George Soros ser risk med nytt möjligt världskrig och eliten köper tillflyktsorter

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 22 maj 2015
- Torbjörn Sassersson
George Soros - Foto: Georgesoros.com

George Soros in 2002 - LSE-Library - Wikimedia Commons

Finansmannen och miljardären George Soros ansluter sig till uppfattningen att världen tar steg mot ett nytt världskrig. Trendanalytikern Gerald Celente, den tidigare ryska ledaren Gorbachev och flera andra profiler ser samma riskabla utveckling. 

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice | Foto på George Soros, 2002 – LSE-Library – Wikimedia Commons

Utgången av den pågående destruktiviteten i världen beror på Kina sa Soros vid Bretton Woods conference, enligt Market Watch.

“Much depends on the health of the Chinese economy, Soros said in remarks at a Bretton Woods conference at the World Bank.”

“If there is conflict between China and a military ally of the United States, like Japan, then it is not an exaggeration to say that we are on the threshold of a third world war”, – Soros.

The Guardian rapporterade i januari 2015 i artikeln: “As inequality soars, the nervous super rich are already planning their escapes” att de superrika i allt högre grad köper tillflyktsorter i mer trygga delar av världen som Nya Zealand:

“With growing inequality and the civil unrest from Ferguson and the Occupy protests fresh in people’s mind, the world’s super rich are already preparing for the consequences. At a packed session in Davos, former hedge fund director Robert Johnson revealed that worried hedge fund managers were already planning their escapes. “I know hedge fund managers all over the world who are buying airstrips and farms in places like New Zealand because they think they need a getaway”.

Vad kan det handla om? Geostrategen Zbigniew Brzezinski menar att folk i världen vaknar upp politiskt och att frihet är framtiden för världen. Det som började med den franska revolutionen har idag blivit en global medvetenhet, säger Brzezinski.

En spekulation är att makteliten befarar att folken i världen kan starta uppror mot den orättvisa fördelningen av pengar, egendom och makt. En parallell orsak kan vara att folk tröttnar på att ett värdelöst, destruktivt och egennyttigt ledarskap plågat världen alltför länge.

Lars Bern vars åsikter NewsVoice uppmärksammat skriver på sin blogg i artikeln: “Förbereder USA ett anfall på Kina, Ryssland och Indien?”:

“Hur långt är den härskande angloamerikanska eliten beredda att gå för att försvara sitt världsherravälde såväl millitärt som ekonomiskt? Och varför medverkar hela den svenska politiska klassen i USA:s maktspel – vilket mandat har de för det?”

Text: NewsVoice

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq