Giftiga mikroplaster – ett växande miljöproblem i haven

0

Dr Hideshige Takada - Foto: eget verkDr Hideshige Takada som är miljökemist vid Tokyo University och grundare av ”International Pellet Watch” varnar för en kommande miljökatastrof i formen av mikroplaster som sprids allt mer varje år i världens hav. Dessa mikroplastpellets absorberar organiska miljögifter (POP) i havet.

Takada skriver i artikeln: ”Microplastics and the Threat to Our Seafood” att plaster dör aldrig, utan istället finfördelas dessa allt eftersom de fragmenteras när de mekaniskt nöts ned i naturen. NOAA:s definition på mikroplaster är plastfragment som understiger 5 mm i diameter.

Förekomsten och rikligheten av ”microplastics” i naturen har ökat stadigt de senaste decennierna, varnar Takada. Det beror på att användningen av plast ökar i världen.

Läs mer


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Föregående artikelStig Fredrikson (SvD) upprörd av parad i Moskva – Vilka journalister på SvD är köpta för att gå USA:s intressen?
Nästa artikelJohan Erhenberg (ETC): Tesla och mordet på elbranschen
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser av händelser i samhället och världen.
Prenumerera
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer