George Soros ser risk med nytt möjligt världskrig och eliten köper tillflyktsorter

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 22 maj 2015
- Torbjörn Sassersson red.
George Soros - Foto: Georgesoros.com

George Soros in 2002 - LSE-Library - Wikimedia Commons

Finansmannen och miljardären George Soros ansluter sig till uppfattningen att världen tar steg mot ett nytt världskrig. Trendanalytikern Gerald Celente, den tidigare ryska ledaren Gorbachev och flera andra profiler ser samma riskabla utveckling. 

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice | Foto på George Soros, 2002 – LSE-Library – Wikimedia Commons

Utgången av den pågående destruktiviteten i världen beror på Kina sa Soros vid Bretton Woods conference, enligt Market Watch.

“Much depends on the health of the Chinese economy, Soros said in remarks at a Bretton Woods conference at the World Bank.”

“If there is conflict between China and a military ally of the United States, like Japan, then it is not an exaggeration to say that we are on the threshold of a third world war”, – Soros.

The Guardian rapporterade i januari 2015 i artikeln: “As inequality soars, the nervous super rich are already planning their escapes” att de superrika i allt högre grad köper tillflyktsorter i mer trygga delar av världen som Nya Zealand:

“With growing inequality and the civil unrest from Ferguson and the Occupy protests fresh in people’s mind, the world’s super rich are already preparing for the consequences. At a packed session in Davos, former hedge fund director Robert Johnson revealed that worried hedge fund managers were already planning their escapes. “I know hedge fund managers all over the world who are buying airstrips and farms in places like New Zealand because they think they need a getaway”.

Vad kan det handla om? Geostrategen Zbigniew Brzezinski menar att folk i världen vaknar upp politiskt och att frihet är framtiden för världen. Det som började med den franska revolutionen har idag blivit en global medvetenhet, säger Brzezinski.

En spekulation är att makteliten befarar att folken i världen kan starta uppror mot den orättvisa fördelningen av pengar, egendom och makt. En parallell orsak kan vara att folk tröttnar på att ett värdelöst, destruktivt och egennyttigt ledarskap plågat världen alltför länge.

Lars Bern vars åsikter NewsVoice uppmärksammat skriver på sin blogg i artikeln: “Förbereder USA ett anfall på Kina, Ryssland och Indien?”:

“Hur långt är den härskande angloamerikanska eliten beredda att gå för att försvara sitt världsherravälde såväl millitärt som ekonomiskt? Och varför medverkar hela den svenska politiska klassen i USA:s maktspel – vilket mandat har de för det?”

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Ur en gammal Aftonbladsartikel när Soros var på besök:
  “1992 var han med och spekulerade så att svenska kronan föll.
  Nu är supermiljardären George Soros i Stockholm, tas emot som orakel, träffar regeringen, jämför sig med Olof Palme, och varnar för ”marknadsfundamentalism” som kan förstöra världen.”

  http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/9806/12/soros.html

 • ”Sista chansen för Ukraina” var titeln på en artikel och särskild kommentar över en hel sida i DN 7 april av den (ö)kände miljardären och finansspekulanten Georg Soros. Det var han som en gång knäckte det engelska pundet vilket medförde betydande ekonomiska problem för Storbritannien och hundratusentals människor. Han är även känd för sitt stöd till organisationer som främjar intervention i olika länder för att främja USA-elitens ekonomiska intressen. Han skriver att ”Kontrasten är gräll mellan den allt sämre externa situationen och de fortgående framstegen i det interna reformarbetet” och att ”Putin försöker driva ett ekonomiskt och politiskt sammanbrott i Ukraina” samt ”Ukraina försvarar EU:s värderingar och principer”.

  * Samma dag 7/4 rapporterar morgonnyheterna att värdet på den ukrainska valutan halverats i värde under året och att inflationen uppgår till 46 %. Reuters meddelar att Soros vill investera 1 miljard dollar i Ukraina. Så bra att då få publicera en desinformerande artikel i ”oberoende” DN.
  Ukrainas ekonomiska alternativ före statskuppen i februari 2014.
  Hösten 2013 avböjde den demokratiskt valde presidenten Janukovitjs (i föredömliga val enligt OSSE) och hans regering ett ekonomiskt förslag från EU. Rysslands förslag var 25 gånger större än EU:s bud och innebar bland annat att Ryssland erbjöd sig att betala en del av Ukrainas statsskuld på motsvarande 15 miljarder dollar. Därtill erbjöds gasleveranser till rabatterat pris.
  *Vilken ansvarsfull politisk ledare skulle avvisa ett 25 gånger bättre ekonomiskt bud?
  Sedan länge är Ryssland Ukrainas dominerande handelspartner, och Ukrainas industri är anpassad till detta i betydande grad. Vilken ansvarsfull politisk ledare skulle avvisa ett 25 gånger bättre ekonomiskt bud?
  Sedan länge är Ryssland Ukrainas dominerande handelspartner, och Ukrainas industri är anpassad till detta i betydande grad.
  New York Times skrev tänkvärt 12 december 2013 att ”I månader har IMF vägrat att de Ukraina ett lån på närmare 15 miljarder dollar som Ukraina behöver i mars 2014 för att betala sina skulder. IMF kräver att Ukraina ska acceptera hårda villkor som ökade priser på gas och budgetnedskärningar. Dessa villkor kan också medföra politiska protester och oro.” Från USA och EU kom nu en hetskampanj som misstänkliggjorde Ryssland och dess bud. Kraven från IMF har som vanligt inneburit krav på minskad välfärd, försämring av ekonomin för vanligt folk, sämre pensioner. Dessutom har industriproduktionen minskat och det onödiga, brutala kriget ”där presidenten dödar sina landsmän” kostar mycket pengar. Detta har beskrivits i detalj i tidigare blogginlägg.
  Vad ville Janukovitj?
  I sitt installationstal som president 2010 sa Viktor Janukovitj att han betraktar Ukraina som en europeisk alliansfri stat och att han vill se Ukraina ”…som en bro mellan öst och väst och samtidigt en integrerad del av både Europa och det forna Sovjetunionen kommer Ukraina att välja en utrikespolitik som låter vårt land dra maximal nytta av jämställda och ömsesidigt gynnsamma relationer med Ryska federationen, EU, USA och andra länder som påverkar världslägets utveckling”. Hans första utlandsresa som president gick till Bryssel, den andra till Moskva. Ukraina drabbades mycket hårt av finanskrisen och hade dessförinnan under flera år haft en snabb tillväxt.
  Soros artiklar pläderar för en aggressiv utrikespolitik och för hans egna ekonomiska intressen!
  En mer utförlig artikel om detta publicerades på min blogg 7/4 (http://jinge.se/mediekritik/sista-chansen-for-ukraina.htm)

 • Titta på den enastående filmen Elysium. På ytan är det en Sc-Fi action som utspelar sig 2154 men vad det verkligen handlar om är en extremt relevant samhällskritik av vårt samhälle idag. Drar man ut alla trender av dagens politiska utveckling kommer exakt detta att inträffa redan inom en 20-50 år (dock inte att de super-ultra-rika flyr planetens yta till en paradisisk rymdstation). När ska de sovande massorna i västvärlden vakna från sin narkos av shopping, trash-TV och social-media trams?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *