinner. En himla massa njursten kommer ut, och det har jag vetat läge att just min njure varit överbelastad av all stress jag utsatts för. Jag känner mig reda mycket lättare i både kropp och själ. Tänk att de har levat i mig och tärt på min energi… nu är ju inte alls som lever i oss skadligt, många är en förutsättning för att vi ska kunna leva ÖHT. Men en del av dem är def. inte bra! Så, att detoxa och få igång vätskeomloppen och kroppens reningsverk känns himla bra. Jag lyssnar mycket på Dr Robert Morse just nu och lär mig massor.

 • Intressant själv så har jag varit inne på parasiter och sett en dokumentär film på youtube ca tre gånger om detta.
  Till detta hör det till att jag är troende och är väldigt intresserad av matlagarna i gamla testamentet, och det påbud som Gud la på folket just under detta ämnet mat. Framförallt att köttet inte fick vara rå överhuvudtaget då det var en styggelse i Guds ögon om folket gick emot detta. Samt att de inte fick dricka blod.
  Innan de drog ut ur Egypten så var de tvungna att plocka örten Malört och äta det tillsammans med det som blev deras traditionella påskalamm plus några andra bittra örter.
  Det intressanta med Malörten är att den är parasit dödare, jag antar att en del av det hebriska folket levde lite så som egyptierna och de åt nog på ett helt annat sätt. Det finns ett annat klipp på youtube som visar en gräshoppa som så fort den kommer i närheten av vatten, så hoppar den självmant i poolen. Vilket är ju totalt onaturligt för en gräshoppa. Men ut ur dennes bak kommer det ut en väldig lång och brunaktig mask. Den som filmar detta säger att det är masken som triggar igång gräshoppan till att ta livet av sig så att denne masken alltså ska kunna fortsätta sin livscykel i en fisk då efter att den vuxit färdigt i som i detta fallet gräshoppan.
  Jag har en kollega han är från ett annat land och i det landet han kom från så arbetade han som biokemist, i svergige fick han inte utöva sitt yrke. Orsaken var att han var överkvalificerad. Jag sa men detta måste ju vara som så att utbildningen i landet Guatemala måste vara bättre där en här och att du vet mera, det låter ju konstigt. Han förklarade att de hade sagt att han har för höga kunskaper om parasit sorter som enbart existerar i han hemland och därför gör det ingen nytta här i Sverige. Vilket innebar att han skulle behöva läsa om hela den utbildningen igen för att kunna få arbeta som biokemist. Idag är han undersköterska.

  Enligt dokumentären så kan parasiterna ändra vårt beteende allt från att man kan bli översexuell , tafsig, deprimerad(vilket förklarar gräshoppans beteende, den tog livet av sig, eller masken rättare sagt tog livet av gräshoppan), enorm trötthet, infektioner , undernäring.
  Förr så var det brukligt att avmaska sig en till två gånger om året, ja man visste bättre för och kände sin kropp bättre då än nu.

  Papaya kärnor dödar parasiter och malört växer i sverige, däremot så får man vara försiktig med malörten då den är giftig också.

  Mvh:Grace Hansson

 • Hej igen Eva,

  KS är Kolloidalt Silver – som hjälper till att bekämpa virus, svamp och bakterier som inte hör hemma i kroppen. Det finns flera KS-grupper på Facebook med många kommentarer om hur det kan användas. Jag har tagit 1msk 2-3 ggr/dag sedan ca 18 månader och har inte haft vare sig magsjuka eller minsta snuva sedan första ‘hutten’. Sprayar också på kroppen, på småsår, brännskador (..den där ugnen!), i ögonen, i håret etc. Grannens katt, som alltid är i farten, har fått hjälp med infekterade bett och riv -skador och ber ofta om en skvätt i ‘sin’ vattenskål (genom att starbliga på KS-skåpet) ..djur är kloka! 🙂
  När jag är i Sverige köper jag Ionosil KS – i UK gör jag numera eget.

  MSM /sulphur (methylsulfonylmethane) – se länk: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/03/03/msm-benefits.aspx
  är ett vitt ngt bittert pulver som jag tar i 1dl grönsaksjuice på morgonen. Man börjar med 1/2krm (eller mindre – beroende på hur känslig man är) och ökar på med ca 1/2krm per vecka. Jag hade flera kraftiga utrensnings-reaktioner efter 5e veckan – bl a näsblod, böld i gommen, kramper i magen, etc. Det var i maj/juni förra året och jag hade så mycket för mej under juni och juli att jag inte hade tid att vila – så tog en paus från MSM-et. Började om från början i augusti ..och efter femte veckan blev det reaktioner igen (IBS-attack som nästan golvade mig). Nu drog jag ner till 41/2krm och höll ut ..vilade mycket och tog det lugnt. Jag mådde snart bra igen – men vågade inte öka på till 5krm förrän nu i februari och fick en reaktion på bara några timmar den här gången. Nu mår jag bra och håller här ett tag, så får jag se när det blir dags för nästa dos-ökning. Jag vill ju gärna öka dosen (huvet vill!) men kroppen säger ‘inte än’.

  Med allt ‘detoxande’ och byggande (hälsa bygges!) som jag jobbat med de senaste fyra åren har det varit som att läsa boken om mitt livs hälsa baklänges. T ex hade jag vid ett tillfälle en dunder-inflammation som gick från led till led på hela vänstra sidan av kroppen ..med allt vad det innebar. Sedan hade jag inflammation i ansiktsnerven och en annan gång kunde jag plötsligt inte stödja på ena benet. Under läknings-processen har jag gått igenom praktiskt taget alla krämpor och SLE-symptom jag någonsin haft – fast istället för att vara i dagar eller veckor har symptomen nu kommit och gått inom några timmar ..och varit betydligt lindrigare.

  Positivt med MSM är att jag får sådan energi av det (fatigue ..vad är det? 😉 ) och även gott humör och värken i kroppen är borta (hurra!!). Min man tar också både KS och MSM. Jag är så tacksam att jag ‘upptäckte’ KS och MSM och allt det andra jag tar och gör – Homeopatin inte att förglömma – en ovärderlig hjälp vid läkning av tarmen (hade Leaky Gut/läckande tarm).

  Hade jag bott i Sverige hade jag förstås sökt upp Dr Enby för längesedan. Har läst allt som publicerats på NewsVoice om hans fantastiska arbete.

  Ja, det tar tid att läka ..och på den vägen är det.
  Med vänlig hälsning, Mayne

  PS – höll på att glömma ..Katten har faktiskt varken haft loppor eller mask sedan han började dricka KS. Tidigare var han full av ‘ohyra’ jämt och ständigt.

 • Tack Mayne!, vill du berätta vad MSM och KS är? Jag är inte helt frisk från min infektion än, men mycket bättre. Det tar tid att läka.

  Ja, det är mycket vi måste förändra och kämpa för inför framtiden. Man blir förtvivlad av allt vansinne och alla maktgalna människor som förstör för oss alla.

 • Jag förstår vad du gått igenom Eva, eftersom jag också är en av dem som lidit av sviterna efter bl a parasiter. Trots att jag själv arbetat med complementärmedicin under många år gjorde jag precis som sjuk’vården’ och symptombehandlade problemen allteftersom de dök upp. Hälsa bygges sägs det – och det har tagit sin tid. Jag är inte ‘ute ur skogen’ s a s men mår otroligt mycket bättre med hjälp av Akupunktur, Kiropraktik, Healing, Homeopati, örter, kosttillägg av olika slag osv – och inte minst den ekologiska kosten ..med LCHF-stuk.
  Tänk att det skulle ta så många år innan ’10-öringen ramlade ner’ (ja, så till åren är jag! 😀 )

  MMS har jag inte provat – däremot MSM och KS ..med mkt gott resultat!

  Jag har skrivit på annan plats de senaste dagarna att galenskaperna beträffande lagen om vaccin-tvång (AUS) och motståndet mot homeopati och annat naturligt måste stoppas – om vi inte ska finna oss vara tillbaka i den tid då ‘den lilla människan’ framlevde sin tid på jorden som livegen!!

 • Tack therm!, inte så många som inser vad det handlar om.

  Jag har provat MMS, men det var en mycket motbjudande smak så jag gav upp.
  Jag läser också mycket och söker efter svar på olika frågor som kommer i min väg.

  Läkare vill inte tänka själva tror jag. Bara en sån sak som att de medicinerar 3 dagar med Vermox, när det tar 14 dagar för en cykel hos spolmask, och det är mycket lång tid som krävs av medicinering om man vill bli helt frisk om man varit infekterad länge.

  Andreas Kalcker skriver om detta och han har själv drabbats, så han vet vad det handlar om.
  Läkare jag träffat är så ovetande eller så vill de inte se problemet.

  Vad jag förstår så har det forskats mycket om parasiter hos människan förr, men man har lagt locket på antagligen av anledning av att det är bättre om vi inte vet, då tjänar man mer på oss och att offra människor har vi ju inbyggt i vårt system, så det funkar ju och alla vill bara skjuta budbäraren så det är inte svårt att dölja detta för majoriteten =)

  Kisel är svaret på parasitproblemet, det är mycket viktigt för vår kropp. Kisel dödar parasiter, det heter olika som kiseldioxid med flera namn, men det är samma ämne har jag läst, finns i avmaskningsmedel för djur också.
  Själv har jag tagit detta under flera år då jag drabbades av en svår infektion som läkare på grund av sin okunskap eller grymhet vägrade mig hjälp för. De gick in och läste i mina journaler hela tiden, men jag fick inte träffa någon expert.

  De vet hur de ska krossa en “vanlig” människa. Men jag kämpade på, min son köpte även avmaskningsmedel för människor från USA för att hjälpa mig, det är inte klokt hur de med makt håller på, de får aldrig nog av att förtrycka.

  Gurkmeja dödar parasiter, funkar bättre tillsammans med svartpeppar. Drick också mycket kolsyrat vatten.
  Går att få info på nätet om du söker på dessa kryddor. Olivolja dödar också mask/parasiter.

  Jag tror det handlar mycket om att vi är försurade på grund av dålig kost, och det är svårt att ändra vår kost då det är en social norm även med mat.
  Men det är gott om sidor och info på nätet om kost som är basisk.

  Tänka själv är framtidens melodi, lyssna inåt och våga tro på sig själv, trots all mobb.

 • Eva, jag tror du är helt rätt på spåret, håller med.
  Dr. Andreas Ludwig Kalcker, någon mer jag kan gräva information utav?
  Jag stödjer dig =)

  Själv så försöker jag läsa så mycket som möjligt, på helgerna blir det mest informationssökning på internet.
  Gått över till mest veganskt mat.

  Dagens människa kan liknas vid dagens mjölkkor, maximal avkastning oavsett biverkningar och följder, pengar framför hälsa och välmående.
  En frisk individ ger inga pengar så som en sjuk individ som givetvis symtombotas (pengar, pengar och åter pengar) fram tills att kroppen inte klarar av mer 🙁

  Tragisk tid vi lever i

 • Jag vill bara skriva detta också, när vi är unga är vår bindväv stark och frisk, när vi åldras försvagas vår bindväv. Om vi inte vet att vi har maskar i tarmen, vilket inte alltid märks så lätt, skadas vi och när vi blir äldre har vi skadats rejält av dessa parasiter. Läkare hittar till exempel spolmask i hjärnan hos äldre…

  Så försök läsa på lite och skaffa er kunskap om parasitinfektioner, så förstår ni mer.

 • Med en allvarlig parasitinfektion i tarmen, det vill säga maskar, blir vår bindväv skadad. Vi har bindväv i hela kroppen, muskler, hud, organ med mera är uppbyggt av bindväv. Då bindväven skadas tränger maskarna djupare in i vår kropp och naturligtvis skadar det oss. Sen tror jag precis som Dr Erik Enby, att det är parasiter som förändras och förändrar vårt immunsystem, och det leder till svåra inflammationer och infektioner.

  Jag har egen erfarenhet av en sådan infektion, och då jag inte fick någon hjälp från vården blev jag tvungen att själv lösa problemet. Jag hittade stöd i min upplevelse hos Dr. Andreas Ludwig Kalcker, googla så kan ni läsa hans forskning och behandling av barn med autism med mera.

  Då jag inte är läkare utan en helt vanlig människa, har jag blivit totalt uthängd i mina journaler som vilken som helst fått läsa utan några problem. Försökte få hjälp och anmälde men de bara skrattade åt mig. Någon ska ju hängas och det fick bli jag =)

  Skit samma =)
  Jag vet vad jag gått igenom och jag tänker inte hålla käft!

  Naturligtvis är det äckligt och obekvämt på alla sätt, men sanningen ska göra oss fria!
  Och det är inte omöjligt att behandla parasiter, det handlar bara om att det inte är prioriterat inom vården, och det finns orsaker till detta, som makt och begär efter våra pengar.

  Det var en mardröm, jag tänkte att jag inte skulle klara ut det och ibland övervägde jag faktiskt att ta mitt liv, säkert många som gjort som upplevt det jag upplevde. Så vill ni skriva nedlåtande om mig, tänk på att ni själva kanske en dag står inför samma problematik.

  Vi är alla människor och vi är alla utsatta för parasiter.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *