Stig Fredrikson (SvD) upprörd av parad i Moskva – Vilka journalister på SvD är köpta för att gå USA:s intressen?

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 10 maj 2015
- Torbjörn Sassersson

Stig Fredrikson,   SvD,   om PutinDEBATT. ”Krigiskt budskap när Putin firar fred”. Det är rubriken på en artikel skriven av den politiska journalisten Stig Fredrikson, som upprörs av att Putin arrangerat en parad i Moskva. Fredrikson undviker samtidigt att adressera den västliga militära mobiliseringen och truppförflyttningar intill Rysslands gränser, aggressiva västliga interventioner i Ukraina och enorma NATO-övningar mitt framför näsan på det ryska folket.

Text: Torbjörn Sassersson

Stig Fredrikson fortsätter med att i amerikansk anda bygga upp rysshotet. Han skriver om ”Putins enorma satsning på höjda försvarsanslag” och separatisterna som ”hela tiden mottar ryska förstärkningar” i Ukraina. Fredrikson till och med menar att omvärlden nu undrar om Ryssland försöker återuppliva Stalin. Han ger sken av att hela världen är emot Ryssland.

Det finns alla möjliga skäl att kritisera Ryssland, men ska den kritiken torgföras måste även kritiken mot USA och det allt mer aggressiva Europa, som gladeligen deltar i USA:s militarisering av hela Europa, framföras. Eftersom Stig Fredrikson inte gör det finns det skäl att undra om Fredrikson har liknande drivkrafter som den avhoppade tyska politiska journalisten Udo Ulfkotte hade. Ulfkotte lät sig förföras av amerikanska intressen och det kan börja med en inbjudan från en amerikansk think tank med resa och hotell betalt.

Tysk journalist arbetade för CIA:s räkning

Udo Ulfkotte skriver i sin bok ”Gekaufte journalisten” (Köpta journalister) om hur han lockades över till USA och mot diverse kompensationer skrev pro-amerikanskt i tysk ledande press. Han var anlitad av den amerikanska underrättelsetjänsten, avslöjar han, men presstitutionen för USA:s räkning gjorde honom illamående. Han hoppade av och beslöt sig för att avslöja korruptionen i tyska medier.

NewsVoice har kontakt med Udo Ulfkotte. Han meddelar att hans primära drivkraft för att avslöja medierna är att han ser hur USA drar in Europa i USA:s krig mot Ryssland. Enligt uppgifter är det amerikanska målet att ansätta Ryssland med Europa som krigsskådeplats eftersom USA:s regim inte vill ha kriget på egen mark. USA utnyttjar europeiska politiker och journalister som är lättimponerade av USA:s makt och som förlorat förmågan att se analkande faror.

Hur kan vi ana hur köpta de svenska riksmedierna är?

En indikation på det är att svenska mainstream media inte skrivit om Udo Ulfkottes avslöjanden. Testa att söka på Udo Ulfkotte. Det blir inga träffar i svenska medier förutom NewsVoice. Ett skäl till det kan vara att mediehusen i Sverige vet att det har köpta journalister och de vill inte ha en debatt som kan fresta undersökande journalister att gräva fram vilka de är. Det är inte heller osannolikt att det finns överenskommelser mellan riksmedier och svensk underrättelsetjänst.

Jag påstår inte att Stig Fredrikson är en köpt journalist. Jag har inga bevis, men jag anser att alla politiska journalister på tex SvD bör undersökas. Det är osannolikt, med tanke på hur SvD hanterar Ryssland, att ingen är köpt på redaktionen, i ledning eller styrelse. Udo Ulfkotte har gått ut med vilka tyska journalister som är köpta och frågan är vilka de svenska är. Svenska folket har rätt att få veta.

Udo Ulfkotte som befarar att ett nytt storkrig forceras fram av USA via massmedierna säger:

Udo Ulfkotte - Foto: RT.comThis is a point of no return, and I am going to stand up and say … it is not right what I have done in the past, to manipulate people, to make propaganda against Russia, and it is not right what my colleagues do, and have done in the past, because they are bribed to betray the people not only in Germany, all over Europe.

Läs mer

Erkänd tysk journalist avslöjar hur västmedia styrs av underrättelsetjänster och finansintressen

Tro inte på Stig Fredriksons konspirationsteorier om Putin – Replik till SvD:s rapportering om Ukraina

Text: Torbjörn Sassersson


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq