Läkare från Merck Sharp and Dohme (MSD): Gardasil kan vara världens största läkemedelsbedrägeri

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 4 maj 2015
- Torbjörn Sassersson

Dr Bernard Dalbergue - Photo: David IgnaszewskiANALYS. Dr Bernard Dalbergue som tidigare var läkare och anställd vid läkemedelsbolaget Merck Sharp and Dohme (MSD) som tillverkar vaccinet Gardasil har i en fransk intervju från april 2014 i tidningen Principes de Santé (Hälsoprinciper) ställt prognosen att Gardasil kan bli det största läkemedelsbedrägeriet genom tiderna, skriver Health Impact News.

Text: Torbjörn Sassersson, uppd kl 14:24 den 7 sep 2015 | Foto: David Ignaszewski

Health Impact News varnar i en artikel från 2015 för att allmänheten inte kan lita på varken läkare eller myndigheter i USA eftersom amerikanska kongressen 1986 gav Merck Sharp and Dohme juridisk immunitet (total immunity from civil lawsuits) och en “U.S. Supreme Court” gav MSD fick fritt fram att introducera hur många vaccin de ville på marknaden.

Dessutom smutskastas och förlöjligas alla läkare och journalister som vågar ställa kritiska frågor och motsätta sig att ungdomar ska vaccineras med Gardasil, skriver sajten. Tex nämns konsekvenserna för programledaren Katie Couric som intervjuade mamman till sin dotter som avled efter en Gardasilinjektion.

I den franska artikeln: “Le Gardasil sera le plus grand scandale de tous les temps” om dr Bernard Dalbergue från Merck Sharp and Dohme framkommer att det fanns misstankar redan när vaccinet introducerades att det var värdelöst och skadligt. Det visade sig senare att Gardasil gav sjukdomar som Guillain-Barré, paralys, vaccininducerad MS och encephalitis, skriver Health Impact News.

Bernard Dalbergue ställer prognosen att med tiden kommer bevisen att ackulumeras och göra det klart bortom alla tvivel att Gardasil ger inget skydd överhuvudtaget mot livsmodershalscancer utan istället är mycket skadligt och till och med dödligt. Dalbergue slår fast att Gardasil enbart syftar till att skapa profit för MSD.

“I predict that Gardasil will become the greatest medical scandal of all times because at some point in time, the evidence will add up to prove that this vaccine, technical and scientific feat that it may be, has absolutely no effect on cervical cancer and that all the very many adverse effects which destroy lives and even kill, serve no other purpose than to generate profit for the manufacturers.”

Svensk doktor hoppade av “Gardasilcirkusen”

En svensk doktor i medicinsk genetik Ann-Charlotte Stewart var med från första början vid framtagandet av Gardasil i USA. Hon valde att hoppa av det hon kallar “cirkusen runt Gardasil”. Hon bor sedan några år i Sverige och Stewart föreläser om riskerna med vaccin.

“Jag är själv en avhoppad forskare med tio års erfarenhet från cancerindustrin. Jag var inkopplad i de initiala stegen kring att ta fram vaccinet Gardasil när jag gjorde min postdoc på The Cancer center, University of New Mexico i Albuquerque. Min handledare från den tiden är en av dem som tagit fram vaccinet. Det var när jag lärde känna henne och de ansvariga från WHO/IARC som jag bestämde mig för att hoppa av hela cirkusen. Ett enda stort krig om berömmelse, makt och pengar som bara var plågsamt att vara med om.”

Dr Ann-Charlotte Stewart, Källa: Vaccin.me

Svenska myndigheter och VoF försvarar och torgför Gardasil

I Sverige har vi svenska myndigheter som försvarar HPV-vaccinering och de stöds av skeptikerföreningen VoF som givit ut en broschyr (PDF) där de skriver:

VoF.Gardasil.HPV.Vaccin“Vaccinationen skyddar mot Humant Papillomvirus (HPV), ett virus som både sprider könssjukdomen kondylom och som kan ge upphov till cellförändringar och cancer. Gardasil, som är det vaccin som används i skolans vaccinationsprogram, skyddar mot fyra varianter av HPV vilka står för 90 % av alla kondylomfall och 70 % av alla fall av livmoderhalscancer.”

“Vaccinet Gardasil är testat i fyra stora kliniska studier med totalt 21 000 kvinnor. Mer än 87 miljoner doser har hittills delats ut i världen utan att det gått att koppla mer än en handfull allvarligare incidenter till vaccinet.”

“Utsätt inte ditt barns kropp för en chansning! Ditt barns hälsa är värt mycket mer än att bara hålla tummarna och hoppas att hon inte blir smittad.”

“Tänk efter ordentligt innan du avstår från att vaccinera dig eller ditt barn!”

Situationen vi idag har gällande Gardasil kan associeras till 80-talets kamp mot de amerikanska tobaksbolagen som lyckades fördröja rökförbud på offentliga platser i flera decennier genom att ingjuta tvivlet att det saknades vetenskapliga bevis för att rökning gav lungcancer. Industrins jurister och PR-bolag förhalade allmänna rökförbud och medan tiden gick påverkades inte försäljningen väsentligt.

Text: Torbjörn Sassersson

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq