Janne Larsson: Narkotikaförgiftade barn är inget för Miljöpartiet

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 21 april 2015
- NewsVoice redaktion

MP affischJa, så såg det ut på miljöpartiets valaffischer, men när det kommer till kritan är förgiftade barn inget för partiledningen. Snacka om kontraster mellan vallöften och den faktiska verkligheten!

Eller är det skillnad på förgiftning och förgiftning? Kanske är det så att vissa förgiftningar inte egentligen är några förgiftningar? Eller kanske är det avgörande vem som står för förgiftningen om det som rapporterats som förgiftning är förgiftning eller inte?

Hur det nu än är, är inte de förgiftningar med centralstimulerande narkotika som anmälts till svenska myndigheter något för miljöpartiet; enligt sammankallande till partistyrelsen (Öberg, nu också statssekreterare i utbildningsdepartementet), är det inte ens en fråga för politiker. Samtidigt är det en fråga där man redan vet allt, även om våra kära ansvariga myndigheter säger sig inte veta något alls. Den som hört Tage Danielssons underbara monolog om Harrisburg, kan lätt känna igen sig i argumentationen.

De förgiftade barn som miljöpartiets ledning inte tyckte att det är något för politiker att bry sig om var de 1043 barn som anmälts som förgiftade av centralstimulerande narkotika (preparat av amfetamintyp, med hög missbrukspotential) under de tre åren 2011-2013.

Som svar på vad miljöpartiet tycker bör göras för att inte ytterligare 400 förgiftningsfall ska inträffa under 2014 svarar partiets representant (augusti 2014):

”Vilken behandling som är lämplig för barn med olika sjukdomar är en fråga för läkare och inte politiker.”

Och det låter än mer som i Harrisburgmonologen – det som har hänt och rapporterats som förgiftning, är nog ingen förgiftning – egentligen? En följdfråga om att det här handlade om de 1043 barn som anmälts som förgiftade till Giftinformationscentralen (GIC) får till svar:

”Ja, jag är inläst på frågan och står fast vid mitt svar.”

Och sedan hände inget, förutom naturligtvis att vi fick 389 nya förgiftningsfall bland barn (0-19) under 2014, och att antalet under de sista fyra åren nu uppgår till 1432 fall.

Till det kan läggas att av dessa var 234 barn i åldrarna 0-4 år – ja riktigt, i åldrarna 0-4 år. Hur de fått i sig narkotikan vet tydligen miljöpartiets ledning, där man ”är inläst på frågan”; en unik kunskapsposition eftersom varken Läkemedelsverket eller Socialstyrstyrelsen vet ett skvatt om saken, och inte heller brytt sig om att ta reda på det.

Av de rapporterade fallen hittar vi också 472 fall (barn 10-19) av ”suicidförsök eller överdosering i annat självdestruktivt syfte” som rapporterats om denna narkotika (där ansvarig behandlande psykiatriker i ett enda fall de sista två åren rapporterat detta också till biverkningsregistret).

Men som sagt, det här är inget för miljöpartiet eller för politiker överhuvudtaget – om det nu har hänt.

I vilket fall som helst vore det bra att dra in alla gamla valaffischer. Någon kan ju få för sig att miljöpartiet menade allvar med barns rätt till en giftfri vardag.

Text: Janne Larsson

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Bäst tyckte jag om Miljöpartiet, när de var Gräsrotsparti, de har ju gått ifrån detta, och då förlorar de på det själva, många tyckte de blev Karriärs inriktade som andra Partier med Gustav Fridolin o gänget. Andra gick ju ur av Toppar ur partiet, för de inte gjorde något åt klassklyftorna, som Eskalerat. En del kallar ju vänster Swimmingpool Vänster, och där händer väl det inte så mycket, vänster egentligen, mer än och Putsa sin swimmingpool, av rut anställda som putsar polen, vilket något inte är någon vänster, och när man börjar kalla Fredrik Reinfeldt, vänster, ja, då har de tappat fattning totalt. Fredrik Reinfeldt har väl aldrig varit vänster. Nåja! barnen får i sig Kokain via ADHAD Medeciner, om det hjälper någon är det kanske bra, men tydligen, forsätter man behandla barn med Kokain liknande preparat, samtidigt tycker jag man kan släppa cannabis fritt, som Läkemedel, mot Smärta och annat, och då ska vi veta att det är vuxna som vill ha mot smärta, Grönstärr och annat m.m. det ligger mycket Hyckleri i det här. ADHD Barn får “KOKAIN” Som läkemedel, den Vuxne får inte ens mildare drog av Cannabis för sin smärta, grönstarr med m.m Det är ren Hyckleri, jag tycker man skall få köpa för privat bruk också, precis som Alkoholen. och det lär väl komma, när Staten, ser att man kantjäna pengar på cannabis, så kommer de ta efter andra länder, hoppas det, då skall jag prova och röka, och se om det har medicinsk effekt på mig, och andra kan bli av med hemsk verk och annat. KINA HAR JU HAFT LÄKEMEDLET SEN URMINNES.

 • vad gäller Miljöpartiet bör kanske ordet miljö få en gemensam definition för politiskt sammanhang.
  Nu verkar M:et stå för morfologi. Ett fjuttparti som kan lotsa fram nya grundlagar.

 • Vi kanske ska starta en folkrörelse?
  Som startar i alla städer och drivs för “allas bästa” =)

 • Vi som drabbats på olika sätt av samhällets svek och alla som bryr sig, borde alla samlas och kräva förändringar inför alla dessa grymheter som sker och kräva av våra politiker att ta upp frågan om säker vård för alla och alla andra saker vi vill förändra som rättssäkerhet mm.
  Det finns alldeles för många problem i dagens samhälle för att endast de som drabbats av dessa räcker till för att få sin röst hörd. Att sitta hemma och bara skriva och tycka räcker inte om vi ska få till en förändring. Ut och protestera tillsammans.
  Eftersom det finns så många olika problem som enskilda drabbas av och lider i, kan vi aldrig förändra samhällets system om vi inte går samman och kräver våra rättigheter och ett ansvar från de som godtyckligt skadar oss och förnekar oss våra rättigheter på olika sätt.
  Det handlar om att stå upp för varandra och inte välja att blunda bara för att det inte gäller en själv just angående detta.
  Var finns alla alternativa grupper som vill påverka?
  Hur kan vi mobilisera ett värdigt motstånd för att få våra skattepengar att arbeta för allas vårt bästa?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *