Sisu Meltdown – En film om kärnkraftutbyggnaden i Finland – Leon Berthas

2

NewsVoice har följt inspelningen av ”Sisu Meltdown” om riskerna med kärnkraft nära Sveriges gräns. Filmen som är gjord av en ung filmare som heter Leon Berthas (19) ställer frågan om Fukushima-katastrofen kan hända i Finland eller till och med i Sverige.

Etablissemanget berör inte denna fråga och just därför är den så laddad. Många tror att nordisk kärnkraft är säkrast i världen. Är den? NewsVoice har börjat att publicera en lång artikelserie – “Fukushima Untold Stories – av Toru Bové  från Japan och han menar att svenska kärnkraftverk är mindre säkra än de i Japan.

I filmen “Sisu Meltdown” konstaterar Leon Berthas att Tyskland beslöt sig för att börja avveckla sin kärnkraft pga kärnkraftkatastrofen i Japan. I Sverige gör man ingenting och i Finland vill man till och med bygga ett nytt kärnkraftverk i Pyhäjoki, bara 15 mil från svenska gränsen.

“Sisu Meltdown” – en dokumentärfilm av Leon Berthas

Läs mer om inspelningen och resan: Intro | Dag 1 | Dag 2-3 | Dag 4 | Dag 5 | Dag 6

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

2 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Marta Mikander
Marta Mikander
Gäst
5 maj 2015 kl 22:07

Lästips:

http://svenska.yle.fi/artikel/2013/12/27/lovisaettan-stoppades-natten-till-fredag?ref=ydd-related-content

2015
Företagare: Rösta mot Fennovoima med plånboken

Nykarleby måste hänga med i Fennovoima länge än

Borgå är fortfarande för Fennovoima
2014
Fennovoima får tvångsinlösa mark

Kommuner delas om Fennovoima

Bo
Bo
Gäst
22 april 2015 kl 22:58

Kärnkraft. Det är blaha blaha det…

LENR kommer istället. Kärnkraften kommer snart att monteras ner. LENR kan också användas till att transmutera kärnavfall till grundämnen som inte är radioaktiva och på köpet får vi energi ur den processen.

Finns redan patent på detta som Mitsubishi har.

http://coldfusionnow.org/mitsubishi-cold-fusion-lenr-patent-granted-transmutes-nuclear-waste/

Dô itashimashite 🙂