Ingert Nilsson hyllar Pfizer – vann delseger mot mammor med fosterskadade barn

publicerad 22 april 2015
- av Torbjörn Sassersson red.

Ingert Nilsson LMV hyllar Pfizer DEBATT. "Pfizer vann en för företaget viktig seger i amerikansk domstol", skriver Ingert Nilsson i sin artikel "Pfizer vann första omgången". Nilsson refererar som en boxningskommentator. Förloraren i den "första omgången" är mammor med barn som fått fosterskador av Zoloft från Pfizer.

Ingert Nilsson som skriver för tidningen LäkemedelsVärlden - en tidning med slogan "Oberoende om läkemedel" - visar tydligt sitt ställningstagande för det gigantiska Big Pharma-företaget som lätt kan avsätta 100 miljoner kronor på advokater för att vinna mot mammorna, en i taget.

Nilsson skriver om den första omgången i "matchen". Det rör sig om den första stämningen av hundratals fall som gör gällande att Pfizers sertralin har orsakat missbildningar hos barn vars mödrar medicinerat under graviditeten. Nilsson menar att utfallet i de kommande domstolsfallen är till Pfizers fördel eftersom bevisen som åberopas återkommer, bevis som nu delvis avfärdats. Pfizer kan därmed enklare ifrågasätta att det finns en vetenskaplig koppling mellan Zoloft och fosterskador.

Ingert Nilsson kan sannolikt se fram emot en fin tjänst på Pfizers kommunikationsavdelning inom några år.

Text: Torbjörn Sassersson