USA:s regering vill investera mer i mediakrigföring – Betraktar Rysslands information som “vapeniserad”

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 16 april 2015
- Torbjörn Sassersson

USA vill militärisera media. RT.com skriver om hur amerikanska “House of Foreign Affairs Committee” anklagar Ryssland för “the weaponization of information” och att det nu ger USA anledning genom “Broadcasting Board of Governors” att öka investeringarna i “media warfare” dvs krigsföring via media och det ska ske över hela världen om BBG får som de vill.

Kommittéens ordförande Ed Royce satte nivån på diskussionen i onsdags genom att hävda att Rysslands “propagandamaskin” kör på med högsta växel och John Kerry har tidigare kallat RT.com för: “a propaganda bull horn” (se klipp nedan).

“Russia’s propaganda machine is in overdrive, working to subvert democratic stability and foment violence in Eastern Europe,” while the US broadcasting was in “disarray”, skriver RT.com

RT.com väljer att lyfta fram republikanen Dana Rohrabacher som menar att det inte alls är konstigt Ryssland försöker presentera sin version av världen och att Rysslands medier ger omvärlden en mer balanserad bild av vad som pågår. Professor Noam Chomsky säger att det är bara att öppna vilken amerikansk tidning som helst om propaganda ska studeras.

Alexey Yaroshevski från RT.com konstaterar att RT.com återigen befinner sig under “scaving attacks” i USA och NewsVoice har tidigare skrivit hur den brittiska myndigheten Ofcom undersöker om RT.com kan stoppas i England.

Läs även artikeln: “Sex västliga medieföretag styr nästan alla nyheter – Ryssland kontrar med RT.com och Sputnik News”

ArcanumSkolan 2024

Text: Torbjörn Sassersson

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • En del av weaponiseringen var väl mordet på journalisten och regimkritikern Oles Buzina i Ukraina häromdagen (och dessförinnan många andra ‘självmord’). Och ett annat exempel de fem miljoner dollar som den regimkritiska Gao Yu i kina har på en hongkongbank.
  Nu brassar västjournalister på för fullt om kina så mordet på Buzina kan försjunka i glömska.

 • USA och Englands monopol på historisk revisionism kanske har nått vägs ände?

  Problemet är nog kanske att msm media från väst har kunnat ljuga och hitta på vad som helst tidigare och idag funkar det helt enkelt inte längre. Vi ser igenom lögnerna. Även Hollywood filmer är fulla med propaganda och historisk revisionism, då speciellt krigs-skildringar.

  RT är inte unik i sin kritik riktad mot väst. Kanaler som “Tele SUR english” berättar varje dag om kampen mot USA och den tidigare kamp som skett mot imperialsmen. Dom som gästar/intervjuas i RT och tele SUR är ju dessutom väldigt ofta personer från väst som faktiskt är kritiska mot sin egna regimer.

  Min egen världsbild har från början formats av alla dom flyktingar som kommit till Sverige. Detta under mina unga år. Dom var mina skolkamrater och vänner. Alla dessa historier från bl.a. Chilenare och Iranier som kommit hit efter att ha flytt någon av USA:s statskupper och terror-kampanjer. Så jag behöver igentligen ingen RT eller Telesur för att veta hur dom opererar, det har jag själv fått beskrivet direkt från familjemedlemmar och ögonvittnen. Några av dessa var även offer för tortyr.

  Allt bör få komma ut i ljuset så att helande och rättvisa kan skipas! Eller hur? Jaaa!!

  Tele SUR English -> http://www.youtube.com/user/telesurenglish

 • Mycket bra analys. Följer själv både RT och västmedia. Jag skulle vilja påstå att RT:s journalistik är klart bättre än den snedvridna västmedian.
  Den svenska gammelmedian ska vi inte prata om, mer toppstyrd, hårt kontrollerad en denna får man leta efter. Skrämmande.

 • Det finns en gammal visdom, den som pekar med ett fingret på någon annan pekar med 3 finger på sig själv.
  Hittills har krigshetsen enbart utgått från usa och jelika. Det är en bra indikator vad som egentligen menas.
  Torbjörn du har alldeles rätt i din analys.

 • Mycket intressant att se hur RT.com lyckats slå hål på de västliga stormediernas hypnotiska kontroll över hela populationer. Nu är både USA:s och Englands regeringar rädda för att infohypnosen ska hävas. De försöker desperat stoppa RT.com i UK och USA vill öka den mediala krigföringen över hela världen. Det beror på att RT.com når snart lika många (eller fler) tittare som CNN och BBC sammantaget.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *