Anders Romelsjö: ISIS är en USA-produkt – fler belägg

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 26 maj 2015
- NewsVoice redaktion
Anders Romelsjö - Foto: Sthlm Universitet Press

Anders Romelsjö - Foto: Sthlm Universitet PressUSA och dess allierade stödjer militärt och ekonomiskt terroristorganisationer som al-Qaida, al-Nusra och IS i Mellanöstern. Samtidigt tar USA avstånd från dem i sin retorik. USA bedriver till och med ett bombkrig mot IS – visserligen svagt och halvhjärtat och med många civila offer. Idag på morgonen rapporterar Daily Mail att representanter för Ryssland och Storbritannien träffats och rapporterar att båda länderna vill bekämpa IS. Det skriver Anders Romelsjö i sin senaste debattartrikel på Jinge.se.

Text: Anders Romelsjö, prof. inom folkhälsovetenskap | Foto (th): Stockholms Universitet, pressbild.

I ett nyligen frisläppt sjusidigt dokument från Defense Intelligence Agency (DIA) i USA från augusti 2012 framgår att USA:s ledning redan då visste att den syriska oppositionen tagit en sekteristisk riktning och att salafister, muslimska brödraskapet och al-Qaida var de drivande krafterna bland rebellerna. Den USA-ledda koalitionen nu försöker se ut som om de kämpar ISIS medvetet hjälpte uppkomsten av den islamiska staten i syfte att isolera Assad och bekämpa växande iranskt inflytande. Detaljer finns i de tre dokument som nämns först bland alla referenser.

Dokumentet visar att framväxten av IS(IS) inte bara förutspåddes utan var en uttalad ambition att de stater (USA & Co) som sponsrar den sekteristiska syriska oppositionen i syfte att störta Assad och hålla tillbaka Iran. Trots att framväxten av IS bedömdes få ödesdigra konsekvenser för Irak ökade stödet från den krigiska USA-koalitionen till den syriska oppositionen, vilket antingen var uppsåt, eller en godkänd biprodukt av politiska beslut.

Påminner om att Mosuls märkliga fall i juni 2014. Irak hade en armé av 350.000 män, beväpnade med alla typer av avancerade vapen. De hade utbildats av USA i över ett decennium och möter ett par tusen lätt beväpnade rebeller. Noam Chomsky beskriver att det första som hände var alla generaler sprang iväg, därefter flydde trupperna och lämnade sina vapen bakom sig. Då kunde IS bara marschera in i Mosul och sedan inta till stora delar av Irak. Det var en ganska fantastisk företeelse, det säger en hel del om man tänker på det. ”

ArcanumSkolan 2024

Denna rapport är i linje med och bekräftar många andra rapporter och fakta.

Läs mer på Jinge.se

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • återigen – läs “Bilderberggruppen” så förstår ni sambanden. Dokument och intervjuer med dessa personer ger en klar bild om varför man gör detta. Inte att isolera Assad, utan något mycket större. Att lägga ut rökridåer har dessa typer gjort under lång tid. “kriget” mot Ryssland i Ukraina är ett sådant, det verkliga syftet ett helt annat än det som rapporteras.

  • Det är ett gammal vederhäftig recept att stödja en oppositionell grupp för att göra sig av med en regering eller en president. Detta praktiserades i syd och medel Amerika, i Afrika och nu i medel east. Ingen variation här inte. Om USA skulle vara så fredlig och kämpande för de mänskliga rättigheter som de vill påskina skulle de med hjälp av sina droner kunna utradera de få ISIS soldater inom kort tid, men detta är inte önskvärd! Vi matas med vilka hemskheter som sker ( man halshugger kvinnor och barn på löpande band) och från USA kommer ett lamt fördömande men knappast någon action. Agendan är en annan. Man behöver bara tänka på 9/11 där Osama Bin Ladin+ familie evakuerades ur USA trots att Bush var ” Säkert” att det var Bin Ladin som låg bakom attentatet. Och ingen ställer frågor?!?

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *