Mikrosvamp ger cancer och det är känt sedan länge – “Know The Cause”

publicerad 23 april 2015
- av NewsVoice

Doug KaufmannDoug Kaufmann sammanfattar i TV-showen “Know The Cause” hur forskare genom tiderna uppmärksammat att cancer kan vara svamp. Kaufmann är redaktör för nio böcker om cancer och han skriver om hur en cancertumör kan svältas ut med diet.

Knowthecause.com

Bild: Amazon


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Vill påminna här om Royal Raymond Rife och hans forskning. I sina mikroskop kunde han se i filtrat från tumörer små rödfärgade virus. Med förändring av pH och/eller pålagd spänning så förändrades formen på dessa virus och bildade allsköns mikrober & svampar (dvs pleomorfism). Det intressanta är att han fann dessa små röda virus även i filtrat från griskött, kyckling och orkidéer. Gemensam nämnare torde då vara mykorrhiza/mycel — både grisar och kycklingar pickar/bökar i jorden och får i sig detta och orkidéer beror på mykorhizzan för överlevnad. Så det finns en idé att kanske undvika kyckling & fläsk och minimera intaget av orkidée … 😉

 • @Erik – jag skrev 50Hz och det är inte skalärvågorna, utan en ren induktion på 50Hz.
  Sätt fingret på en oscilloscop-prob så ser du direkt vad det handlar om. Biomassa, för att vara analytisk, är känslig för resonanser. Molekylstorlekar och cellstorlekar har resonansfrekvenser i multiplar från låga till höga värden. Vid resonans mångdubblas signalstyrkan i just den vävnadsdelen. Därav skadorna.

  Just nu söker jag någon som kan värmereceptorernas kemi ingående för att kunna bygga en sensor som känner av närvaron av healingenergi. Vet någon?

 • Erik! Om du ska tillverka kolloidalt silver, gå med en facebook-grupp som heter “Kolloidalt silver -Egen tillverkning”. Där kommer du att lära dig mycket.
  Att du har fått gropar i ditt silver efter första gången låter konstigt

 • Hej alla! När jag skulle producera silvervatten en andra gång blev resultatet pissgult – och så skall det inte vara. Till historien är att jag inte rengjorde stavarna efter sista produktionen. Fick stavarna inte riktigt rena innan innan. Lade därefter stavarna på en bedd aluminiumfolie och hällde på bakpulver samt kokhet vatten (gammal metod för att rengöra silver) men beläggningarna är klar – liksom fördjupningar? Hur får jag Silverstavarna absolut rena igen?
  Tacksam för svar.
  Vänligen
  Erik

 • Okej Erik tack så mycket för svaret, jag kan ju ändå tillägga att jag älskar svamp men försöker att hålla mig till kantareller som växer i skogen. Istället för champinjoner som odlas på konstlad sätt.
  Flugsvamp har jag hört att det kan man äta bara man tillagar det på rätt sätt, men då ska man veta vad det rätta sättet är.
  Vet att även giftiga växter,örter är medicin men då ska man även veta hur de ska prepareras.

 • Grace Hansson. Det tvivlar jag på. Vi måste skilja på svampar och mikrosvampar här.
  Såg en dokumentär på svt för några år sedan. Reportaget kom ifrån en gudsförgäten del, långt in i det mest avlägsna delarna av nordöstra Sibirien. Där porträtterades en gammal krutgumma som plockade och konserverade röd flugsvamp. Hon lät dem stå i flaskor (två år) med någon vätska sedan drack hon av innehållet. Hon menade att drycken hämmande bland annat bröstcancer och många kom till henne för behandling. Hon hade ärvt receptet ifrån sin mor. Bör knappast tillägga att hon var mycket gammal rörlig och pigg. Tydligen så bröts de hallucinogena toxinerna ner.

  Angående silvervattnet. Min halsfluss med feber försvann i vart fall (efter 24 timmar) av mitt kolloidala silvervatten. Kunde ju ha försvunnit i vart fall. Övriga symtom på min konsumtion var följande: blev lite, lite lummig – alltså avslappnad från början sedan försvann det. Sov mycket bättre och längre samt fick en markant ökad aptit. Min fru rapporterade exakt samma symtom. Reagerade också mer emotionellt på min omgivning – vad jag såg på t ex tv. Känner mig något mindre tungsint dessutom… Intressant detta. Min produktion var rätt blygsam och jag hade inte någon PPM-mätare så jag känner inte koncentrationen av silverjoner. Men en sådan kan enkelt införskaffas för en hemhundring.

 • Nu är det dags igen för bedragarna i (Barn)Cancerfonden att lura svenskarna på ännu mera pengar, till stöd för cancer”forskningen”. Och till hjälp har de den bla sk folkkäre Lasse Åberg. Alla som ställer upp på detta bedrägeri är inget annat än KRÄK!
  De sk cancerforskarna är inga idioter, för så länge de inte har hittat cancerns “gåta” så sitter de säkert på sin gren.
  http://www.sydsvenskan.se/kultur–nojen/barncancerfonden-gor-humorgala-i-tv/
  Antalet cancerfall ökar för varje år.
  “-There will never be a cure for cancer.
  -Don´t tell our sponsors.”
  http://www.phdcomics.com/comics/archive.php?comicid=1162

 • Kolla på en föreläsning där Dr Enby presenterar sin forskning istället. Googla “dr enby Höllviken” så kommer videon

 • Hej undrar över en sak.
  Min mamma åt aldrig svamp då menar jag champinjoner, kantarell osv.
  Hon sa att de kan ge cancer, är det någon här som vet något om detta?
  Har läst att de som har candida inte heller ska äta svamp, hör det ihop på något sätt.
  Skulle vilja veta, då jag lyssnade på Engby via youtube video där han lät en botaniker se vad som liknade en svamp spor(tror jag att det var) men som egentligen var ett resultat från ett blodprov.

 • zecharia Du sparka nog in öppna dörrar här. Jag är LCHF:are sedan två år (noll socker) ty allt växter sig abnormt stort med kolhydrater. Även cancer. Äter mycket kött, odlar mina egna grönsaker (hydro) har egen höns samt får största delen av energin från våra solceller. Komposterar allt köksavfall – även latrinavfallet samt vattnar trädgården med guldvatten

  Delar alltså dina åsikter, eller insikter, i det mesta med den skillnaden att kött inte är farlig att äta mycket av – de har vi gjort det senaste 10 000 åren. Skillnaden mellan kunskap och politiken manifesterar sig i hur tillåtet det är problematisera en fråga – får man inte problematisera kommer man inte heller att lära sig något nytt.

 • Mångas förvåning förvånar. Mina närmare 40 års efterforskningar visar: – elektromagnetisk strålning kan komma i resonans med olika molekyler och celler i kroppen vilket har visat sig vara direkt ohälsosamt. Nätspänning (den i väggen) går på 50Hz och kan tyckas ofarlig. Dock, det “råkar” sammanfalla med nervernas signalhastighet och blir därför ytterligare en störfaktor, – socker dvs betsocker (som i vitt socker) utgör grogrund för allehanda parasiter som är skadliga för kroppen (försökt hitta någon industriell mat som inte innehåller socker eller något av dess derivat) – mobilsystemet åstadkommer skada genom resonans på cellnivå.
  En Zapper kan rensa kroppen från mängder av skadliga parasiter liksom att stoppa upp cancer (bevisat på SöS 2005).
  Så – vegetariskt och ren mat utan halv- eller helfabrikat. mat odlad utan NPK-gödsel på fullgoda jordar. Där ha ni receptet.
  Gack åstad och gör. Eller behåll er dåliga hälsa.
  Problematisera eller må bra? En Shakespear-fråga…

 • -> luleluspen Finns det någon traditionell cancerbehandling som enbart dödar cancerceller? Om inte, så med din test – om massiv celldöd som orsak till cancer – så borde traditionell cancerbehandling i så fall öka cancern? Sedan är cancer inte en sjukdom utan ca 200 olika sjukdomar. Anders Sultan, en auktoritet på kolloidalt silver anser att cancerceller återgår till stamceller vid behandling. Med lite humor så skulle man då kunna ha surfplattan i ena handen och ett glas med kolloidalt silver i den andra 🙂

 • Tack för föreläsningen luleluspen! Nu har jag ett hum om detta också. Vill bara linförlika att du:”tror att strålning,alfa, beta eller gamma dödar celler.” Det ger gör dig mer trovärdig än om du skrev att du visste. Och Siv Wernborg fantastiskt detta. Stort grattis!

  Man ska inte undervärdera trons kraft. Inom det naturvetenskapliga forskningsidealet är betoningen total på metod, mätning samt beskrivning (från upptäckt till presentation). Alltså om jag tar NNs forskares avhandling och följer dennes metod (allt från insamling av data, bearbetning, mätning, testning osv) så skall jag få exakt samma resultat vid experimenten och då resultaten s.a.s vetenskapliga – där av behovet av en kontrollgrupp. Allt annat förkastas av detta synsätt. Detta har lätt till stora framsteg i mänsklighetens stäva efter att nå ökad kunskap. Problemet är att man inte alls lägger betoningen på placebo- och noceboeffekter.

  Blir patienter bättre eller till och med bra (frisk?) av rena sockerpiller, så har man ju bevisligen upptäckt kroppens egen förmåga till självläkning. Med med naturvetenskaplig forskningsideal kan man inte upprepa experimentet med samma resultat och av den orsaken förkastar samma synsätt placeboeffektens betydelse som varande ovetenskaplig – ty den faller ut olika på olika människor.

  Sedan kan man problematisera detta med kontrollgrupper, då det ligger en vetenskaplig motsägelse i begreppet. Ty en kontrollgrupp är en slumpvis hopsamlad människogrupp. Just av den orsaken så är varje kontrollgrupp unik – det ingår ju helt unika och helt olika människor i varje kontrollgrupp. Gör man om ett experiment, med med en annan kontrollgrupp,får man ju också olika svar från de olika grupperna. I och med detta faller det naturvetenskapliga forskningsidealet på sin egen tes. Säg att jag ska testa Volvos nya bil i olika avseenden. Som kontrollgrupp har jag helt random grupp av olika begagnade bilar (från hela världen) av olika märken – körd av olika förare (vissa aggressiva andra lugnare) samt att bilarna är olika väl omhändertagna och reparerade. Då blir ju varje ny test mot varje ny kontrollgrupp helt olik – därför ovetenskapliga enligt det naturvetenskapliga forskningsidealet. Människor är ju mycket mer individuella än bilar!

  Sist en inte minst vad gäller statistiken om dödsfall av cancer, så redogörs inte skillnaden mellan hur många patienten som dör av behandlingen (läs radioaktivitet strålning, cytostatika och kirurgiska ingrepp) och cancer i sig. Man har alltså ingen kontrollgrupp. Tar man upp detta med läkare säger det att patienterna skulle dött i vart fall. Genom det påstående bekräftar man att det är behandlingen som är dödsorsak. Med den logiken kan man ju föreslå vilken behandling som helst – vi ska ju alla dö!

 • Jag har inte gått i mainstream-fåran, är en av dr Enbys f.d. cancerpatienter,
  läs krönikan i 2000-Talets Vetenskap Nr 1/2007 http://www.2000tv.se.
  Min allvarliga cancersjukdom debuterade 2001 och jag lever alltjämt efter att ha behandlats i enlighet med hans sjukdomsbegrepp.

  Jag vägrade att gå med på strålbehandling på Sahlgrenska. Varför utsätta sig för strålbehandling och/eller cytostatika om det inte är nödvändigt? Sverige är ett förmyndarland och ligger långt efter till exempel Tyskland, där man själv kan välja terapiform. Det gäller att
  övervinna den konservatism som präglar den svenska läkarakademin!

  När Erik Enby ville publicera sina forskningsresultat accepterades inte hans artiklar av de etablerade vetenskapliga tidskrifterna. Hans läkarkolleger vägrade att titta i hans mikroskop
  när han ville presentera sin teori och sina rön om cancerns väsen, varför han
  publicerade sin forskning på http://www.enby.se.

  Dr Enbys forskning har i motsats till här i Sverige väckt stort intresse utomlands.

  Det hjälper inte att satsa ytterligare miljarder på sjukvården när det är behandlingsmetoderna det är fel på.

  Siv Wernborg
  (cancerpatient 2001-2004)

 • Erik undrar varför strålning ger upphov till cancer. Jag tror att strålning,alfa, beta eller gamma dödar celler. Vid höga doser blir celldöden stor. Kroppens förmåga att göra sig av med döda celler är begränsad. Döda celler i stor mängd hindrar blodet att komma fram i de smalaste (kapillärkärlen) kärlen och därmed uppstår syrebrist. Celler som drabbas av syrebrist dör inte utan fortlever med hjälp av syrefri andning. Dessa celler kallas cancerceller. De röda blodcellerna som transporterar syre kan hindras att komma fram av andra orsaker. Vid förändrat pH i kroppsvätskorna åt det sura hållet sker en tillväxt av mikrober i blodet. Dessa mikrober kommer förr eller senare att hindra de röda blodcellerna att komma fram för att leverera det livsviktiga syret. Alltså: syrebrist med åtföljande anaerob cellandning som per definition är cancerceller.
  Att människor blir försurade beror enligt Hippokrates på två orsaker: Kosten och regimen.

 • hellertz

  Jag har sett videon om ERIK ENBY: “Cancer är svamp”. Det Erik tar upp, hur han blivit bemöt, följer ett rätt typiskt mönster som känns igen när stora ekonomiska intressen blir hotade (LCHF-debatten är ett tydligt ex …) men ansvaret ligger lika mycket hos alla och en var. Människan är svag. De flesta av oss väljer att gå i mainstream fåran – för då gör man väl rätt? Eller? Detta utan att reflektera över att mainstream ständigt är under påverkan. Gör alla så här är det väl rätt? De flesta av oss orkar inte ta ställning eller bära på tvivel eller på annat sätt vara i ett osäkert tillstånd, utan längtar efter en föräldragestalt som är allvetande.

  Att bli vuxen är väl att ta ställning efter inhämtande av fakta – taget från olika källor – och låta dessa rinna genom logikens samt sannolikhetens filter? Själv låtar jag intuitionens signaler till syvenne och sist fälla avgörandet. Min intuition har sällan svikit mig. Man kan läsa hur mycket forskning man vill. Det finns ju ingen garanti för att slutresultatet inte är manipulerat. Antingen tror man och då behövs inga bevis och för dem som tror räcker inga motbevis i världen. Men i någon mening tror jag mer på ERIK ENBY än en kemistyrd läkemedelshandel annars hade jag väl aldrig startat min produktion och konsumtion av silvervatten.

 • Jag blev och nyfiken på kolloidalt silver och beställde absolut rent silver hos den italenska firman pulsar samt satte mig in tillverkningsprocessen och igår hade jag en halvliter färdigproducerad kolloidalt silver. Har testat detta nu. Har en förkylning och vi får väl se om det hjälper.

 • Om nu cancer orsakas av svamp, var kommer då strålningen från mobiler och mikrovågsugnar in i bilden; som också påstås ge cancer. Vill bara veta.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *