SvD om kupprykten att Texas kan invaderas av regeringen i Washington

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 10 maj 2015
- NewsVoice redaktion
Army Col. Steve Warren, Pentagon spokesman

Army Col. Steve Warren, Pentagon spokesman“En planerad militärövning i sju delstater i sydvästra USA orsakar en konspirationsteoretisk storm. Högerextrema bloggare misstänker att den federala regeringen i Washington planerar ta över Texas – och får visst stöd av guvernören Greg Abbott”. Det skriver Erik Bergin för SvD.

Foto på Army Col. Steve Warren: Pentagon

Erik Bergin hänvisar till opinionsbildare, kändisar och konservativa bloggare i USA som de senaste veckorna sprider föreställningen att Texas är på väg att invaderas av den federala regeringen i Washington med en militärövning – Jade Helm – som täckmantel. Skådespelaren Chuck Norris, känd som karateexperten i Texas Ranger-filmerna, skrev följande i en artikel:

“What’s under question are those who are pulling the strings at the top of Jade Helm 15 back in Washington. The U.S. government says, “It’s just a training exercise.” But I’m not sure the term “just” has any reference to reality when the government uses it.” Chuck Norris, “Jade Helm 15, Crime Stoppers and KSK”

Pentagon och Vita Huset dementerade ryktesspridningen och skriver att militärövningen är en sedan länge planerad övning.

“Vi ska inte ta över någonting”, försäkrade överste Steve Warren.

Läs mer i SvD

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq