Sonia Choquette: ”Ditt sjätte sinne borde vara ditt första sinne”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 18 maj 2015
- NewsVoice redaktion

Sonia Choquette - Photo: own workASCALA. Sonia Choquette firas världen över som författare, andlig lärare och visionär guide. Hon har skrivit över 19 internationellt bästsäljande böcker. Men det är som vägledare för vårt sjätte sinne som hon gjort sig mest känd. Hon har undervisat bland annat Louise Hay, Caroline Myss och Julia Cameron.

Textutdrag från Ascala Magazine | Foto: Courtesy of Sonia Choquette

För en tid sedan lanserade Ascala Magazine en ”Intuitionsskola” för våra medlemmar. Samtidigt rapporterar vi från Universal Heart, föreläsningsserien med syfte att sprida kunskapen att det är hjärtats visdom vi behöver följa för att hitta vårt välmående. Därför är vi extra glada att kunna presentera en internationellt känd röst som vill utveckla vårt sjätte sinne.

Sonia Choquette:

“Intuitionen är den vägledande rösten från hjärtats intelligens. Det är sätet för din själ och sambandspunkten för din autentiska Ande som är tidlös. Det är din personliga inre kompass, som strävar, genom subtila impulser, för att skydda dig från skada, att hålla dig trogen ditt autentiska Själv och leda dig att leva ett meningsfullt och andligt tillfredsställande liv.”

Läs mer i Ascala Magazine


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Ruben, dina funderingar tangerar mina – men möjligen är det åt andra hållet? Varför fredspipa, varför rökelser, ja varför människans behov av att berusa sig? Idag vet jag att man kan berusa sig med mjölk- och/eller mjölprodukter samt sockerprodukter. Jag har varit där! Vid 45 års ålder klev jag ut ur den bubblan men faller lätt in i den igen genom att äta mycket av nämnda produkter – det går bara under en kort tid eftersom min kropp och knopp sakta men säkert påverkas negativt av det. Många med mig har upplevt samma sak: att vi berusas genom det vi äter.
  Samtidigt måste jag erkänna att min medvetenhet genom det ni kallar sjätte sinnet inte längre känns så “infekterat” utan mer klarsynt sedan jag klev ut ur min “berusning genom kost”.
  Det sjätte sinnet kan vara lite missvisande eftersom vi redan vet att vi har mer sinnen än så:
  berörings-, balans- samt led- och muskelsinnet och sinnena som vi känner in ljus, ljud, lukt och smak med. Således sju sinnen som redan är “etablerade”. Forskare anser att vi har mer sinnen än så! Kan det vara det åttonde eller rent av det nionde eller tionde sinnet vi pratar om?
  Idag, i en klarare värd, har jag i perioder mer kontakt med detta sinnet men när jag var neddrogad kände jag mig oftast i kontakt med det jämt eftersom att jag allt jämt kände av att någon tittade eller blängde samt att någon gick bakom mig (trots att ingen gjorde det) och min förmåga att känna av tankeöverföring har minskat betydligt sedan jag kom ut ur min bubbla.
  Spännande funderingar!

 • Att intuitionen eller sjätte sinnet är bl.a. det castropollux nämner, tror jag också. Har själv upplevt några saker av det.
  Jag undrar om “sjätte sinnet” är det som först får stryka på foten, med mindre hälsosamma matvanor? Varför jag undrar så, är att “kanske” ju mer vi blir upptagna av små störningar/försvagningar av de andra fem “biologiska sinnena”, ju mer nedprioriterar vi att lyssna på vår intuition? Det kan ju också bero på vilka av de andra sinnena vi har jobbigast med eller sjätte sinnet kanske inte alls påverkas? Lite reflektioner av ren nyfikenhet.

 • Hamnar “slagruta” inom sjätte sinnets sfär? Själv övertygad om att det måste var en gåva få förunnad blev jag snart varse genom praktiska övningar att det fungerade för mig också.

  Den mest intressanta erfarenheten var med två järntrådar, en i var hand, vinklade och hängande framåt. Osvikligt visande på kraftlinjer, vattenrör osv. På hemmafronten blev det att prova vidare. Det gick att hitta nergrävda elkablar. Tanken for igenom sinnet som en lätt bris. Det måste väl berott på att gräset var nyklippt och solen sken. Gick det att ta reda på hur djupt.? Jodå. 🙂

  Tankeöverföring har jag varit med om och känslan av att någon tittar eller blänger känner de flesta igen. Om något hotar kan också det varsnas.

  Arvet vi har fått, men kanske är så omedvetna om, tillför oss krafter, erfarenheter och visdom som forskningen kan fortsätta leta efter i några tusen år till. Tillika kan ju ursprunget vara en hint åt vetenskap, vård och andra blytunga instanser att människan kan läka och helas med rätt hjälp, bara man bortsåg från alla pengar, man vill tjäna i ett kostbart och cyniskt spektakel. På den fronten är människan sig lik. Man förvanskar gud, religion, mystik och myter, allt i den heliga förtjänstens namn och hoppas bli avgudade och få behandla andra med med vederbörligt förakt som i alla tider. Att para detta med några korsfästelser då och då minskar inte underhållningsvärdet för cynisterna.. De faller lätt för korsfrestelsen med andra ord..

  Nog är vi kopplade till något större, humanare och ödmjukare än vad vi normalt kan omfatta. Slutar vi tänka som människor och överger de tre dimensionerna kan ju livet växa, gro och frodas istället.. Vem behöver åka till månen? Verklighetsflykten är väl närmast ändlös..

 • Våra sinnen påverkas dagligen av vad vi äter och hur vi rör på oss – området känsel, således består av berörings-, balans- samt led- och muskelsinnet och vi känner även in stimuli via ljus, ljud, lukt och smak.
  Störningar i biokemin påverkar de subtila impulserna negativt – störningen avspeglar sig i känsla och rörelse (förmågor).

 • Jag ser det som att vår personliga inre kompass, området känsel, genom subtila impulser styr vår förmåga till haptisk perception och vår haptiska förmåga avspeglar sedan våra förmågor;
  hur snabbt och precist vi kan avläsa oss själva och vår omvärld genom att avge ett svar via en känslomässig reaktion, en reaktion som blir till en känsla, vilja och/eller en rörelse …
  ” … Det är din personliga inre kompass, som strävar, genom subtila impulser, för att skydda dig från skada, att hålla dig trogen ditt autentiska Själv och leda dig att leva ett meningsfullt och andligt tillfredsställande liv.”

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *