Annons: Peter Fenwick håller föredrag om nära döden-upplevelser den 20 april 2015

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 14 april 2015
- NewsVoice redaktion
Peter Fenwick

Peter Fenwick är internationellt känd expert på forskningen kring nära-döden-upplevelser (near death experiences). Han besöker Stockholm måndagen den 20 april för att hålla föredrag. Dagen innan är han med på en vetenskapsfestival som Göteborgs Universitet ordnar på temat ”life and death”.

Om du har en rädsla inför döden rekommenderas att du är med på dr Fenwicks föredrag, skriver Sällskapet för Parapsykologisk Forskning.

“Att inte vilja dö kan vara en fruktansvärd upplevelse. Mer utbildning om hur dödsprocessen går till skulle kunna minska ångesten för patienterna, säger Peter Fenwick som i sin forskning sett hur oron lättar om de vågar prata med personalen om alla möjliga existentiella funderingar kring döden och döendet. Möts de däremot av brist på förståelse för sina eventuella ”uppenbarelser från en icke-synlig värld” får de svårt att ta upp frågorna över huvud taget”, sa Fenwick i en intervju i SvD, 2011.

Datum: måndagen den 20 april 2015, kl 19.00
Pris: 150 kr och 100 kr för medlemmar
Lokal: Sal 1, Valhallavägen 148, Stockholm, 1 tr upp (Östermalms föreningsråd)
Kaffe finns att köpa i pausen

John Björkhems Minnesfond stödjer arrangemanget


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • NDU vid 5 års ålder(drunkningstillbud). Gav mersmak om fortsättningen. Skall bli skönt när jag är helt klar här dvs, när jag bevittnat den stora förändringen. 2 sekunder till och jag hade inte skrivit detta. Räddad av en okänd man som “råkade befinna sig” på exakt rätt plats vid exakt rätt sekund. Som hittade en gren som var precis så lång som behövdes för att kunna få upp mig.
  Änglavakt? Vad annars…
  Varför är ni så rädda för den fysiska döden? tror ni ert medvetande släcks ut? Det är en fysikalisk omöjlighet. Min erfarenhet som senare i livet innebar att utforska just detta visade på att själen och personligheten överlever kroppen. Ni har inget att frukta utom att era egna dumheter i det här livet kommer tillbaka som en smäll i ansiktet. En del kallar det för karma, andra för lagen om orsak och verkan. Det är så personligheten växer, genom smärta.

 • NDU vid 5 års ålder(drunkningstillbud). Gav mersmak om fortsättningen. Skall bli skönt när jag är helt klar här dvs, när jag bevittnat den stora förändringen. 2 sekunder till och jag hade inte skrivit detta. Räddad av en okänd man som “råkade befinna sig” på exakt rätt plats vid exakt rätt sekund. Som hittade en gren som var precis så lång som behövdes för att kunna få upp mig.
  Änglavakt? Vad annars…
  Varför är ni så rädda för den fysiska döden? tror ni ert medvetande släcks ut? Det är en fysikalisk omöjlighet. Min erfarenhet som senare i livet innebar att utforska just detta visade på att själen och personligheten överlever kroppen. Ni har inget att frukta utom att era egna dumheter i det här livet kommer tillbaka som en smäll i ansiktet. En del kallar det för karma, andra för lagen om orsak och verkan. Det är så personligheten växer, genom smärta.

 • Två släktingar har haft varsin underbar NDU. Den ena skickades tillbaka till livet lagom länge så han kunde ta farväl av sin fru. Han hade ödmjukt tackat ja på en fråga om han ville återvända. Den andra bad att få stanna i ljuset men skickades tillbaka och lever än idag, 30 år senare. Han längtar tillbaka till det kärleksfulla ljuset.
  – Att dö är som att lämna ett skal efter sig, säger han och känner därför ingen oro eller rädsla när den dagen kommer ånyo.

  Upplevelser av NDU är universella och rapporteras från olika kulturer världen över.

 • Två släktingar har haft varsin underbar NDU. Den ena skickades tillbaka till livet lagom länge så han kunde ta farväl av sin fru. Han hade ödmjukt tackat ja på en fråga om han ville återvända. Den andra bad att få stanna i ljuset men skickades tillbaka och lever än idag, 30 år senare. Han längtar tillbaka till det kärleksfulla ljuset.
  – Att dö är som att lämna ett skal efter sig, säger han och känner därför ingen oro eller rädsla när den dagen kommer ånyo.

  Upplevelser av NDU är universella och rapporteras från olika kulturer världen över.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *