Hon fick sitt minne förstört av elchocksbehandlingar (ECT)

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 7 april 2015
- NewsVoice redaktion

Fler och fler människor vittnar om de skador som ECT orsakat och det är viktigt för utvecklingen av vård för psykisk ohälsa att behandlingsmetoder utvärderas och att korrekt information ges.

Det finns tyvärr ett stort mörkertal vad gäller människor som blivit skadade för livet av denna behandling. Därför måste människor få korrekt information innan man bestämmer sig för att genomgå ECT behandling.

Mina intervjuer med drabbade vill visa att många av de som fått ECT har fått detta utifrån en felaktig förskönad information där man inte varnat för att ECT kan ge bestående minnesskador eller andra problem. Det är därför viktigt att detta lyfts fram.

Text: Tommy Larsson | YouTube-kanal


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq