Missa inte vaccindebatten med Linda Karlström, dr Ann-Charlotte Stewart och Anders Tegnell på SVT Debatt 9 april 2015

8
329

SVT 1 sänder en vaccindebatt på torsdag kväll den 9 april 2015 klockan 22:00. Linda Karlström från Vaccin.me är inbjuden samt även vaccinkritikern dr Ann-Charlotte Stewart. Motpart blir statsepidemiolog Anders Tegnell från Folkhälsomyndigheten och en person till som SVT inte namnger.

Text: Linda Karlström | Bild: Faksimil från det finlandssvenska programmet ”Obs debatt”

I publiken kommer det att finnas flera ”publikröster” från bägge sidor. Debatten får inte lång sändningstid, på sin höjd 20 minuter.

Hittills har vacciner varit en icke-fråga, ett ämne som inte diskuterats i mainstream därför att saken inte får ifrågasättas. Vi måste ändra på det!

Frågan måste upp på dagordningen, det är första steget till att medvetandegöra om att människor faktiskt har ett val. Vaccination är något frivilligt och det är en riskfylld procedur, utan säkerställd effekt. Där har ni det viktigaste och om dessa fakta framkommer till den halva miljonen tittare som programmet brukar ha, så är vi en bit på väg.

Text: Linda Karlström

  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

8 KOMMENTARER

  1. Spännande. Jag tittar nästan aldrig på TV, men på torsdag kommer jag bänka mig framför TV:n med eld i kaminen och tända ljus.

  2. Jag kommer titta med stor spänning och samtidigt va lite nervös! Måtte de bete sig schysst nu och låta er komma till tals så att andra kan få en chans att få ta del av er fantastiska kunskap kring detta ämne! <3

  3. Tyvärr så hamnar oftast motståndarsidan i minoritet. Och de vaccintroende sjukhuspersonal, byråkrater, forskare och läkemedelsrepresentater hamnar i mojoritet och skall har ordet så mycket som möjligt och gapar på motståndarna så de inte hörs. Tyvärr detta är public service av idag och det skall inte informeras nej det är ”underhållning”. Men visst kommer motståndet att höras. Hoppas att vaccinsajten vaccin.me kommer på tal och boken ”vacciner risker & skador”!!! Heja Linda! och Örebroaren Ann-Charlotte!!

  4. Linda var fantastisk. Hur ofta lyckas någon i underläge nå igenom i ett debattprogram som hon gjorde? Märks att hon är påläst och kan sin sak. Var snabb med att få in viktiga detaljer och gav ett seriöst intryck.

  5. Högsta betyg till Linda och Ann Charlotte. Roligt även att Tegnell inte vill ha massvaccination samt att båda motsatsparter är öppna för dialog.

  6. Det var en av de bäst debatterna på svensk tv jag nånsin sett. Linda och A-C, ni var superbra. För en gångs skull fanns det NYANSERING, något jag efterfrågat så länge. Jag är säker på att detta bidrog på allvar till att fler kommer att ifrågasätta och kanske våga bli selektiva i fråga om vaccinering. Det behöver ju inte vara allt eller inget.

    T.o.m SVT skötte sig någorlunda för en gångs skull.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här