Flyktingkatastrofen på Medelhavet – vems är felet?

publicerad 22 april 2015
- av NewsVoice
Anders Romelsjö - Foto: Sthlm Universitet Press

Anders Romelsjö - Foto: Sthlm Universitet PressVi är många som är upprörda över de återkommande flyktingkatastroferna på Medelhavet. De flesta flyktingarna kommer från det sönderslagna landet Libyen, där kanske 1 miljon människor väntar på transport över Medelhavet.

Inte kan väl situationen ha något att göra med det USA-stödda brutala angreppskriget på Gaddafis Libyen, en ganska mild diktatur med Afrikas högsta levdandsstandard, men med en självständig politik gentemot världspolisen USA. Det var ”kruxet”.

Med hjälp av Sverige, efter beslut i riksdagen med stöd av alla riksdagspartier utom SD – överskreds ett olyckligt FN-beslut enormt, och Sverige deltog mycket aktivt i detta. I Libyen visar NATO sitt rätta ansikte – en brutal krigsorganisation i tjänst hos USA. Kina och Ryssland har senare medgivit att det var fel av dem att ej lägga in sitt veto. Undrar om de inte är inne på liknande felaktiga väg i Jemen-kriget.

Läs mer på Jinge.se


Så här kan du stötta Newsvoice

Ämne: LibyenNATO
 • Finns det någon video av Kaptenens girar? Försökte han gira för att köra på eller? Vad skulle vitsen vara med att sänka båten genom att köra på ett räddande fartyg? Eller var det tvärtom? Det har ju skjutits mot flyktingbåtar och tanken kan ju svindla men det kanske utlovats belöningar..

 • @Jan Ivarsson. Tar flyktingar med sig sitt förtryck? Tror inte det. De förföljs säkert av de krafter de flytt ifrån. Det har gjorts reportage om det i Sverige, så hjälp dem istället om de utsätts av förföljelse av krafter från deras hemland. För det värsta som kan hända en förtryckare är ju att religionens förvanskade mål avslöjas, som med Salman Rushdies Satanverserna. Han avslöjade den nya regimen som hycklare och ogudaktiga utan heder, ära eller tro. Så ska man göra. Förtryckaren kunde bara utmäta en penningbelöning och sådant kan ju bara locka folk under förtryck och fattigdom. Den vilken denna makt upprätthöll och satte folk i. Så varför skulle dessa krafter inte jaga flyktingarna och skrämma dem här så att de inte avslöjar det falska spelet.?

  De flyr nog från medeltiden…. Så du behöver inte vara rädd för dem utan om du inte förstår..

 • Ekonomisk misär och konflikter som folk flyr från har rötter i religion och värderingar som flyktingarna tar med sig till Europa som därmed återinför medeltiden.

 • @roger. De enda som vill sänka Sverige, sänka välfärden och skatten i djupen, är några felmärkta sossar, Alliansen och sd som svansen. Hur det går till bryr de sig inte om. De profiterar på allt vare sig det är lidande,sjukdom, flyktingar eller dumpade löner. Din verkliga fiende är inte människor utan girigheten klädd som privatisering och “frihet” kallande sig liberaler..

  Vårt land har sedan länge visat att ingen utbildning i världen har länge inte kunnat ge någon en plats i vårt samhälle annat än som t-banevakt, städare, piga eller annat. Rasismen är så ingrodd att vi inte ser den.. Om makteliten inte skäms så förstår de övriga inte vidden av sin rasism..
  …………

  Vi var som sagt med om att angripa Libyen så skulden till det inferno som råder där är inte demokratisk makts utan terrornationer ledda av EU och NATO med Israel som djävulusisk svans och roder. Libyens befolkning skördas i massmord, folkfördrivning, sjukdom och lidande som en frukt av demokratiska länders störtande av en “diktator”. Syrien behövde tydligen bombas till “demokrati” det också och se vad det förde med sig..

 • Ni som är så otroligt upprörda – när kommer NI att GÖRA nåt konkret?
  Kanske räcker att spy ut lite galla för att sedan må bra igen?
  Jag har konkreta förslag – men ingen av er vill lyssna på det örat.
  BEDRÖVLIGT!

 • Tyvärr har du rätt Hans. Och på morgonnyheterna idag sägs att Sverige ska närma sig NATO än mer. I sommar har NATO världens största flygövning i Sverige. NATO som bombat hårt i Serbien i slutet av 90-talet, som förstört så mycket i Afghanistan, långt utöver FN-mandatet och som tagit sig rätten att själv först använda kärnvapen. En brutal krigsorganisation. Vi får se det som det är. Landets ledning tycker att Sverige hör hemma där. Så långt ifrån Sveriges aktade roll som fredsföreträdare!

 • Ja, det kan hända att de vill till Sverige, men hade det inte varit för ödeläggelsen och splittringen av Libyen hade ytterst få velat lämna det landet. Och där var Sverige med och härjade. På Wallenbergs order som alltid har åtlytts, oavsett vad det var för märke på svenska regeringen.

 • Vad är det som dessa prognostiserade kraftiga befolkningsMINSKNINGAR i bla Sverige kommer att orsakas av, trots de senaste årens befolkningsÖKNINGAR pga massinvandringen från MENA?
  Inbördeskrig och/eller de dagliga flygbesprutningarna.
  http://www.deagel.com/country/forecast.aspx
  https://www.youtube.com/watch?v=hvewoDG7Vnk&index=2&list=LLl-uavUQYejR9z0eFvRAkpw

  “Flykting”smugglarna skyddas av politikerna och deras NWO-agenda, http://www.masonicdictionary.com/ordoabchao.html

 • Italien och EU bör göra som Australien: stoppa båtarna och tvinga tillbaka dem till Afrika.
  Dessa människor har ingen chans till arbete eller utbildning i Europa. De kommer inte att
  tillföra någonting av värde för oss här i Europa. Sedan hör det till saken att de vill vidare till
  Tyskland och Sverige vilket gör situationen i vårt land ännu värre.
  Det är i princip fullt i Sverige idag och den väntande invasionen av 500 000 flyktingar kommer att sänka Sverige för all framtid.
  Ingen av båtflyktingarna vill stanna i Italien. Alla vill till norra Europa där Sverige har blivit ett
  “paradis” för dessa lycksökare. Här kan de få PUT och bidrag livet ut utan att tillföra något av värde i det land de kommit till.
  Den här migrationen över Medelhavet kan hota Europas existens om inte krafttag görs av EU.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *