SvD skramlar vapen tillsammans med USA och NATO nästan varje dag

publicerad 13 maj 2015
- av Torbjörn Sassersson red.

USS Henry M. Jackson

NOTERAT. SvD skramlar vapen tillsammans med USA och NATO nästan varje dag. Senaste artikeln heter “Försvaret storsatsar i Natoövning” från den 12 maj och SvD berättar att veckorna före midsommar 2015 ska det svenska försvaret jaga ubåtar tillsammans med Nato i Östersjön under den marina jätteövningen Baltops.

Regeringen hakar på. Försvaret har begärt ökat deltagande och får klartecken, enligt ett utkast till regeringsbeslut, skriver Jonas Gummesson på SvD, som fått ta del av utkastet.

Man kan fråga sig varför SvD överhuvudtaget får ta del av utkastet. Det farliga hotet är naturligtvis Ryssland i Gummessons artikel. Det påpekas att Ryssland minsann kastats ut från Baltops 2014. Det svenska deltagandet 2014 var ganska blygsamt, nu blir det fler enheter, inklusive egen ubåtsverksamhet, enligt SvD.

“BALTOPS 2014 officially kicked off during the pre-sail conference in Karlskrona, Sweden, where military officials from participating nations gathered to discuss exercise strategy and objectives.”

“We are building security in our neighborhood together,” said Swedish Brig. Gen. Ola Truedsson, BALTOPS deputy commander. / US Navy, press release

Läs mer på NATO:s PR-byrå eller på US Navy

Photo: 150509-N-KZ413-045 BANGOR, Wash. (May 5, 2015) The ballistic-missile submarine USS Henry M. Jackson (SSBN 730) arrives home at Naval Base Kitsap-Bangor following a strategic deterrent patrol. Henry M. Jackson is one of eight ballistic missile submarines stationed at the base providing the survivable leg of the strategic deterrence triad for the United States. (U.S. Navy photo by Lt. Cmdr. Brian Badura/Released)


Så här kan du stötta Newsvoice

Ämne: BaltopsNATO
 • SvD skramlar som vanligt vapen med USA/NATO. Här hyllas B52 som ska övningsbomba i Östersjön. Policyskribenterna Ellinor Brenning och Martin Theander skriver:

  B-52:or skickar signal: ”Sverige ger inte efter”

  Fyra Jas Gripen-plan eskorterar ett amerikanskt jättebombplan – Försvarsmakten har skickat sin ”säkerhetspolitiska signal” om att Sverige ökar sin operativa militära förmåga. Två B-52:or fällde i lördags sjöminor utanför Skåne som en del i den Natoledda militärövningen Baltops. Jättebombplanen är en olycksdrabbad amerikansk trotjänare som använts sedan 1950-talet. Här är B-52:ans dramatiska historia i bilder fram till gästspelet vid Skåne.

 • Läs boken “Bilderberggruppen” av Daniel Estulin, sen behöver ni inte spekulera mer. Då förstår ni. Men jag betvivlar att denna förståelse kommer att resultera i handling. I mitt fall gör det så, men det är svårt att få Husses små knähundar att börja tänka. Det tycks vara tomt på insidan.

 • Det blir allt mer tydligt att Sverige är den 53 delstat av USA eller rättare sagt dess vasall och detta frivillig, det är en skandal. skulle vara intressant hur mycket pengar som flyter under bordet, för något annat kan det väl knappast vara.

 • Känner mig som Putte kock och garderar med att man kommer finna en autostrada av spår påminnande om en hel stad av undervattensverksamhet, ett luftslott med en demoniserad makthavare, i all hast övergivna grodmansdräkter med namn och grad, plånböcker med familjebilder, id, pass(?), familjeträd, dnabevis på att alla är släkt med Stalin och en armada av mini-, maxi-ubåtar parkerade som om de var ute och shoppade. Man kommer hitta hemliga instruktioner som anmodar russiska spioner att uppträda som fulla snedseglare i vitmålade (?) segelbåtar. En helt ny infernalisk spionuppfinning som kan segla på vatten i full dager… En uppenbart ful strategi enär det blir omöjligt att skilja spioner från återkommande sjöfylla bland kobbar, nubbar och skär.. Med råge har man också lyckats göra “sjösjukan” terränggående för att ingen ska känna sig utanför, glömd eller förbigången. För att alla som vill ska se det ingen annan kan se. Vad ska vi annars med ett försvar till. Med NATO’s assistans kommer vi alla alltid utan undantag se rött.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *