Elbilen EO smart connecting car – Kan parkera sidledes och bilda sociala biltåg på motorvägen

1
211

EO smart connecting car

Denna futuristiska smartbil kan parkera sidledes, luta i kurvor, transformera sig, koppla upp sig i sociala biltåg på motorvägen och köras i en stad utan trafikljus eftersom den kan känna av andra smarta bilars positioner, körriktningar och hastigheter.

Den heter EO smart connecting car. Bilen imponerar med att den kan göra så mycket, men den kommer bara till sina fulla rätt i en stad där alla andra bilar fungerar på liknande sätt.

Särskilt innovativt är nog ändå att flera EO smartbilar kan ansluta sig till varandra och bilda biltåg. I biltåget kopplas autopiloten in och förarna kan chilla.

Läs mer och se video på bilen

Text: Torbjörn Sassersson | Detta är betalt innehåll för Dieseltrim.se, men ingen ersättning går till NewsVoice.se. Artikeln återpubliceras eftersom den är av allmänt intresse.


  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här