Ingert Nilsson hyllar Pfizer – vann delseger mot mammor med fosterskadade barn

5

Ingert Nilsson LMV hyllar Pfizer DEBATT. “Pfizer vann en för företaget viktig seger i amerikansk domstol”, skriver Ingert Nilsson i sin artikel “Pfizer vann första omgången”. Nilsson refererar som en boxningskommentator. Förloraren i den “första omgången” är mammor med barn som fått fosterskador av Zoloft från Pfizer.

Ingert Nilsson som skriver för tidningen LäkemedelsVärlden – en tidning med slogan “Oberoende om läkemedel” – visar tydligt sitt ställningstagande för det gigantiska Big Pharma-företaget som lätt kan avsätta 100 miljoner kronor på advokater för att vinna mot mammorna, en i taget.

Nilsson skriver om den första omgången i “matchen”. Det rör sig om den första stämningen av hundratals fall som gör gällande att Pfizers sertralin har orsakat missbildningar hos barn vars mödrar medicinerat under graviditeten. Nilsson menar att utfallet i de kommande domstolsfallen är till Pfizers fördel eftersom bevisen som åberopas återkommer, bevis som nu delvis avfärdats. Pfizer kan därmed enklare ifrågasätta att det finns en vetenskaplig koppling mellan Zoloft och fosterskador.

Ingert Nilsson kan sannolikt se fram emot en fin tjänst på Pfizers kommunikationsavdelning inom några år.

Text: Torbjörn Sassersson

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

5 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Rebecca Johansson
Rebecca Johansson
Gäst
15 december 2015 kl 21:03

Hej! Ser att kommentarerna är från lite mer än ett halvår tillbaka men hoppad på svar ändå! Hans Berggren du verkar vara insatt i läkemedelsvärlden. Jag har ätit antidepressiva mediciner sedan jag var 13 år och jag åt vid tillfället av min första graviditet Zoloft. Jag födde en liten flicka med ett kromosomfel med olika tillhörande defekter som felställning av fot. Vsd på hjärtat. Muskelsvaghet och stelhet m.m. Jag har länge gått och funderat på om det kan vara p.g.a medicinanvändningen som min dotter föddes med detta. Jag vet inte vart jag ska vända mig? Verkar vara fler mammor som tror samma sak efter vad jag läst här! Mvh Rebecca

Red
Red
Gäst
17 juni 2015 kl 01:18

Nu är även Petra Hedbom på LmV jätteglad för att Pfizer lyckas köra över mammor med fosterskadade barn pga Zoloft:

Ännu en seger för Pfizer

Det går inte att fastställa att det antidepressiva läkemedlet Zoloft orsakat fosterskador enligt ett amerikanskt domslut. Men ytterligare 1000 fall väntar företaget.

Martin
Martin
Gäst
4 maj 2015 kl 12:32

Bra där, Hans!

Red
Red
Gäst
22 april 2015 kl 18:08

Hittade det:

http://gonzolong.blogspot.se/2007_09_01_archive.html

Intressant:

“Men ganska så bedrövligt – och betecknande – tycker jag det är att
Gunilla på Läkemedelsverket måste vända sig till en representant för just
läkemedelsINDUSTRIN för att frågorna ska kunna besvaras. Det tyder
på att Läkemedelsverket i såna här fall rycker på axlarna och åberopar
sin INKOMPETENS som bortförklaring.”

Hans Berggren
22 april 2015 kl 12:37

Om ni tittar på gonzolong.blogspot.com så hittar ni i september 2008 en “Liten brevväxling (knappt det) med Läkemedelsverket.” Den visar med all tydlighet hur det går till.