SvD skramlar vapen tillsammans med USA och NATO nästan varje dag

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 13 maj 2015
- Torbjörn Sassersson

USS Henry M. Jackson

NOTERAT. SvD skramlar vapen tillsammans med USA och NATO nästan varje dag. Senaste artikeln heter ”Försvaret storsatsar i Natoövning” från den 12 maj och SvD berättar att veckorna före midsommar 2015 ska det svenska försvaret jaga ubåtar tillsammans med Nato i Östersjön under den marina jätteövningen Baltops.

Regeringen hakar på. Försvaret har begärt ökat deltagande och får klartecken, enligt ett utkast till regeringsbeslut, skriver Jonas Gummesson på SvD, som fått ta del av utkastet.

Man kan fråga sig varför SvD överhuvudtaget får ta del av utkastet. Det farliga hotet är naturligtvis Ryssland i Gummessons artikel. Det påpekas att Ryssland minsann kastats ut från Baltops 2014. Det svenska deltagandet 2014 var ganska blygsamt, nu blir det fler enheter, inklusive egen ubåtsverksamhet, enligt SvD.

”BALTOPS 2014 officially kicked off during the pre-sail conference in Karlskrona, Sweden, where military officials from participating nations gathered to discuss exercise strategy and objectives.”

”We are building security in our neighborhood together,” said Swedish Brig. Gen. Ola Truedsson, BALTOPS deputy commander. / US Navy, press release

Läs mer på NATO:s PR-byrå eller på US Navy

Photo: 150509-N-KZ413-045 BANGOR, Wash. (May 5, 2015) The ballistic-missile submarine USS Henry M. Jackson (SSBN 730) arrives home at Naval Base Kitsap-Bangor following a strategic deterrent patrol. Henry M. Jackson is one of eight ballistic missile submarines stationed at the base providing the survivable leg of the strategic deterrence triad for the United States. (U.S. Navy photo by Lt. Cmdr. Brian Badura/Released)


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: BaltopsNATO