Biokemisten Lucija Tomljenovic avslöjar hur industrin mörkar bieffekter av Gardasil

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 16 maj 2015
- Torbjörn Sassersson
Lucija Tomljenovic - Photo: ThinkExistFilms

VACCINER & SJUKVÅRD. Biokemisten Lucija Tomljenovic (PhD) från Neural Dynamics Research Group som finns på Department of Ophthalmology and Visual Sciences vid University of British Columbia nämner i intervjun studier som visar att när industrin undersökt vaccin har de helt enkelt valt att inte söka efter biverkningar, men de kan ändå i sina slutsatser påstå att de inte finns.

Text: Torbjörn Sassersson | Video från ThinkExistFilms

Lucija Tomljenovic säger att forskarna kan inte hitta något som de inte letar efter. Att då påstå att det inte finns bieffekter är minst sagt en vetenskaplig brist. Detta ovetenskapliga förfarande är rutin för dessa läkemedelsföretag menar en allt större grupp av forskare som under de senaste åren varnat för att industrin medvetet använder pseudovetenskap. Det handlar om “design”, så att forskningen visar det industrin vill ha fram och döljer det som industrin vill mörka.

Detta allvarliga problem adresserades av P1 Kaliber i reportaget “Beställningsjobb och köpt tystnad – är den fria forskningen hotad?” från 2006. Reportaget belönades med Guldspaden samma år.

Lucija Tomljenovic fick 2011 tag på dokument (PDF) som avslöjade att vaccintillverkare, läkemedelsbolag och hälsomyndigheter länge känt till att det finns flera risker med vaccin, men att de samordnat valt att inte redovisa det publikt. Komplexet av företag och myndigheter har valt att mörka denna väsentliga information.

Dokumenten kom från UK Department of Health (DH) och The Joint Committee on Vaccination and Immunization (JCVI), vilka är instanser som ger råd till Secretaries of State for Health i England angående tex vaccin.

Linda KarlströmVaccin.me har i en artikelserie på svenska sammanfattat vad dokumenten visar.

I november 2012 efterlyser Lucija Tomljenovic och Chris Shaw (neuroscientist) i ett pressmeddelande publicerat på University of British Columbias hemsida att HPV-vaccinet Gardasil måste undersökas eftersom det är känt att vaccinet orsakar skador.

Text: Torbjörn Sassersson

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq