Medierna ignorerar dödsfall orsakade av vaccin

publicerad 29 april 2015
- av NewsVoice

Linda Karlström om HPV-vaccinSaldot efter Sveriges Radios insats i programmet Medierna lördagen den 18 april 2015 gav Linda Karlström två av tre rätt. Medierna prickade in både det första och andra alternativet som Linda Karlström hade serverat dem i en tidigare artikel

“Ni hade inte behövt vara så blygsamma Medierna, ni hade fått ta det tredje alternativet också”.

Text: Linda Karlström   Bild: Faksimil från nyhetssändning i NDTV 2010

När jag lyssnade på programmet blev jag först mållös. Hur kan en public service-kanal vara så fylld av människoförakt? Hur kan Sveriges Radio så ogenerat blotta sin totala okunskap? Sedan insåg jag snabbt att detta nonchalanta och kränkande förhållningssätt till både medmänniskor och vetenskapliga fakta motsvaras av föreningen VoF.

Läs mer

Tredje statsmakten Media AB är ett produktionsbolag med inriktning på samhällsjournalistik. Bakom bolaget står grundarna Martin Wicklin, Petter Ljunggren och Lars Truedson (VD). Företaget producerar programmet Medierna i P1 och Söndagsintervjun, på uppdrag av Sveriges radio.


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Men?

  Jo det är en sak att ha kunskap, makt och säkerhet. Det saknar de flesta patienter. I ljuset av att Ola Gäfvert ser ut att förlora sin legitimation pga av år av missförhållanden. Ställer sig de flesta frågan hur har Patientföreningen och andra kontrollinstanser hanterat vad som under många år borde vara flera anmälningar mot denne marodör? De verkar anse att ingen patient har rätt åtminstone måste statistiken visa att de flesta trots all hade fel och vårdmaskinen fick tröska på och skörda det den ville.

  Givetvis böja sig patientföreningen för de mest bemedlade. Annars uppstå snart collateral damage.

  Själv berättade jag om hur Socialstyrelsens högsta chef sagt till mig “att det finns massor med anmälningar mot det behandlingshemmet”. Det var alltså behandlingshemmet vars verksamhet var en skandal och att under kort tid bli åsyna vittne till hur man behandlade sjuka var inte bara det en mardröm. Att de sedan i socialens journaler brännmärkt mig med grova anklagelser, för att kunna tvångsutskriva, sopa bort ett relevant vittne, var bara toppen på ett isberg. Socialen själv var inte bättre, som slarvade bort viktiga journaler? Patientföreningens ordförande svarade 20 år senare att “det kunde chefen på socialstyrelsen aldrig sagt”. Han hade tystnadsplikt. Ja det låter ju som statshemligheterna om krigsförbrytelser och annat.

  Visst är det ologiskt med en hög anmälningar mot ett behandlingshem men tydligen inte omöjligt. Trots länets högsta löner ville ingen jobba där. Varför kontakta patientföreningen nu? Jo både gamla och nya anklagelser torna på nytt upp sig. Det kollegiala stödet bland akademiker emellan är lika massivt som ddr’s murar. Där innanför råder helt andra lagar. De skandaler som trots allt tittar fram genom den svarta asfalten är inte minimala som de borde, utan av ett helt annat slag. Systemfelets mycel .

  Jag kan inte annat än imponeras av dina kunskaper men har svårt att förstå kritiken.

 • Ja. Men vi och många med oss dansar inte efter makthavarnas pipa. Fastän vi är en liten minoritet så är vi åtskilliga som tänker självständigt och som följer vår välgrundade övertygelse i våra dagliga liv. Frid vare med dig.

 • Här fortgår kvacksalveriets filosofi av statsepidemolog Tegnell http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/masslingsvaccin-skyddar-aven-mot-andra-sjukdomar

  Att ett immunförsvar kan behöva regenereras och underhållas särskilt efter sjukdom upplyser inte statsepidemolog Tegnell om alls, utan sjunger vaccinindustrins lov och stampar takten med fötterna. Hälsoprofitörerna överträffar varandra och med staten som garant för okunnigheten, omedvetenheten och aningslösheten är villfarelsen total.

 • Spito
  “108 personer i förhållande till flera miljarder vaccinerade är ingenting” Din jämförelse håller inte. Det är som att jämföra de som dör i bilolyckor i Sverige med alla som åker bil i världen. Då kan man påstå att 350 personer i förhållande till flera miljarder bilåkare är en mycket liten andel. Men vem är intresserad av dylika jämförelser? Ingen alls!!
  För att du ska kunna få till en vettig jämförelse så måste du känna till specifikt vilket vaccin vart och ett av dödsoffren blev vaccinerade med. Eftersom tillverkarna förändrar vaccinerna över tid och ofta ändrar sammansättningen i en given typ av vacciner beroende på landet där vaccinerna ska användas så måste du även känna till NÄR och VAR de 108 personerna vaccinerades och hur många andra som blev vaccinerade med det vaccinet vid den tiden och i det landet.
  Man räknar med att bara 10-15% av allvarliga vaccinskador rapporteras och ingår i statistiken. 85-90% rapporteras inte och kommer inte med i statistiken.
  Ifall du tar med alla dessa faktorer så kommer du garanterat få ett helt annat resultat än 108 av “flera miljarder”.

 • Jag förstår ditt resonemang Spito.
  Dödsfall är väl den lindrigaste biverkningen. Många påvisade bieffekter påverkar menligt
  livskvaliten för många. Du talar om miljarder vaccinerade en stor del i utvecklingsländerna där datainsamling o därmed statistiken blir bristfällig.
  Men visst borde vi kunna enas om att de ämnen som ingår i vaccinerna knappast kan anses hälsbringande. Flera av komponenterna har dokumenterat negativa effekter
  på vuxnas nervsystem och metabolism.
  Hur dessa ämnen påverkar spädbarn och deras framtid kräver knappast någon medicinsk forskarbakgrund.
  Berätta gärna var du ser luckor i resonemanget som förs av vaccinkritiska röster.
  Berätta också om du känner till bevis för vaccinationers effekter som inte faller inom ramen för det som din länk avhandlar.

 • Fast massor av människor i alla möjliga åldrar dör hela tiden under svårförklarliga omständigheter. Det är inte så att människor inte dog av mystiska omständigheter innan det fanns vaccin. Man kan inte bara titta på det som hände innan och tro att man därmed har fått en förklaring, tidssamband är inte samma sak som orsakssamband. Med tanke på att det är miljardtals med människor som vaccineras är det inte konstigt att det slumpar sig så att några råkar dö av något annat strax efter att de vaccineras. 108 personer i förhållande till flera miljarder vaccinerade är ingenting.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Argumentationsfel#Orsak.2Ftidssamband

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *