Missa inte vaccindebatten med Linda Karlström, dr Ann-Charlotte Stewart och Anders Tegnell på SVT Debatt 9 april 2015

publicerad 8 april 2015
- av NewsVoice
Vaccinspruta - Foto: Andres Rueda, Public domain, Flickr.com

SVT 1 sänder en vaccindebatt på torsdag kväll den 9 april 2015 klockan 22:00. Linda Karlström från Vaccin.me är inbjuden samt även vaccinkritikern dr Ann-Charlotte Stewart. Motpart blir statsepidemiolog Anders Tegnell från Folkhälsomyndigheten och en person till som SVT inte namnger.

Text: Linda Karlström | Bild: Faksimil från det finlandssvenska programmet "Obs debatt"

I publiken kommer det att finnas flera ”publikröster” från bägge sidor. Debatten får inte lång sändningstid, på sin höjd 20 minuter.

Hittills har vacciner varit en icke-fråga, ett ämne som inte diskuterats i mainstream därför att saken inte får ifrågasättas. Vi måste ändra på det!

Frågan måste upp på dagordningen, det är första steget till att medvetandegöra om att människor faktiskt har ett val. Vaccination är något frivilligt och det är en riskfylld procedur, utan säkerställd effekt. Där har ni det viktigaste och om dessa fakta framkommer till den halva miljonen tittare som programmet brukar ha, så är vi en bit på väg.

Text: Linda Karlström