Sluta googla och börja “gofa” – Världens första sökmotor som favoriserar alternativa medier smyglanseras

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 29 maj 2015
- Torbjörn Sassersson

Idag smyglanseras i Sverige världens första sökmotor som favoriserar alternativa medier och samtidigt bannar stats- och industristyrda propagandakanaler. Alla oberoende medier som skapat sig ett rykte för orädd och korrekt rapportering lyfts upp, skriver Mike Adams som är grundaren bakom den nya sökmotorn Good Gopher.

Nyhetskanalar som MSNBC och Monsantovänliga National Geographic och andra “corporate media” får inte finnas med bland sökträffarna. Inte heller SvD, DN, TT, Metros Viralgranskaren, Sydsvenskan eller Helsingborgs Dagblad har speciellt bra utsikter att godkännas. Istället kommer trovärdiga sajter som idag nedrankats av Google att få höga sökträffpositioner i den nya sökmotorn, men bara om de håller hög kvalitet. Granskning sker av människor (inte manipulerbara algoritmer) som står grundaren Mike Adams nära. Det betyder att den nya sökmotorns trovärdighet vilar på Adams axlar.

Mike Adams lovar att Good Gopher ska skydda användaren av sökmotorn genom att inte spara vem som sökt på vad. Det finns inga bakdörrar till NSA som Google har. Adams lovar att personligen se till att Good Gopher inte korrumperas eller säljs. Amerikanen Adams har med egna ord tidigare redovisat att det skett försök att köpa hans ledande hälsosajt NaturalNews för ett enormt pengabelopp, men att han avslagit erbjudandet. Det finns inget pris på Good Gopher, säger Adams.

Good Gopher har inte ambitionen att indexera flera miljarder webbsidor utan ska istället insamla trovärdiga och kvalitetssäkra källor. Hit räknas även sajter och bloggar som tillhör enskilda undersökande journalister som inte låter sig underkastas av likriktande stormedier. Andra källor som favoriseras är oberoende forskare som inte köpts av industrin.

Den nya sökmotorn kommer att finansieras av annonsörer, men ska inte tillåta oetiska annonsörer som tex för fram GMO eller kommer från läkemedelsindustrin.

Mike Adams“In an era where 70% of the advertising revenue for mainstream media comes from drug companies — yes, Big Pharma “owns” mainstream media — GoodGopher bans all pharmaceutical ads. We refuse to take money from corporations that are poisoning our children with psychiatric drugs while using children as human guinea pigs in unethical medical experiments.”


Good Gopher
 som har slogan: “The search engine for truth seekers” kommer att ranka upp färskare nyheter snarare än äldre nyheter. Det betyder att du kan enkelt söka efter nyheter som är helt färska i samband med färska händelser. Ett mål är att kompensera för etablissemangets försök att äga “rätt historia” och bedriva historieförfalskning i samband med viktiga världs- och samhällshändelser.

Användarna av Good Gopher kommer att kunna gilla eller sätta varningsflagga på sökträffarna

För att eliminera försök från internettroll att nedranka och få bort kvalitativa källor kommer alla sidor och sajter som i överdriven mängd varningsflaggats att genomgå en manuell granskning. Det betyder att alla internettroll som försöker sänka en bra sajt sannolikt istället hjälper sajten till högre sökträffar.

GoodGopher.2“Yes, we use humans to maintain the index quality, because algorithms alone can always be gamed by well-funded corporate trolls and “negative P.R.” companies. GoodGopher is the one system they will not be able to control.”

“In summary, GoodGopher is a privacy-protecting search engine that deliberately favors New Media / Independent Media / Alternative Media while banning corporate propaganda and government disinfo.”

Mike Adams skriver att han förväntar sig att Good Gopher kommer att utsättas för tunga försök att med “cyber warfare operations” sänka den nya sökmotorn.

Indexera din sajt på Good Gopher

Läs mer på NaturalNews

Text: Torbjörn Sassersson

 

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq