Ingert Nilsson hyllar Pfizer – vann delseger mot mammor med fosterskadade barn

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 22 april 2015
- Torbjörn Sassersson

Ingert Nilsson LMV hyllar Pfizer DEBATT. “Pfizer vann en för företaget viktig seger i amerikansk domstol”, skriver Ingert Nilsson i sin artikel “Pfizer vann första omgången”. Nilsson refererar som en boxningskommentator. Förloraren i den “första omgången” är mammor med barn som fått fosterskador av Zoloft från Pfizer.

Ingert Nilsson som skriver för tidningen LäkemedelsVärlden – en tidning med slogan “Oberoende om läkemedel” – visar tydligt sitt ställningstagande för det gigantiska Big Pharma-företaget som lätt kan avsätta 100 miljoner kronor på advokater för att vinna mot mammorna, en i taget.

Nilsson skriver om den första omgången i “matchen”. Det rör sig om den första stämningen av hundratals fall som gör gällande att Pfizers sertralin har orsakat missbildningar hos barn vars mödrar medicinerat under graviditeten. Nilsson menar att utfallet i de kommande domstolsfallen är till Pfizers fördel eftersom bevisen som åberopas återkommer, bevis som nu delvis avfärdats. Pfizer kan därmed enklare ifrågasätta att det finns en vetenskaplig koppling mellan Zoloft och fosterskador.

Ingert Nilsson kan sannolikt se fram emot en fin tjänst på Pfizers kommunikationsavdelning inom några år.

Text: Torbjörn Sassersson

ArcanumSkolan 2024
Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Hej! Ser att kommentarerna är från lite mer än ett halvår tillbaka men hoppad på svar ändå! Hans Berggren du verkar vara insatt i läkemedelsvärlden. Jag har ätit antidepressiva mediciner sedan jag var 13 år och jag åt vid tillfället av min första graviditet Zoloft. Jag födde en liten flicka med ett kromosomfel med olika tillhörande defekter som felställning av fot. Vsd på hjärtat. Muskelsvaghet och stelhet m.m. Jag har länge gått och funderat på om det kan vara p.g.a medicinanvändningen som min dotter föddes med detta. Jag vet inte vart jag ska vända mig? Verkar vara fler mammor som tror samma sak efter vad jag läst här! Mvh Rebecca

 • Nu är även Petra Hedbom på LmV jätteglad för att Pfizer lyckas köra över mammor med fosterskadade barn pga Zoloft:

  Ännu en seger för Pfizer

  Det går inte att fastställa att det antidepressiva läkemedlet Zoloft orsakat fosterskador enligt ett amerikanskt domslut. Men ytterligare 1000 fall väntar företaget.

 • Hittade det:

  http://gonzolong.blogspot.se/2007_09_01_archive.html

  Intressant:

  “Men ganska så bedrövligt – och betecknande – tycker jag det är att
  Gunilla på Läkemedelsverket måste vända sig till en representant för just
  läkemedelsINDUSTRIN för att frågorna ska kunna besvaras. Det tyder
  på att Läkemedelsverket i såna här fall rycker på axlarna och åberopar
  sin INKOMPETENS som bortförklaring.”

 • Om ni tittar på gonzolong.blogspot.com så hittar ni i september 2008 en “Liten brevväxling (knappt det) med Läkemedelsverket.” Den visar med all tydlighet hur det går till.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *