Skatteverket replikerar VoF om friskvård – VoF vill sannolikt bara ha 30-talsgymnastik godkänd

5

Föreningen VoF angrep ”felaktig” friskvård i debattartrikeln ”Pseudovetenskap ska inte accepteras som friskvård” den 5:e april på DN Debatt. Nu har Skatteverket replikerat. 

Gunilla Hedwall som är rättschef på Skatteverket kontrar mot debattörerna från föreningen Vetenskap och Folkbildning (VoF) med att Skatteverket inte beslutar om vilka personalvårdsförmåner som ska vara skattefria eftersom lagen inte ger utrymme för verket att ställa krav på effekter hos aktiviteterna.

Hedwall lägger dock in en brasklapp. Hon skriver:

Skatteverket skulle gärna se att reglerna reformerades och att det blir tydligare så att det framgår vad som ska anses vara skattefri personalvårdsförmån.

Frågan är vad som ska anses vara tillåtna friskvårdsformer. Om VoF får bestämma blir nog bara kvar fader Lings “militära” gymnastik.

Text: NewsVoice

Relaterat

DN Debatt: ”Skatteverket följer dagens regler för friskvård”

NewsVoice: VoF angriper ”felaktig” friskvård – DN Debatt kollade inte upp Larhammars jäviga bolagsengagemang

VoF på DN Debatt: ”Pseudovetenskap ska inte accepteras som friskvård”

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

5 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Erik
Erik
Gäst
24 april 2015 kl 08:51

Ha ha ha … Är denna video på allvar? Snacka om att slita ut knän och korsrygg för att inte tala om nacken 🙂 Snubben måste tvunget skaffa klippkort hos kiropraktor ett år efter detta. Han göra alla misstag man inte skall göra. He he he …

Om nu Vetenskap och Folkbildning är en fackförening för storindustrins främsta intresse – nämligen att tjäna pengar och i andra hand spara pengar missar samma förening att arbetsgivaren är skyldiga att stå för de anställdas 14 första sjukdagar. Den kostnaden försvinner ju när personalen är frisk. Därför motverkar föreningen uppdragsgivarens eget intresse – för inte blir man väl sjukare av friskvård? kanske föreningen inte tänkte så långt?

harrypersson
harrypersson
Gäst
20 april 2015 kl 23:13

VoF är emot all användning av skattepengar, om det inte går till läkemedelsindustrin.

ruben
ruben
Gäst
18 april 2015 kl 23:37

Det var en skämtsam och ironisk tanke. Vad har vi för objektiva instrument, som kan mäta en sån test t.ex. Tänk om man läser tidningen på fikapausen på jobbet och blir helt euforisk av det man läser. Det kunde då tänkas bli en personalförmån, för man blev så lycklig den dan? He he, spånar bara i dårskapen.

ruben
ruben
Gäst
18 april 2015 kl 22:32

Just det, sedan bör det bevisas i randomiserade dubbelblindtester vad som är skattefri personalvårdsförmån, enligt vår underbara världsordning.

Danne
Gäst
18 april 2015 kl 21:56

Hihi, den där videon var ju ganska kul. Lings nack-övning verkar iofs litet farlig då den är allt för tvär och aggressiv. Man ska vara försiktig med nacke och kringliggande muskler i ryggen, annars kan man bli väldigt stel. Mjuka rörelser med andra ord.